utorok 21. mája 2013

Testujeme: Vichy Idéalia BB krém


Zasa ďalšie BB... viete čo? Pomaly sa (na základe toho, aké skúsenosti mám zatiaľ s európskymi BBčkami) dostávam do fázy, že pred každým novým testovaním automaticky očakávam prieser. Väčšinou ma nesklamú a prieser to je, no a keď náhodou nie je, aspoň môžem byť úprimne prekvapená. Vzorka tohto BB krému bola priložená v najnovšej Eve, ktorú som listovala u kaderníčky a vzorku som si bezostyšne privlastnila. V duchu som si túto amorálnosť ospravedlnila vyššími cieľmi - veď ja to všetko robím len a len pre Vás, aby ste sa poučili  z mojich skúseností a nemuseli podstupovať to, čo ja. Napríklad vyzerať celý deň na figu, lebo ste si ráno na tvár napatlali...TOTO! 


Začiatok vyzeral celkom sľubne - svetlý odtieň (Claire) je naozaj svetlý. Oficiálny popis výrobcu sľubuje toto: "je pre všetky ženy bez ohľadu na vek, typ alebo odtieň pleti." Už to je podozrivé! Ďalej "okamžite rozjasňuje, hydratuje 24 hodín, vyhladzuje vrásky, zjemňuje povrch pleti, redukuje škvrny a chráni pred UVB (SPF 25) a UVA." Krém je hypoalerénny a bez parabénov a je dostupný v dvoch odtieňoch. Svetlejší je vhodný skôr na pleť s ružovým podtónom, tmavší na tú so žltým a olivovým. 
Konzistencia je hustá a krémová, takže je potrebná istá šikovnosť pri rovnomernom rozotretí. Z môjho pohľadu je jeho najväčší bonus fakt, že pekne vonia. Ďalej už veľmi nie je o čo stáť. Krytie je tak minimálne, že sa mi chce skoro napísať žiadne. Pokiaľ máte na pleti aspoň nejaké stopy červenej, zabudnite, že by ste mohli ísť medzi ľudí bez kvalitného korektoru (samozrejme, pokiaľ nevystavujete svoje akné hrdo na obdiv). Farebné zjednotenie je tiež zanedbateľné. Čo mu uprieť nemožno, je rozjasňujúci efekt - ale ten v kombinácii s nedostatkom krytia nemusí byť vždy v prospech veci (zasa použijem môj obľúbený príklad, také rozjasnené akné, ktoré kričí "aha, tu som" určite poteší). Ako bonus ešte aj zalieza do pórov. Hydratácia - OK, môže byť, postačujúca. Aj po zapudrovaní sa T zóna cca po troch hodinách utešene leskla, neviem si predstaviť, ako by reagovala vyslovene mastná pleť... 

na ruke po rozotretí (ale nie úplnom, inak by ste nič nevideli)

Cena je tiež zaujímavá kapitolka: v lekárňach ho zoženiete samozrejme najdrahšie (až okolo 20 Eur za 30 ml balenie), na nete cena variuje napríklad od 10,90 tu až po skoro lekárňových 18 tu. Za seba môžem povedať, že dať 20 Eur za takýto produkt mi príde absurdné. Mne po otestovaní chodí po rozume len jedno: na čo je komu niečo také? Po krátkej analýze si viem predstaviť dva typy pleti, ktorej by mohol vyhovovať - úplne mladé dievča, ktoré ešte nechce nosiť klasický make up a z neznámych dôvodov má vrúcny citový vzťah práve k Vichy + zhodou náhod nemá jej pleť  ani v dospievaní žiadne nedokonalosti. Alebo zrelá žena 50+, ktorá má vrásky, ale je naturálny typ a klasický make up odmieta, chce len rozjasniť, aby dodala pleti jas a mladší vzhľad. 

Ak si časopis Eva kupujete (alebo Vaša kaderníčka :), môžete ho vyskúšať a urobiť si názor samé.

Lučiak
foto:ja


8 komentárov:

  1. testovala som ho tiež a tiež som ho mala z Evy (ale teda zo svojej :D)No zhodou okolností sa ku mne vtedy dostalo aj Bbéčko garnierovské Anti ageing, no a Garnierko vyhralo! Ideália sa dá da tak maximálne použiť ako prirodzený rojasňovač na určité partie, mne sa aj zle vrstvil a bolo celkom komplikované ho naniesť stipplingom od Real Techniques, čo je momentálne najobľúbenejší štetec na všetko tekuté. Pre zmiešanú pleť absolútny zákaz. Ale celkom dobre fungoval keď som ho použila na dámsku jazdu, dala pod neho Sebium Global (na mastnú pleť) a prepúdrovala a zasprejovala fixačnou bázou, ale púdrovala som potom "obdrink" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten začátek mě pobavil, co všechno bys pro nás čtenáře neudělala :-). Tak já jsem asi absurdní :-D . 20 euro jsem za něj sice nedala, ale tohle bb mám, a to nejsem už tak mladé děvče ani padesátiletá žena.. No a důvody proč mi vyhovuje jsou především ty,že preferuji spíš nahé líčení pleti, líbí se mi ten rozjasňující a sjednocující efekt,vydrží tam,kde má a neobsahuje parabeny, po kterých se osypávám..jako bonus vidím na léto spf.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja už tento BB boom fakt nechápem... a tu sa vynára básnická otázka: existuje ešte vôbec značka, ktorá svoj tónovací krém nepremenovala na BB krém, resp. neuviedla na trh nejakú novú neúčinnú "žbrndu"?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. už druhá takáto recenzia, kde ste sa zhodli na jednom- nie na mastnejšiu pleť. o tom, že to nekryje, niet pochýb :D to proste tieto BBčka nikdy robiť nebudú. v drogérke som si skúsila CC od max factor a s týmto by som bola spokojná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to sa chystam najblizsie otestovat, ze co to za zazrak :)

      Odstrániť
  5. z hustej konzistencie si spravim hutnú a niečo také na leto nič moc, raz som mala make-up od vichy, sem-tam som ho prestriedala s inymi a potom to prislo, prisiel mi strasne hutny, kryt kryl, ale pleť nedýchala..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, make upy Vichy boli presne take - dobre kryli, ale trosku maskoidne... teraz sa to uz trosku zlepsilo, asi zapracovali na konzistencii.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)