štvrtok 4. októbra 2012

Testujeme: Monet + Da Vinci

produkty do recenzie venoval e shop navratkprirode.sk


Prajem pekný deň, 

Dnes to bude o dvoch regeneračných pleťových olejoch. Pomenovať kozmetické prípravky po legendárnych maliaroch - to je nápad, ktorý sa mi veľmi páči :) A po dôkladnom otestovaní sa mi páčia aj tieto olejčeky, špeciálne jeden z nich... ktorý som testovala ako prvý a som ním úprimne nadšená. Ide o regeneračný olej Monet.


Ne fotke nevidíte pôvodný žltý obsah fľaštičky, pretože som ho spotrebovala do tla :) Základom tohto prípravku je jojobový olej v bio kvalite, ktorý je obohatený o zmes éterických olejov (neroli a jasmín) a ďalšie zložky (kompletné zloženie nájdete na stránke produktu). A čo dokáže? Ja som sa rozhodla ho používať namiesto nočného krému po večernom ošetrení pleti. Prvé výsledky som si všimla po cca 3-4 dňoch: z pleti zmizli všetky začervenania. Ďalšie výsledky som pozorovala o pár dní neskôr: pleť bola krásne vypnutá, rozjasnená a pružná. Zjemnil sa vzhľad drobných vrások. Príjemným bonusom každodenného používania je aromaterapeutický efekt - olejček krásne vonia. Veľmi rýchlo vsakuje, prakticky po nejakých 3 minútkach už nezanecháva žiaden pocit mastnoty. Rozhodne je to kandidát na kúpu full size balenia! Ktoré mimochodom kúpite  v 20 ml tmavom flakóniku s dávkovačom za necelých 11 Eur (a samozrejme aj v maličkom balení, ideálnom na vyskúšanie za 1,50 Eur). Za mňa jednoznačne áno! 


Pleťový olej Da Vinci je tiež príjemný, ale nenadchol ma až tak, ako Monet. Základom je opäť jojobový olej, ale obsahuje aj olej mandľový, éterické oleje a vitamíny A a E. Oproti Monet-u je o niečo výživnejší a mastnejší a tým pádom dlhšie vsakuje. Mám pocit, že je vhodný vyslovene pre suchú alebo zrelú pleť. Pre mňa je zatiaľ príliš mastný (uvidíme v zime). Určite by som ho nemohla použiť ako podklad pod make up, ako doporučuje výrobca na stránke. Veľmi pekne vonia  a pleť upokojuje. Cena za 20 ml balenie je o niečo nižšia, než pri oleji Monet - stojí 9,56 Eur, 3 ml vzorka 1,11 Eur. Pripomínam, že aj takto malá vzorka Vám určite vydrží niekoľko dní, nakoľko na celú tvár stačia maximálne 3 malé kvapky. 


Olejčekov od Nobilis Tilia sa mi doma nahromadilo celkom dosť, takže nabudúce Vás čaká recenzia na rôzne éterické oleje v jojobe, ktoré je možné používať aj ako alternatívu parfumu. 

Skúšali ste už nahradiť krémy pleťovými olejmi? 

Lučiak
foto: ja

8 komentárov:

  1. má to nenormálne pekný Štítok ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som testovala obidva asi pred rokom a už si síce výsledok veľmi nepamätám, ale myslím, že ma tak úplne nenadchol ani jeden. Aj keď Nobilis milujem (a tiež pripravujem recenziu), oleje preferujem od Saloosu alebo ak oleje od Nobilisu, tak si ich sama miešam s éterákmi.Inak super blog, veľmi rada ho čítam ;o)
    www.isabelle.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak mna Monet velmi potesil, naozaj som videla pozitivne vysledky. A vdaka za pochvalu!

      Odstrániť
  3. Ahojcek...ja Nobilis milujem....no a vyskusala som jedine White Musk® Perfume Oil a poviem ti, vona sa mi uz dost zunovala. Ale moc, moc rada by som vyskusala nieco ine. Lebo parfemove oleje maju super vydrz. Dik za radu Sylvia

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ahoj, odporucila by si Moneta aj na mastnu (na niektorych miestach velmi) zacervenanu plet? Neviem si s tym zacervenanim uz poradit, rada by som skusila nieco nove... Diky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neskusala si krem Antirougeurs od Avene? Na mastnu plet je aj v light verzii. Mne v casoch, ked som mala problemy so zacervenanim pleti, velmi pomohol.

      Odstrániť
    2. Dakujem za radu!

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)