utorok 22. novembra 2011

Testujeme: Nuxe Huile Prodigieuse


Pozdravujem Vás :) Dnes si dáme recenziu na jednu šikovnú, všestranne použiteľnú vec: multifunkčný olej značky Nuxe. Kozmetika Nuxe je u nás takmer neznáma. Nepredáva sa v bežnej obchodnej sieti, ani v lekárňach. Pátrala som po nejakých slovenských e shopoch, ktoré by ju mali v ponuke, no márne. Našla som  len pár českých... a potom samozrejme rôzne medzinárodné stránky. Nuxe som sa chystala vyskúšať už dlho. Špeciálne som bola zvedavá na tento olej, podobné vecičky mám totiž v obľube. Napokon som si na ebay vydražila toto 10 ml cestovné balenie: 


Huile Prodigieuse je dostupný v dvoch verziách - v klasickej, a potom vo verzii OR, ktorá obsahuje drobné zlaté trblietky. Ja som siahla po klasickej verzii. Výrobca deklaruje 98,1 % použitých ingrediencií prírodného pôvodu. Napriek tomu nájdete v zložení okrem 6 rastlinných olejov aj silikóny :( No nič, dala som sa do testovania. Už názov napovedá, že produkt sa dá využiť naozaj všestranne - na tvár, telo i vlasy. Všetky spôsoby použitia však sprevádza jeden spoločný znak: nádherná vôňa! Plná a kvetinová. Ak ho použijete na celé telo, môže Vám nahradiť parfum (ak teda nepatríte k typom, ktoré potrebujú svoju vôňu demonštrovať najmenej v okruhu 10 metrov). Rovnako nádherne Vám prevonia aj vlasy. Ak by som mala dávať hviezdy len za parfumáciu produktu, Huile Prodigieuse by ich získal bez váhania plný počet :)


Vôňa však nie je všetko, poďme sa teda pozrieť na to, čo olej dokáže. Postupne som vyskúšala všetky tri spôsoby použitia a tu sú moje dojmy:

VLASY
olej som skúšala na vlhkých, aj suchých vlasoch. Na vlhké, uterákom presušené vlasy ho môžete použiť ako alternatívu starostlivosti pred tepelnou úpravou. Ak ho však porovnávam s obdobnými vlasovými produktmi (Kérastase, Orofluido, Joico a pod.), celkový efekt ma príliš neoslnil. Celkom iné dojmy mám však z aplikácie na suché vlasy! Olej im dodal naozaj krásny lesk. Napriek tomu, že ide o tzv. suchý olej, cca prvé dve minútky pôsobila ošetrená časť vlasov naozaj "olejovo", po chvíli však vsiakol a zostal len spomínaný pekný a zdravý lesk. Ja mám však hrubý a pomerne porézny vlas, ktorý si na podobných prípravkoch naozaj zmlsne. Opatrná by som bola pri použití na jemné, riedke vlasy - prípravok by ich mohol príliš zaťažiť. 

TVÁR
Na tvári sa opäť núka viacero spôsobov použitia. Keď som olej použila samostatne a nahradila ním svoj krém, cca po 15 minútach mi pleť dávala znamenie, že jej to nestačí a musela som sa nakrémovať (nezabúdajte, moja pleť je suchá). Takže som prešla na spôsob používania ako séra pod krém, a osvedčil sa mi. Vyslovene zázraky od neho nečakajte, ale poslúži Vám napríklad ako príjemný pomocník pri masáži pleti. 


TELO
Ako som naznačila v úvode, najväčším bonusom tohto prípravku je jeho nádherná vôňa. Takže tu máme prvý spôsob použitia - ako alternatívu parfumovaného telového mlieka alebo krému. Čo sa týka hydratácie, zrejme záleží od toho, aký typ pokožky máte. Ak normálny, myslím, že Vám Huile Prodigieuse bude bez problémov stačiť. Pokiaľ ste na tom ako ja a máte pokožku suchú, stačiť Vám pravdepodobne nebude, špeciálne teraz, v zime. Respektíve, spočiatku budete nadšené, lebo olej okamžite vsiakne, dodá pokožke hodvábny pocit a žiarivosť, no po takých 4-5 hodinách už olej nebude stíhať a pokožka si začne pýtať viac. 

Takže, kde kúpiť? Takmer kompletnú ponuku kozmetiky Nuxe nájdete na feelunique. Vrátane tejto šikovnej cestovnej sady, ktorá je ideálna na vyskúšanie viacerých produktov značky súčasne. Priaznivejšie ceny nájdete štandardne na ebay, napríklad na tom britskom. 

Na záver ešte hodnotenie produktu: po zvážení všetkých plusov i mínusov, dávam 8 hviezd z 10. Vyslovene ma neoslnil, ale je to šikovná vec, hlavne ak sa chystáte na cesty a nechce sa Vám so sebou ťahať x téglikov a fliaš...No a tá vôňa, tá vôňa...:)

Celkom ma zaujíma, či s ním máte nejaké skúsenosti, takže sem s nimi :) Prípadne, ak máte vyskúšaný iný podobný produkt na viacero použití, rada sa inšpirujem. 

pekný týždeň, 
Lučiak
phpto: me & nuxe.com

14 komentárov:

  1. joj, mne sa tak veľmi tieto olejčeky páčia, ale mám viac mastniace vlasy a zmiešanú pleť, tak ani nemám odvahu niečo takéto skúšať ... keď niečo dobre vonia, tak sa na tom dá vypestovať celkom slušná závislosť :) mám jedno telové maslo od The Body Shop, čučoriedkové, vianočná edícia, dochádza mi a už ho nevyrábajú, tak som mierne hysterická, lebo neviem k čomu budem chodiť zňuchávať do kúpelky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moni, presne viem ktore telove mlieko myslis, ja som takto jeden cas doslova zavislacila na voni Moringa od Body Shop, telovy krem by som najradsje bola zjedla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. plna kvetinova vona, to znie hadam ako pre mna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzerá ozaj luxusne :) olejčeky ja môžem...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. no tak z recenzie mi to vyzerá na príjemnú zbytočnosť :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Cely sortiment maju v lekarni Dr. Max...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Uz sa da zohnat aj v lekarni. A ked ho maju vo Vt a aj inu nuxe kozmetiku, tak uz bude urcite ju zohnat v ktoromkolvek meste. Ja mam ten Olej, aj s trblietkami, dd cream, cistiaci gel a krem na problemovu plet. Som maximalne spokojna a konecne kozmetika, ktora mi sadla na 1

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj, olejcek nuxe pouzivam uz viac ako rok a som velmi spokojna:) avsak az teraz som objavila jeden nedostatok. Som na dovolenke na Sri Lanke a kremom si natieram tvar rano a vecer. Po tyzdni sa mi na tvari objavili take cervene pigmentove skvrny ktore presli do spalenej pokozky az sa mi zacali odlupovat a zhnedli. Vzhladom na to ze krem obsahuje kopu rastlinnych olejov, tak ich kombiacia spolu s UV neposobi dobre na pokozku a vytvara nepekne flaky. Ak by som mohla niekomu poradit tak urcite olej nepouzivat v pripade ze sa budete vystavovat priamemu slnecnemu ziareniu a uz vobec nie opalovaniu.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mám ho a je to taká milá potešujúca zbytočnosť. Nádherne vonia, to je však jediný jeho účinok. Okrem toho sa nikde neviem dopátrať informácie o jeho konkrétnom zložení. A začína ma znepokojovať, že sa táto informácia nedá získať naozaj nikde. Ani na internete, ani v lekárniach... to je trošku podozrivé. Všade mi povedia len ,,snúbi sa v ňom šesť rastlinných olejov", o aké rastlinné oleje sa kokrétne jedná, je zrejme tajomstvo. Zrejme teda čistá chémia...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, to mi je trosku cudne, ked pises, z eho mas, kompltne zlozenie musi byt predsa uvedene na vyrobku, inak tato info sa da vygooglit za dve sekundy, nech sa paci: Sopropyl Isostearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Coco-caprylate/caprate, Dicaprylyl Ether, Prunus Amygdalus Dulcis (sweet Almond) Oil, Corylus Avellana (hazel) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/fragrance, Tocopherol, Borago Officinalis Seed Oil, Olea Europaea (olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (rosemary) Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower/leaf/stem Extract, Solanum Lycopersicum (tomato) Fruit/leaf/stem Extract, Caprylic/capric Triglyceride, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool [n1005/e].

      Odstrániť
    2. TY SI SUPER, ĎAKUJEM!!!!!!! no veď práveže ani na obale nie je kopletné zloženie. to ma na tom najviac nahnevalo, lebo na obale každého kozmetického výrobku by malo byť napísané kompletné zloženie daného výrobku. neviem či to dokonca nie je zo zákona. keď nejaký výrobok nemá na svojom obale vypísané presné a kompletné zloženie, stráca pre mňa vierohodnosť. a na tomto olejčeku je napísané len že je to olej na hydratáciu,z ložený z 97,8 prírodných ingrediencií a že je v ňom obsiahnutých 6 rastlinných olejov. Je to tam napísané v piatich jazykoch, asi aby zaplnili plochu tej fľaštičky. Takže ešte raz veeeeeľmi pekne ďakujem, že si mi to tu tak krásne celé vypísala, si super, riadne si ma tým potešila, lebo sa neviem dopátrať tejto informácie už strašne dlho :) ale vedela som, že tu sa dopátram :) neviem ako sa ti to podarilo vygoogliť, ale si skvelá, že si si dala tú námahu :) zas aby som nekrivdila dostupnosti informácií o tomo výrobku, musím uznať, že ja som internetový analfabet a v hľadaní čohokoľvek na nete som vlastne dosť neschopná, tak možno to bolo aj tým :D ale naštvali ma, že to nevypísali na tej fľaštičke. každopádne ešte raž vrelá vďaka !!!! :)

      Odstrániť
    3. rado sa stalo :)
      Cize ty mas zrejme iba flasticku bez krabicky, tak? Lebo zlozenie je uvedene na krabicke.

      Odstrániť
    4. Žádné silikony ve složení evidentně nejsou.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)