pondelok 16. marca 2015

Projekt High End 15: Urban Decay Big Fatty Mascara


Ďalším prírastkom do projektu High End je moja prvá maskara od Urban Decay. To som tak raz dostala chuť vyskúšať maskaru tejto značky. Rozhodovala som sa medzi Big Fatty a Perversion (mmch, skvelé názvy :) a po zhodnotení recenzií na internete nakoniec tesne zvíťazila táto. Som nadšená alebo ľutujem? No len si prečítajte. 

Big Fatty, ako napovedá už názov, je maskara zhusťujúca a verná svojmu menu je aj kefka. Je hrubá, štetinky sú silikónové. Farba je čiernočierna, čo zaregistrujete hlavne pri odličovaní. Vrchné riasy sa s ňou líčia dobre, možno akurát v kútikoch treba dať trošku viac pozor. Jej obrovským plusom je, že riasy naozaj zvýrazňuje už s prvou vrstvou. Nakoniec som to tak nechala aj na fotkách, ktoré uvidíte nižšie a asi mi dáte za pravdu, že výsledný efekt po jednej vrstve je veľmi slušný. 



Neviem, ako to realisticky opísať, ale strašne sa mi páči, ako kefka Big Fatty zahustí riasy už od samotných korienkov. Občas sa mi zadarí až tak, že to opticky pôsobí, akoby som mala aj linku. Samotná farba má hustejšiu (ale nie suchú) krémovú konzistenciu. Nezasychá ihneď a preto treba dať pozor, aby sa Vám - ak máte napríklad dlhšie riasy - pri žmurkaní neotlačila na vrchné viečko. Logicky sa tým pádom trochu otláča aj pod viečko spodné. To je jej veľké mínus a preto ju už na spodné riasy nepoužívam. U maskary za túto cenu by som očakávala, že podobné problémy nebudú. 

Urban Decay Big Fatty Mascara, jedna vrstva na horných riasach

Samozrejme, že som vyskúšala pridať vrstiev aj viac, ale neosvedčilo sa mi to. Už pri druhej mala farba tendeciu robiť na riasach hrudky. Takže ostávam pekne pri jednej. 

Odličovanie maskary je bezproblémové oboma micelárkami, ktoré mám aktuálne doma - Sensibio aj Garnierom. Cena bola, ak sa nemýlim, cca 20 Eur a spolu s ňou som kúpila ešte jeden kúsok rovnakej značky, ktorý Vám predstavím niekedy nabudúce. Poviem rovno, že Big Fatty síce robí dobrú službu z hľadiska pridania objemu, ale za tú cenu sa podľa mňa neoplatí, obzvlášť, ak vezmeme do úvahy tú spomínanú slabinu - trochu nestabilnú konzistenciu. No nič, vyskúšala som, znova nekúpim. A už len taký detail - ten obal je naozaj hnusný. Súhlasíte? 

Lučiak

foto:ja 

11 komentárov:

  1. ten obal je naozaj priserny, od urban sa mi pacia tiene nic ine som neskusala

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som vzdy chcela vyskusat z mestskej hniloby bazu a tiene. ale nevyzera to zle teda rozhodne na 1 vrstvu! a stale pokukujem po they're real od benefitu, uz si ju musim konecne objednat ale mam doma tolko rozbabranych ze by to bol hriech.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, ta je standardne chvalena a ja sa na nu tiez uz konecne chystam

      Odstrániť
  3. Heeh. Ake vylakane tretie ocko :) riasenku od ud este nemam, ale aj ked ma efekt velmi slusny s takymto obalom si ju nekupim :D. Poskulujem teraz po chanel inimitable intense a kevyn aucoin the essentials ale super precitat si aj takuto recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cim mas vyplnene obocko? Velmi sa mi paci odtien :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. myslím, že Lučiakov High end nie je nutne o tom, čo je svetovo uznávané za luxusnú kozmetiku, ale o tom, že si pravidelne dopraje nejaký drahší kúsok, a napíše o ňom neprikrášlenú recenziu. A keď sa na to pozrieš takto, tak cena za riasenku cca 20 ečiek nie je drogérková :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)