streda 25. marca 2015

Alterna Bamboo Shine + malý bonus


Značka Alterna patrí v mojej pomyselnej hitparáde vlasových značiek na tie najvyššie priečky. Na blogu som sa o tom zmieňovala viackrát. Nebyť tých cien, mám doma Alterny plnú kúpelňu :) Ešte v zime som sama sebe si :) dopriala tento set ako predčasný vianočný darček. Po spotrebovaní som sa len utvrdila v tom, že ak investovať do vlasovej kozmetiky, tak rozhodne do tejto značky. 

Cestovný alebo ak chcete try me set z radu Bamboo Shine sa skladá zo šampónu, kondicionéru, uhladzujúceho stylingového krému (všetky tri po 40 ml) a vlasovej hmly (áno, znie to čudne) v spreji v 25 ml balení. Bamboo Shine má ako hlavné účinné zložky výťažok z bambusu (prekvapivo) a indického egreša. Ja poznám len ten slovenský, každopádne, indický na vlasy funguje veľmi dobre :) Ambíciou tohto produktového radu je predovšetkým dodať vlasom výrazný lesk a zdravý vzhľad. To je splnené na jednotku. 

Šampón ma prekvapil jednou vecou - je neuveriteľne hustý (pripomína med). Napriek tomu, že je bez sulfátov, pení výborne, len odporúčam jeho hustú konzistenciu nariediť patričným množstvom vody. 

Najmenší dojem vo mne zanechal asi kondicionér, ktorý svoju funkciu splnil, ale je skôr redší, osobne uprednostňujem trošku hustejšie. Je bez obsahu parabénov. 

Čo je ale naozaj super, sú posledné dva stylingové výrobky. Začnem uhladzujúcim krémom (Silk Sleek Brilliance Cream) - aplikuje sa na umyté, uterákom presušené vlasy, ale môžete ho použiť aj na vlasy suché, keď potrebujete obnoviť ich uhladený vzhľad a lesk. Ja som ho do vlasov nanášala pred fúkaním cez veľkú okrúhlu kefu a výsledok bol perfektný. Krásne lesklé a uhladené vlasy. Výborne tiež funguje ako proti poletovaniu a elektrizovaniu vlasov. Absolútne ich nezaťaží a nespôsobuje rýchle mastenie. 

No a úplnou čerešničkou na torte je spomínaná hmla, Luminous Shine Mist. Napriek tomu, že v zložení je niekoľko druhov olejov (z konope, slnečnice, aj esenciálny olej z pomarančovníka), prípravok je absolútne ľahučký a vlasy nezaťažuje. Je skutočne ako jemný závoj, ktorý vlasom dodá fantastický lesk. Navyše neskutočne vonia. Tento kúsok si rozhodne plánujem zaobstarať v plnom balení. Neviem sa však rozhodnúť, pretože Alterna má podobných vlasových závojov viac a ja mám doma jednu jeho konkurenciu, ktoré som si zaobstarala z iného zdroja.





Kendi Oil Dry Oil Mist je opäť vlasový závoj, opäť s fantastickým efektom na vlasy a opäť s úžasnou (trošku inou ako ten z radu Bamboo, ale tiež krásnou) vôňou. Použitie je rovnaké, ako pri jeho kolegovi - aplikuje sa na suché vlasy pre dodanie výživy a extra lesku. Tak teraz musím popremýšľať alebo si kúpim oba a budem ich striedať. 

Kozmetiku Alterna zoženiete už aj na mnohých slovenských a českých stránkach. Ja som kupovala v e shope kadernícke-potreby.com, ktorý patrí k mojim obľúbeným. Za reklamu mi neplatia, ale ja im ju kľudne a rada urobím - je tam skvelý výber a podľa mňa aj vynikajúce ceny. Veľkou výhodou je, že mnohé produkty si môžete kúpiť najprv v menších baleniach alebo v cestovných setoch, čo je super možnosť, ako vyskúšať aj drahšiu kozmetiku bez nutnosti kupovať hneď plné balenie. Ja sa tam opäť zásobím pred dovolenkou, aby som nemusela do lietadla ťahať objemné balenia, ale tie rozkošné ťuťu-muťu fľaštičky. 

Tak čo, navnadila som Vás? 

Lučiak

foto:ja

11 komentárov:

  1. Alternu jsem už párkrát vyzkoušela a je taky podle mě kadeřnická top značka i cena tomu dost napovídá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo jo, ceny su vyssie. Ale zas ked si vezmes ceny na tzch strankach, ktore spominam, mnohe veci vychadzaju cenovo rovnako, ako napr. Kerastase a pre mna osobne je medzi tymito dvoma favoritom jednoznacne Alterna.

      Odstrániť
  2. ano ano navnadila.... velmi rada citam tvoje recenzie a sem-tam nieco kupim :-) toto bude dalsia kupa na zaklade tvojich odporucani!!! dokonca som nasla travel set v zlave :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taky mám Alternu jako oblíbenou značku, ještě jsem snad neměla od nich špatnou věc. Ten Bamboo shine Mist jsem měla v plném balení, celou dobu jsem z něj byla nadšená, za mě jako objev veliký ;) a určitě budu nyní kupovat další plné balení. Měla jsem i tu dry oil Mist, tam ještě něco v balení mám, jsem spokojená, ale Shine mi na moje jemné vlasy seděl víc.
    V současné době používám od Alterny šampón a texturový sprej, který by měl dělat podobný efekt jako suché šampóny či vlasový pudr, ale bez "bělení" a objemový krém pro posílení jemných vlasů, který usnadňuje úpravu vlasů - o všem jsem psala i v článku na téma vlasové péče. Ze všech produktu jsem moc nadšená ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mojim favoritom je inak rad Ten, to bolo nieco skvele, cenovo vychadza najdrahsie bohuzial, sampon za ,70 eur/balenie, to si dopriat tak raz za rok namiesto parfumu :)

      Odstrániť
  4. Ahojky,

    ja som si presne v tom istom e-shope (mmch, fakt odporucam aj ja, rychle dodanie) kupila kaviarovu sadu a ...bomba! K tomu sprej na objem a so vsetkym som velmi spokojna. Sampon mi vydrzi snad rok, je husty a staci ho malo, neubuda. Modlim sa, nech si na to vlasy nezvyknu, obcas sampony radsej prestriedam. A velmi ma laka ich slavny Kendi oil, asi opat navstivim kadernicke-potreby. Dakujem, ze si upozornila aj na verziu "mist" Kendi oleja. Moje vlasy su fakt na facku, ale odkedy Alternujem, tak uz sem tak aj nejaka nezavisla pochvala na vlasy pride :-))

    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to som rada, ze mas tiez take dobre dojmy :) Ja sa este tiez chystam na viacero ich veci.

      Odstrániť
  5. presne preto mám tento eshop rada:), keby nemám zásoby hneď objednávam krém a hmlu;), moje vlasy by to ocenili:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kolko umyti to asi vydrzi? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sampon a kondicioner v tejto velkosti vystacili cca na 6 umyti

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)