utorok 20. januára 2015

Čím sa práve mažem



Dávno sme tu nemali telovú kozmetiku. Takže som nabehla do kúpelne, zobrala do náručia svoje aktuálne mazadlá a niečo si o nich povieme. Nie sú to žiadne zázraky, skôr kúpy na slepo, ale nie je medzi nimi žiaden vyslovený prepadák, takže v zásade môžem všetky doporučiť. 

Začnem telovým maslom Natura Siberica, čo je druhý kúsok tejto značky, ktorý som vyskúšala . Na rozdiel od Živých vitamínov je tento funkčný. Rich Siberian white butter má fungovať proti celulitíde a v tomto ohľade som si za 4 týždne žiaden efekt nevšimla, ale je naozaj rich a na rozdiel od mnohých anticelulitídových prípravkov, ktoré majú gelovú konzistenciu a "fungujú" na princípe napnutia vrchnej vrstvy pokožky, tento Vám pokožku veľmi príjemne zvláčni a vyživí do hĺbky, čo teraz v zime potrebujem ako soľ.  Konzistencia je naozaj hustá, vonia po cédri a bylinkách, ale len jemne, takže sa dá kľudne kombinovať s parfumom a nebudete voňať ako Lesana.




Druhým spevňujúcom mazadlom je Body Oil od Nivea z radu s Q10  - ten mám po prvý krát. Niveu vo všeobecnosti skôr obchádzam a tento som kúpila z dvoch dôvodov - má to olejovú konzistenciu a má to spevňovať. Ako mnohé drogériové oleje, aj toto je taký malý cheat - na prvom mieste v zložení je paraffinum liquidum a potom niekde ku koncu sa tam mihne aj makadamový olej, tak si asi viete predstaviť, ako ten olej v továrni vlastne vyrobili. Nicméne, je to olej tzv. suchý, takže sa veľmi rýchlo vstrebe, nezanecháva pocit mastnoty a má nevtieravú, typicky niveácku vôňu. 
Neohúril, nenadchol, ale ani nenaštval :) 




No a potom je tu toto duo z Avonu z radu Planet Spa, zo série s kolumbijskou kávou (och, úplne si predstavujem, ako v továrni Avonu tečie pri výrobe kolumbijská káva potokom, aj Vy? :P ) To bola cielená kúpa, pretože telový peeling z rovnakej série bol veľmi fajn a skvelo mi voňal. Toto vonia tiež, hlavne telový krém, ktorý je navyše ľahký, dobre sa rozotiera, ale zasa až tak super nevyživuje, takže teraz v zime sa v druhej polovici dňa na miestach, kde som ho namazala, tvoria šupinky. Ale ja mám pokožku tela v zime veľmi suchú, na tú normálnu bude v pohode stačiť.  Sérum na spevnenie krku a dekoltu má priesvitnú, emulznú konzistenciu a v dobrom ma prekvapilo, lebo nejaké extra viditeľné účinky som od neho nečakala, ale viete čo? Odkedy ho používam, pokožka v dekolte je aj ráno vypnutá a ni pokrčená. Tak asi predsa len trochu funguje. 



Ale aj tak je mojim najobľúbenejším z tejto kopy telový olej Mamagluck od Alverde. To je naozaj olej a nie silikónovo parafínový koktejl. Krásne vonia a hĺbkovo vyživuje. A vôbec, viacero výrobkov z tejto "mama" série som už mala a boli super, takže či už ste mamy alebo nie, môžem ich doporučiť. Natierajte si ním pokožku po depilácii a nebudete vedieť, čo sú to zapálené korienky, zarastajúce chĺpky a tak :)

Lučiak

foto: ja 

9 komentárov:

  1. Väčšinou tiež Niveu obchádzam ale minule som úpenlivo premýšľala v drogérii nad tým olejom a dobre som potom spravila, že som ho tam aj nechala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja má naturu sibericu, už som na konci a efekt žiaden, ale dobre "maže" :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Praveze mne sa zdá, že NS ako jediná má na mňa efekt, i keď je pravda, že ja aj cvičím... Ale nedám naň dopustiť, plus prírodný produkt za tú cenu, nieje o čom... :-)

      Odstrániť
  3. Mám moc ráda výrobky od Avonu z řady Planet spa, zrovna si chci pořídit ten kakaový peeling do sprchy nebo krém:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten alevrde olej ma zaujal ak to naozaj pomaha sa to určite zide:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pekný mazací arzenál :) Mě zaujala Siberica, takže díky za tip

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Od 23. cakam na novy post. #desperate

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Natura Siberica má tak dobrý krém? Super, my ho prodáváme v obchůdku, kde pracuju, tak ho mileráda doporučím. Osobně jsem na všechny anticelulitidní přípravky trochu lempl - vždycky si řeknu, že na zadek si nevidím, takže tuhle část těla dost ignoruju. Chudáci ti, co na zadek koukaj :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)