pondelok 8. apríla 2013

Testujeme: nové linky od Dermacol


Prednedávnom prebehol blogosférou tag na tému "čo mi v kozmetike nejde". Ak by som sa doňho mala zapojiť, na jedno z popredných miest by som určite dala maľovanie liniek štetcom alebo tekutou linkou. Neviem, možno mám Parkinsona v rannom štádiu, ale mne sa ruka trasie, len čo  si na tekuté linky spomeniem... Jediný osvedčený spôsob, ako si uspokojivé linky dokážem namaľovať, je klasickou mäkkou ceruzkou. Linky potom vyzerajú celkom OK, ale mám iný problém - väčšina ceruziek dostatočne nedrží, linka sa mi otláča na viečko a po pár hodinách je dokonalý tvar ta tam... Takže už niekoľko rokov s väčšími alebo menšími úspechmi pátram po ceruzke, ktorá by mi umožnila nakresliť si pekné linky s dobrou (to jest aspoň 8-10 hodín) výdržou.

Keď Dermacol nedávno uviedol na trh novú kolekciu čiernych ceruziek a liniek, rozhodla som sa, že nejaké z nich vyskúšam. Je z čoho vyberať, ale keďže ja mám  s tekutými linkami problém, išla som na istotu a vybrala si klasickú dlhotrvácnu ceruzku (pre jej univerzálnosť), tenkú mikrozeruzku (pretože tá tenučká tuha je fakt super vec, hlavne na vypĺňanie miest medzi riasami a do vnútorného okraja viečka) a do tretice som zariskovala - zlákala ma púdrová linka. Len čo som ju v drogérii vyskúšala na ruke, musela som ju mať.


Hrot je z ultra mäkkého materiálu, takže po viečku fantasticky kĺže a linka sa s ním maľuje jedna radosť. Mám veľmi citlivé oči, vrátane viečok a akonáhle mám použiť tvrdšiu ceruzku alebo hrot linky v pere, dráždi ma to a je to nepríjemné. Toto je neskutočný rozdiel! Bála som sa, že bude pri nanášaní prášiť, ale pokiaľ ju pred priložením na viečko oklepem, je to bez problémov. Ja to robím tak, že hrotom namaľujem hlavnú časť linky a tenký koniec dokreslím ešte ceruzkou - buď klasickou alebo tou ultratenkou. Aj s ňou sa mi pracuje veľmi dobre - bála som sa, že tá tenká tuha sa bude lámať, ale je prekvapivo pevná. Najmäkšia je práve klasická matná ceruzka - pri maľovaní trošku hrudkuje, čo je koniec koncov vidieť aj na fotke nižšie. 


Čo sa týka intenzity farby a výdrže, najintenzívnejšia čierna je práve tá najtenšia z nich. Púdrová pôsobí takto na pokožke trochu vyblednuto, ale v reáli a na očných tieňoch je tiež pekne intenzívna. Ani jedna z nich sa však výdržou a trvácnosťou nemôže rovnať s klasickou matnou čiernou, ktorá je uprostred. Bohužiaľ, zabudla som odfotiť, ako vyzerajú linky po pretretí prstom a vodou...foto ešte doplním, ale víťazom týchto záťažových testov je jednoznačne ona. 


V kolekcii Black Sensation je celkovo k dispozícii 7 kúskov vrátane maskary a ceny sú vcelku prijateľné (mňa vyšli ceruzky na 3,79 Eur/kus a púdrová linka na 5,79 Eur).

Už ste si niektorú z nich kúpili? Ste spokojné? 

Lučiak
foto:ja a dermacol.sk

4 komentáre:

  1. ja používam len tekuté linky z toho dovodu,ze sa mi všetko ostatne hned otlačí :/ síce vždy su nakreslene inak,ale snažim sa teda,a da sa povedat ze sa zlepsujem :) táto kolekcia sa mi páči,asi pokukám po nej,dakujem za tip

    OdpovedaťOdstrániť
  2. neprídu mi ničím výnimočné :/ nejako ma neoslovili

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mám tú linku s fixkovým aplikátorom a je megasuper! :)
    Dermacol ultra black dipliner

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám tiež tieto fixkové linky najradšej, momentálne som spokojná s tou od Astor. Ale tieto ma celkom zaujali, určite minimálne jednu z nich vyskúšam. mybeautyfascination.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)