sobota 26. júla 2014

Testujeme: revitalizér z damašských ruží od Annemarie Borlind

produkt venovalo zastúpenie značky Annemarie Borlind


Pamätáte si na moju recenziu revitalizéru z pomarančových kvetov? Mám tu ďalší, typovo podobný kúsok, tentokrát s výťažkom z damašských ruží. Táto rastlinka je vo svete kozmetiky už tradične cenená pre pozitívne účinky na pleť. Len tak pre zaujímavosť, extrakt z nej pochádza v tomto produkte z ručí, pestovaných v rámci fair trade projektu "Roses not Opium" v Iráne :) Tak snáď dajú pestovatelia ružiam prednosť :D

Okrem účinkov proti starnutiu má výťažok z damašskej ruže aj výrazný upokojujúci efekt. Aróma ruže je v tomto kúsku naozaj dominantná, rozpoznáte ju na prvý "ňuch". Viem, že niekomu táto vôňa nemusí vyhovovať, ja s tým problém nemám. Kozmetiku s výťažkom z ruží používam už roky ako overený prostriedok hlavne na upokojenie začervenania a podráždenia pri citlivej pleti. Aj táto fľaštička s dávkovačom v sebe ukrýva zložky dvojakej konzistencie, ktoré je potrebné pred použitím premiešať, teda pretrepať. 



Následne dostanete ľahkú emulziu, ktorá sa po nanesení na pleť mení z vodnatej na olejovú. Na jednu aplikáciu opäť stačí jedno stlačenie dávkovača. Ja týmto revitalizérom občas nahrádzam nočný krém, špeciálne teraz v lete. Pleť je po aplikácii pekne svieža a vypnutá, ráno pôsobí až bábetkovsky. Okrem spomínaného výťažku z damašskej ruže obsahuje napr. jojobový a macadamový olej. 


Tento veľmi príjemný kúsok (s certifikátom Eco Control) kúpite momentálne v akcii na stránkach zastúpenia značky, assay.sk. Môžem len doporučiť.

Lučiak

foto:ja

6 komentárov:

  1. Vyzerá to veľmi luxusne a to ja mám rada, keď sa kochám aj na pohľad. Séra používam v poslednom čase stále častejšie, takmer denne. A vôňa ruží a to nielen v kozmetike, ale aj v parfumoch je moja obľúbená. Normálne si ma tou recenziou tak zaujala, že si to asi objednám a ešte, keď je pleť až bábätkovská. Ale pamätaj, ja mám doma bábätko, takže si to porovnám, či si písala pravdu, drahá :-D :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ejha :) Tak potom to radsej upravujem na plet tridsat rocneho babetka :D

      Odstrániť
  2. Růže miluji v jakékoliv formě, jen nejsou až tak vhodné pro mou výrazně smíšenou pleť :/ Tak si jí užíváma alespoň ve formě koupelí, růžové vody apod. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mňam mňam, mliečne sklo, damašská ruža, to je ozaj luxus a potešenie pre pleť aj pre oči!
    ja si momentálne na noc dávam konopný olej, ale smrdí ako pokosená tráva, dala by som prednosť tvojmu revitalizéru :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)