sobota 12. júla 2014

Caudalie Divine Oil


Už niekoľko týždňov patrí k najvyhľadávanejším veciam na blogu multifunkčný olej Huile Prodigieuse od Nuxe a kozmetika Nuxe celkovo. Tak neviem, je niekde v špeciálnej zľave alebo čo tak odrazu? Preto som sa rozhodla napísať pár slov aj o jeho alternatíve od Caudalie. Koniec koncov, leto je pre podobné kúsky ako stvorené - multifunkčné oleje sú praktické aj na cesty, jeden produkt Vám takto môže nahradiť minimálne tri iné. 

Začnime vôňou - je podobná, no o niečo menej intenzívna, ako má olej od Nuxe. Poviem rovno, že parfumácia oleja bol dôvod, prečo som Huile Prodigieuse nezaradila do mojej kozmetickej výbavy. Tá vôňa je niečo, čo ma na začiatku očarilo, ale po čase mi to išlo na nervy. Naviac, len ťažko ju môžete kombinovať so svojim obvyklým parfumom - pokiaľ nepoužívate taký, ktorý je takmer identický (skôr by som sa prikláňala k tomu, že ním parfum môžete pokojne nahradiť). Divine Oil teda vonia trošku menej intenzívne, ale naozaj podobne a preto ho postihne rovnaký osud - v dohľadnej dobe si ho rozhodne nebudem kupovať v plnom balení. 

Poďme ale k účinkom. Aj pri Divine Oil výrobca udáva možnosť použiť ho na telo, tvár i vlasy. Jednoznačne doporučujem prvý spôsob - jeho efekt asi najviac vynikne na opálenej pokožke, ktorej dodá krásny lesk a žiarivosť. Na niekoľko hodín. Ale! Je to efekt, ktorý síce vyzerá dobre, no doslova "kĺže po povrchu" - Divine Oil podľa mňa nemá dostatočne výživné vlastnosti, aby nahradil kvalitné telové mlieko, olej, či krém. Aspoň mojej pokožke nestačil. Keď som ho použila ráno, poobede sa na predlaktiach objavili drobné šupinky - u mňa neklamný znak nedostatočnej výživy pokožky. Obsahuje síce niekoľko rastlinných a esenciálnych olejov (z hroznových jadier, sezamových, maslo shea, slnečnicový, arganový, palmový), no nejde dostatočne do hĺbky. Možno je to zámer výrobcu, aby produkt nebol príliš mastný, neviem. No ak si dobre spomínam, olej od Nuxe pokožku vyživil lepšie. 

Na vlasoch dopadol katastrofálne, teda aspoň na mojich. Naniesla som ho výlučne na dĺžky a končeky a s množstvom som to rozhodne nepreháňala. Výsledkom boli jednoducho mastné vlasy. Definitívne. Až na druhý deň, keď som sa zobudila, to bolo o niečo lepšie - olejový film cez noc vsiakol do vlasov alebo do vankúša :) Možo pri pravidelnom používaní formou vlasového zábalu by mal pozitívny efekt - neviem, mám len malé, cestovné balenie.


Na pleť som ho neskúšala vôbec, kvôli výraznej parfumácii. 100 ml balenie stojí na feele cca 33 Eur, Nuxe je ešte o pár Eur drahší (ceny na feelunique ma v poslednej dobe vcelku dosť vytáčajú, len tak mimochodom). Za mňa to teda nie je vec, ktorú musíte mať - jedine, ak by ste sa do jeho vône zamilovali tak, že bez neho nemôžete žiť (platí rovnako pre Nuxe). Myslím si, že na trhu je veľa iných olejov, ktoré Vám urobia rovnakú službu, z fleku mi napadá napríklad značka Nobilis Tilia. Za podstatne menší peniaz. Ale neberte to tak, že Divine Oil považujem za nepodarok, proste v ňom len nevidím žiaden zázrak a must have.

Čo Vy na to? 

Lučiak

foto:ja 

6 komentárov:

  1. Zatiaľ som neskúšala tento ani žiaden iný olej, už pri tom slove ma trasie, mastnota. A to ma odrádza :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olejov sa netreba bat, nie je olej ako olej. Mnohe maju od klasickeho mastneho slnecnicoveho daleko :)

      Odstrániť
  2. Luci, musím ti dať za pravdu. Vôňa mi neskutočne vadila, priam ma z nej až napínalo, je strašne ťažká, doslova orientálna. Ja som ten olej naozaj len horko ťažko dopoužívala. Používala som ho na problematické partie, ako prevenciu pred vznikom strií. Na konci som skonštatovala, že oveľa lepší sa mi zdá klasika, kokosový olej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidis to. Je to trosku nadhodnotene, tieto navonane, drahe vecicky. A kokosovy olej je jedna skvela vec, ja ho momentalne hadam najviac pouzivam v strave, ako som nabehla na to paleo.

      Odstrániť
  3. Bude to asi tym, ze NUXE prislo do nasich lekarni, u nas v meste som si vsimla 2...
    Aj ceny su o volaco priaznivejsie ako na feelunique (50ml za 17€ a trblietkovy za 22€)
    skoda len ze nechcu velmi davat vzorky, ja som si vydrankala 4ml sacik ale videla som, ze maju aj take mini flasticky, ale z tych vam akurat velkodusne kvapnu na ruku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslela som si, zachytila som take nejake info ze sa dostal do maloobchodneho predaja aj u nas. To je smutne s tymi vzorkami, taka slovenska klasika :(

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)