pondelok 7. júla 2014

Čo pri mori fungovalo a čo nie + výherca giveaway


Ako bodku za dovolenkovou témou si dnes dáme pár slov o tom, ako mi pri mori fungovali niektoré z kúskov, ktoré som si zbalila do kufra. Njde o kompletný sumár, vybrala som len veci, ktoré ma nejakým spôsobom zásadne prekvapili - príjemne alebo naopak. 


Čo sa týka vlasov, odchádzala som myslím slušne pripravená a s pocitom, že sa tento krát nič nemôže pokaziť - šampón aj ochranný sprej na vlasy pred slnkom a soľou som vyskúšala už doma k veľkej spokojnosti a vlasový olej Exquisite Oil od Matrix patrí dlhodobo k mojim stáliciam - funguje mi hádam najlepšie zo všetkých podobných vlasových olejčekov, ktoré mám odskúšané a vyhovuje mi viac, než toľko ospevovaný Elixir Ultime od Kérastase. Už po prvom umytí vlasov (čo bolo cca druhý deň pobytu) som zistila, že to, čo Vám pri našich klimatických podmienkach funguje na jednotku, sa pri tých náročnejších ukáže ako nevyhovujúce. To je presne prípad oleja od Matrix. Doma naň nedám dopustiť, na dovolenke na vlasy po pobyte v bazénovej a slanej vode jednoducho nestačil. Čo sa týka šampónu a ochranného spreja, nemôžem povedať krivé slovo, no keďže Exquisite Oil sa ukázal ako slabý kaliber, chýbal mi nejaký dostatočne výživný stylingový prípravok. Našťastie, moja mama pre zmenu používa Elixir Ultime, je s ním veľmi spokojná a mala ho so sebou, takže som ho zo zúfalstva použila (bežne mi vlasy zbytočne zaťažuje, rýchlo sa po ňom mastia a nesedí mi ani vôňa). A mal pozitívny efekt. Chcelo to proste niečo ťažšieho kalibru :) Dnes som si umyla vlasy pekne doma po starom, ako styling použila Exquisite Oil a všetko je opäť tak, ako má byť :) 
Inak, akékoľvek pokusy o vyrovnávanie vlasov skončili v Turecku pri tamojšej vlhkosti vzduchu (večer niekedy až 78%) ako zúfalý pokus, tak som sa na to veľmi rýchlo vykašlala a povedala si, že ich jednoducho nechám žiť svojim vlastným životom. To znamená po umytí šampónom ich len na chvíľu zabaliť do uteráka a potom bez rozčesania nechať voľne uschnúť. Výsledkom sú v mojom prípade trošku rozcuchané, ale celkom dobre vyzerajúce, prirodzené "beachwawes". K plavkám a letným šatám to pasuje, tak čo. 


Ako som spomínala v predchádzajúcom poste, neobišla ma solárna alergia - našťastie len na tele a tam som bojovala hlavne Fenistil Gélom. Som presvedčená, že o ochranu tváre sa výborne postaral fluid Photoderm Max od Biodermy, s ktorým mám už niekoľko rokov super skúsenosti. Nesklamal ani tentokrát. Používala som ho každé ráno ako nevyhnutnosť, bez ktorej som z hotelovej izby nevystrčila ani nos. Večer zas pleť krásne upokojil Orange Blossom Energizer od Annemarie Borlind, ktorý ju pekne zvláčnil a vypol. Úplne mi nahradil nočný krém a dokonca som ho používala aj na očné okolie - zradil ma totiž očný krém s Q10 od Balea. Ďalší príklad toho, ako sa v iných podmienkach pôsobenie prípravkov otočí o 180 stupňov. Doma mi ako denný očný krém vyhovuje, je nemastný a očné okolie pekne zvláčni. V Turecku ma už na druhý deň po jeho použití začala pokožka jemne páliť a na tretí už pálila poriadne, takže som ho nepríjemne šokovaná musela vysadiť. Doma po návrate je opäť všetko v poriadku. No chápete to? 

Poslednou vecou, ktorú musím pochváliť, je vodeodolná maskara Extra Lasting od Avonu. Chválila som ju už v recenzii - prvá vodeodolná maskara, ktorá naozaj urobí pekné, výrazné riasy. Prežila aj ten môj nešťastný zážitok s vlnami :) Ani sa len nepohla. Len som si musela spomenúť, že si ju nesmiem dávať na spodné mihalnice, kde sa mi počas dňa otlačila. Na vrchných nič také nerobí. 


A teraz ešte jedna príjemná povinnosť - random vybral výherkyňu aktuálneho letného Lučiak Boxu. A je ňou... Katka! 


Sledujem aj na facebooku ( Kyra Šimková)

Ketty2411@azet.sk

Katke blahoželám a pre Vás ostatné na tento mesiac pripravujem ďalšiu super rozdávačku (pôjde o dekoratívnu kozmetiku), ktorú spustím už čoskoro. 


Lučiak

foto:ja

8 komentárov:

  1. Škoda tej alergie, že? Možno by to bola dokonalá dovolenka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jééj, prišlo leto, tak sa šťastie usmialo aj na mňa ! Ďakujem krááásne :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, prosim posli mi mailom tvoju adresu, diky :)

      Odstrániť
    2. Už som poslala, dúfam, že to prišlo :)

      Odstrániť
  3. fúha, vidím, že si kozmetiku riadne preverila, podľa mňa si musela byť v tých "beach waves" riadne sexy a víťazke gratulujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článok , ja momentálne hľadám nejakú poriadnu vodeodolnú maskaru, práve takú, ktorá sa neotlačí ani na spodných riasach:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)