štvrtok 10. júla 2014

Projekt High End 9: jednoducho milášek, Shiseido Sheer & Perfect Foundation (líčenie vo vnútri)


Tento kúsok je jednou z vecí, na ktoré som si brúsila zuby už pekne dlho. Už pred nejakým časom som zistila, že v lete mi jednoznačne najviac vyhovujú tekuté make upy. A vlastne, dalo by sa povedať, že tekutá konzistencia mi v make upe najviac vyhovuje vo všeobecnosti. Najlepšie sa mi s ňou totiž pracuje a najlepšie spolupracuje s mojou jednotkou v nanášaní - štetcom Hakuro H 50. Takže, v rámci hľadania nového make upu na toto leto bol Sheer & Perfect horúcim kandidátom č.1 - nie len, že je tekutý, ale ako som zistila jednak z recenzií na zahraničných blogoch a neskôr pri skúšaní v parfumérii - robí krásny, prirodzený finish, je ľahučký, ale pri tom veľmi slušne kryje a neobsahuje olej, čo je na leto pre zmiešanú pleť ideálne. Potom sa mi šťastnou zhodou náhod dostala do ruky vzorka - síce v nevyhovujúcom, pritmavom odtieni, ale aj tak som to v jeden deň, keď som nemusela nikam ísť riskla a okamžite som sa zamilovala. Ďalšie zdržanie spôsobil výber správneho odtieňa. S tými odtieňmi je to totiž celkom sranda. Shiseido produkuje Sheer & Perfect v odtieňoch 18tich, z toho pre náš trh je oficiálne k dispozícii 8 a v kamenných parfumériách (Marionnaud), kde si make up môžete reálne vyskúšať, sú dostupné až 4, maximálne 6 (taká je situácia v našom meste). Samozrejme, odtieň, ktorý som mala vo výhľade ako najvhodnejší (O40), dostupný nebol. Takže som si mohla urobiť predstavu akurát o jeho o stupeň tmavšom kolegovi (O60) a o dva stupne tmavšom O80 - to je ten tmavý zo vzorky, ktorý spomínam vyššie. Všetky odtiene označené písmenom O majú v sebe žlto-zlatý pigment, s číslom podľa intenzity. O40 by som označila ako odtieň vhodný pre stredne béžovú pleť so žltým podtónom. Teraz, keď som po dovolenke fakt veľmi opálená, by to chcelo skôr tú O60tku, ale len tesne - práve som na vážkach, či si z nej kúpim full balenie, keď po zvyšok roka bude pre mňa nepoužiteľná... Našťastie, O40 bol dostupný na webe a naviac za veľmi slušnú cenu oproti Marionnaud. Veď uznajte - Marionnaud: cez 30 Eur, parfums: bez pár centov 20 Eur. 

Sheer & Perfect Foundation, O40

Tento make up so mnou prežil aj turecké horúčavy. A kto sa už len maľuje k bazénu? Ja a ako som si všimla, kopec ďalších žien. Ono totiž taký make up môže mať okrem estetickej aj ochrannú funkciu. A Sheer & Perfect ju teda má, hoci SPF je len 15 (na dovolenke mi to až tak nevadilo, aj taK som pod neho dávala fluid Bioderma s SPF 50). Ale skvelo fungoval ako bariéra pred bazénovou vodou, ktorá je pre moju pleť diabolské zlo. Jeden deň, keď som sa nenamaľovala vôbec (chystala som sa potápať) ma po pobyte v bazéne tvár štípala tak, že som si to nabudúce veľmi dobre rozmyslela a zvyšok dovolenky bez neho ráno nevychádzala. Samozrejme, pri priemernej teplote 42 stupňov a viac a celodennom styku s vodou ho podvečer bolo potrebné obnovovať. Doma, pri bežných podmienkach, vydrží v pohode do večera, s jedným až dvoma prepudrovaním T zóny, keď je fakt teplo. Jediné malé negatívum, ktoré som si všimla, je, že po nanesení sa mi zakaždým trochu usadí v nosovo-ústnych vráskach - ale pretriem to štetcom a už sa to neopakuje. 

Na nasledujúcich fotkách vidíte jeho efekt - prvé tri hore sú bez make upu, tri dole s ním


A tak mám teraz doma ideálnu dvojku - môj najobľúbenejší korektor Shiseido Natural Finish Cream Concealer a make up Sheer & Perfect. 


A tu je taký bežný, denný vzhľad do práce s použitím (aj) tejto dvojky:


Ako sa vám pozdáva? Zaujal Vás? 

Lučiak

foto:ja

23 komentárov:

  1. Lucka veru zaujal,moja misia najst make up k presne mojej farby pleti je však mission impossible :D ja by som potrebovala niekoho,kto sa v tom vyzná a povedal,že tento ti presne sadne,a nech to stoji čo chce,kupila by som ho.Tak dúfam,že raz natrafím na takú predavačku a odídem aj ja konečne s "tým" makeupom.(teraz v lete som sa celkom trafila,ked som opalena,horšie to zas bude na jeseň,ach)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak, na predavacky by som fakt nespoliehala zhodou okolnosti aj k tomuto make upu mam s predavackou prihodu - jedna v Marionnaud ma presviedcala, nech si ho nekupujem, lebo "vobec nekryje a strasne masti" :)

      Odstrániť
    2. no tak to potom som v ....... sama si asi nevyberiem :D

      Odstrániť
  2. Jeee taky mam! Porizovala jsem ho asi mesic zpet v duty free na letisti uplne nahodou. Musela jsem se tam asi 3 hodiny courat, takze jsem vyzkousela fakt uplne vsechno co tam meli :D Z meho porovani je to hodne podobne tomu novemu Chanel Perfection Lumiere, ale za polovic ceny. Me trosku vysusuje, kvuli vyssimu podilu alkoholu, jinak je ale super, presne jak pises, lehoucky, ale dostatecne kryci!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, novy Perfection Lumiere som tiez skusala na letisku a su typovo podobne. Mne zatial nevysusuje, uvidime. Je leto, vtedy moja plet viac masti.

      Odstrániť
  3. momentalne mam v predvybere dva a neviem sa este rozhodnut, na tebe vyzera perfektne, mne by už taký efekt ale osobne asi vadil :) znacka shiseido ma zaujima stale viac a viac, aj ked riasenka ma az tak strasne neoslovila, zato produkty na plet, to vyzera byt inak kava, uz nadsena som z ich hydratacnej podkladovej bazy na plet!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dewy efekt myslím, ale to je iba možno pocitovo, bo ja mám rada skôr matnejšie :) či sa mi to zdá len z fotky?

      Odstrániť
    2. aha, jasne, uz chapem :) Potom urcite nie, tento naozaj nie je zmatnujuci, ved napokon ma to aj v nazve.

      Odstrániť
  4. No, keď vydržal turecké horúčavy, tak to už veru klobúk dole :) vyzerá na tebe krásne

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Luci zaujal a popravde som prekvapená tou veľmi príjemnou cenou...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vdaka bohu za nu :) Naozaj za tu cenu vzhladom k vykonu velmi dobre.

      Odstrániť
  6. Fakt super vyzerá na pleti. Nemať tak asi 15 make-upov doma tak po ňom hneď siahnem. Ale aspoň si ho zapíšem do zoznamu vecí, ktoré si chcem kúpiť :).

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tá cena je skutočne príjemná, len sa bojím, či by som našla aj dotieň pre mňa:/, ako to tak vidím, mne by stačil aj ten najbledší:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vies co, co som pozerala swatche na nete, tak odtiene s 20tkou su pre normalne svetle europanky a s 10 uz vyslovene pre bledule, aj azijske :)

      Odstrániť
  8. Vyzerá dobre, od tejto značky som ešte nikdy nemala nič...ale začala som po nej pozerať. Inak aký máš na ústach rúž? velmi ti pristane :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sranda, na tento ruz sa stale niekto pyta, ked ho mam :) Je to Ceramide Lipstick od Elizabeth Arden, odtien Rose

      Odstrániť
  9. Já na něj koukala na letišti a pán mi nebyl schopný vysvětlit, co to B a O znamená, tak teď už jsem zase o něco chytřejší, moc děkuji!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to je normalka, to nevedia ani mnohe predavacky v parfumerke :) To O znamena Ochre, I je Ivory, B samozrejme Beige a D by malo byt Deep, ale to su uz velmi tmave odtiene a u nas ani nie su v ponuke

      Odstrániť
  10. vau, super cena a ten efekt... ja som si teraz kupila mary kay za 17, ale teda nelutujem. je tiez extra tekuty, bez oleja, so zltym podtonom a matnym finishom a staci ho kvapka oproti beznym m-u

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Sedí ti, aj odtieň super. Už som na neho pozerala, lenže mne zasa Perfection lumiere vôbec nesadol a v recenziách sa dosť porovnávajú. A tak som si urobila radosť formou Face fabric :-) Ale cena je naozaj fajn.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)