pondelok 21. júla 2014

Novinky pre moje vlasy


Vždy, keď sa pozabudnem a dlhší čas používam výhradne šampóny s obsahom silikónov (a prirátajte k tomu aj stylingové produkty, ktoré tiež čo-to silikónové obsahujú), vzhľad mojich vlasov ma veľmi nemilosrdne upozorní, že je na čase dopriať im poriadny detox. A tak som hľadala nový čistiaci šampón, ktorý ich zbaví nežiadúcich zbytkov. Po študovaní recenzií na nete som sa nakoniec rozhodla pre Hair Cleansing Cream od Redken. Recenzie má výborné a lákalo ma aj to, že je krémový (čistiace šampóny bývajú štandardne číre). Výrobca na obale sľubuje, že šampón vlasy zbaví zbytkov stylingových produktov, minerálnych olejov a silikónov. To by vlasom malo prospieť vizuálne aj kvalitatívne. A tak aj bolo.

Vo fľaši sa skrýva biely, krémový šampón s veľmi prijemnou, sviežou vôňou. Pri tomto type šampónov sa obzvlášť doporučuje po nanesení a napenení nechať ho pár minút pôsobiť, aby sa všetky nežiadúce zbytky na vlasoch rozpustili. Už pri oplachovaní som cítila, že šampón má sľubovaný "detox" efekt - doslova vŕzgali pod rukami. Po finálnej úprave (vlasový olej na dĺžky a konce a vyfúkanie cez okrúhlu kefu) sú výsledkom vlasy o poznanie lesklejšie a nadýchanejšie, než boli boli pred čistiacou procedúrou. 300 ml balenie zoženiete od cca 11 Eur. Môžem len doporučiť.

zloženie šampónu

Druhou novinkou v mojej vlasovej výbave je nová okrúhla kefa. Kiež by som si vedela doma cez kefu vlasy vyfúkať tak dokonale, ako to robí môj kaderník! Robím, čo môžem, no :) S mojou hustotou a dĺžkou je to celkom makačka, práve preto potrebujem, aby kefa bola podľa možnosti čo najľahšia. Dala som si tiež pozor, aby hlava kefy a rúčka boli vyrobené z jedného kusu - posledná kefa, ktorú som mala, bola síce s keramickou úpravou, ale zložená z dvoch častí a po čase to vrchná časť jednoducho nevydržala a odlomila sa. Poslednou požiadavkou, ktorú som mala, bolo, aby bola kefa z prírodných materiálov. Tak som sa teda rozhodla vyskúšať kefu zn. Kent. Telo má z dreva a štetiny sú prírodné (predpokladám, že z diviaka). Pracuje sa s ňou perfektne, je ľahká, vlasy výborne zachytí a šetrne ich upraví do požadovaného tvaru. Investícia, ktorá sa podarila a pritom nebola nijako zvlášť veľká - kefa tohto typu stojí cca 12 Eur. Jediným mínusom, ktorý kefa má, je, že pri každom fúkaní pár štetiniek "pustí". Pravdu povediac, vzhľadom na moje vlasy sa jej ani nečudujem, má čo robiť. 


Oba kúsky som kúpila na feelunique.

Používate aj vy čistiace šampóny? 

Lučiak
foto:ja

5 komentárov:

  1. Ja som podobnú kefu s prírodných štetín (tiež z diviaka) kúpila sestre, v takom tom bežnom okrúhlom tvare, ale dosť sa sťažuje, že je to na mokré vlasy absolútne nevyužiteľné tak neviem :/

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. okruhlu kefu pouzivam vyslovene na fukanie a vlasy nikdy nefukam mokre, ale takmer uplne suche - najprv ich necham dobre zabalene uterakom a potom pred samotnym fukanim cez kefu ich presusim fenom.

      Odstrániť
  2. ja k tebe asi prestanem chodiť, vždy mám pocit, že polku vecí potrebujem, tentokrát ten šampón!!!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to si asi u Redkenu zaziadam o nejake provizie :)

      Odstrániť
  3. Nuž, zatiaľ som nepoužívala, ale po recenzii u Teba mám chuť vyskúšať niečo prírodné a čisté. I keď doteraz som bola "vcelku" spokojná.
    Tá kefa je pre mňa príliš veľká, mám krátke vlasy, na ňu by som nič nenatočila. Ale vyzerá ok, a aj cena je normálna. I keď, ešte som cez tebou uvádzaný portál nič nekupovala.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)