utorok 3. februára 2015

Testujeme: ionizačný fén od Tchibo

produkt venoval e shop tchibo.sk


Po dlhej dobe tu mám pre zmenu nejakú tú techniku :)  Zastúpenie tchibo.sk si všimlo moju recenziu na ich sonickú kefku  (ktorú mimochodm stále k veľkej spokojnosti používam)  a venovalo mi na zrecenzovanie aj tento fén na vlasy. 

Čo sa mňa týka, od fénu očakávam hlavne tri veci - ionizačnú funkciu, dostatočný výkon a podľa možností čo najmenšiu váhu. Nájsť kompromis hlavne medzi poslednými dvoma vlastnosťami nie je vždy jednoduché. Tento sušič to ale zvláda veľmi dobre.

Už na prvý pohľad je jasné, že nejde o žiaden dizajnový experiment :) Fén má jednoduchý vzhľad a je v sivo-čiernej farebnej kombinácii, takže pokiaľ od tohto typu spotrebiča očakávate aj nejaké vizuálne vychytávky, tu si neprídete na svoje. Rovnako ako dizajn, jednoduché je aj ovládanie - trojstupňová regulácia výkonu, dvojstupňová regulácia teploty a funkcia prúdenia studeného vzduchu. 


Takže, ionizačná funkcia. Pre mňa nutnosť. Viem, že niekto si na tom nezakladá, ale pre moje vlasy je to kvalitatívny rozdiel. Už niekoľko rokov používam na fénovanie len ionizačný sušič a ak si vlasy upravujem niekde, kde ho nemám k dispozícii, prepadám malému zúfalstvu :) Moje vlasy sú husté a hrubé, majú veľký sklon ku krepovitosti a práve ionizácia pri sušení je jedným zo spôsobov, ako ich skrotiť, aby vo finále vyzerali dobre. Teraz v zime má sušenie s ionizačnou funkciou navyše ďalšiu výhodu - znižuje statickú elektrinu, ktorej je v zime kvôli suchému vzduchu viac. 


S témou "husté vlasy" navyše súvisí aj moja radosť z toho, že tento fén je vzhľadom k svojej veľkosti a výkonu naozaj perfektne ľahký. Čím hustejšie vlasy, tým dlhšia doba sušenia a tým boľavejšia ruka z ťažkého fénu :) V tomto prípade nič také nehrozí.


Súčasťou balenia je okrem fénu aj difúzny nástavec pre objem (toto je vec, ktorú nepoužívam nikdy, nakoľko moje vlasy potrebujú z objemu skôr uberať, ako pridávať) a tvarovací nástavec pre cielený prúd vzduchu (používam občas). Samotný fén ma samozrejme ochranu proti prehriatiu, kábel s ochranou proti zalomeniu a uško na zavesenie. 

Mne úplne vyhovuje a myslím že za cenu necelých 18 Eur je to v tejto kategórii (sušiče s ionizačnou funkciou a slušným výkonom ) dobrá kúpa. Fén je ešte stále v ponuke e shopu TU

Lučiak

foto:ja

8 komentárov:

  1. nebyť toho, že už mám kvalitný fén (síce ťažký), tak ho objednám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neobjednám, na meniny som dostala kulmofén :D

      Odstrániť
    2. Kulmofen patril kedysi k mojej povinnej vbave a pouzivala som ho v podstate pri kazdom suseni. Podla mna vo vseobecnosti dost nicia vlasy, lebo je problem najst taky s kvalitnymi stetinami. Ani ja som nenasla a tak som tuto zalezitost zrusila, radsej fukam fenom cez velku okruhlu kefu - tam si vies bez problemov vybrat, aky typ stetin ti vyhovuje a tiez hrubku kefy.

      Odstrániť
  2. v com je ionizacny fen lepsi ako obycajny?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nooooo a keď má ešte aj difuzer na moje afro, asi si ma nahlodala :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. Negatívne ióny, ktoré pri suseni s ionizacnou funkciou vznikajú, eliminujú pozitívny iónový náboj vlasov a štiepia kvapôčky vody na mikročastice, vlasy sú rýchlejšie vysušené, mäkšie, poddajnejšie a ľahko sa upravujú.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)