streda 7. januára 2015

Testujeme Bourjois Happy Light Matte Serum Primer


Dnes som si uvedomila, že od začiatku tohto roka zatiaľ pridávam samé viac-menej negatívne recenzie. A viete čo? Budem v tom pokračovať :) Tak nejako sa mi doma stretli kúsky, ktoré si žiadne oslavné ódy nezaslúžia. Ďalším pánom na holenie bude tento zmatňujúci primer od Bourjois. Je to učebnicový príklad toho, ako veľmi môžu byť recenzie na blogoch zavádzajúce a že i keď môžu byť dobrým vodítkom, jediné, na čo sa môžete 100% spoľahnúť, je skúška na vašej vlastnej koži (vlasoch, mihalniciach atď). 

Happy Light Matte Serum Primer mal totiž na blogoch recenzie viac, než slušné. A ja som práve nejaký zmatňujúci primer hľadala.  Bohužiaľ, tento u nás z neznámych dôvodov k dostaniu nie je, takže som ho objednala (so zľavou) na lookfantastic. Blogerky sľubovali, že naozaj zmatňuje a hlavne, nemáte po ňom ten slizký hyper silikónový pocit. Je fakt, že ten ma teda dosť často žerie.  

Takže, takto: primer je pomerne hustý, má jemnú lososovú farbu. To, že nekĺže ako besný, je pravda. On totiž nekĺže prakticky vôbec. A aspoň trochu by mohol, lebo sa tým pádom veľmi ťažko rozotiera. Pleť ho akoby okamžite vcucne. Tým pádom sa absolútne nehodí ako podklad pod tekuté make upy so suchšou konzistenciou, čo sú momentálne všetky, ktoré mám doma, pretože mi najviac vyhovujú kvôli mastnejšej T zóne. Takže logika výrobcu je asi takáto: dáme na trh zmatňujúci primer, ktorý sa zle rozotiera a nie je vhodný pre suché nemastné tekuté make upy, lebo také mastnej a zmiešanej pleti vyhovujú najviac a cieľovka nášho produktu si práve takéto make upy kupuje. Dobré, nie? 

Bourjois Happy Light Matte Serum Primer

Ale poďme ďalej. Tento primer naozaj zmatňuje - okamžite po nanesení. A možno ešte tak dve hodiny po ňom. Z hladiska toho, čo očakáva zákazníčka s mastnou T zónou, teda niekoľko hodinové zmatnenie a reguláciu tvorby mazu, u mňa absolútne neobstál. Má tiež minimalizovať póry - no dajme tomu. Najpozitívnejšou vecou na ňom je podľa mňa dizajn, ten sa mi páči. 

Cenovo sa pohybuje okolo 12-14 Eur, Ja som ho kupovala so zľavou a vyšiel ma na 10, ale z môjho pohľadu sú to vyhodené peniaze. 

Nabudúce si v rámci seriálu "s nepodarkami radostne do nového roku" dáme jeden podobný kúsok - tentokrát ale českej výroby, ktorý je podľa mňa ešte väčšou katastrofou a úprimne nechápem, ako môže patriť k najpredávanejším bázam pod make up u nás. Vlastne chápem, ale... viac v ďalšom článku. 

Lučiak

foto:ja 

11 komentárov:

  1. tá logika u niektorých výrobcov fakt zlyháva
    prečo ho rovno nenazvali zmatňujúci podklad pre rozžiarujúce makeupy?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. U mna v kufri uz zmatnujuce bazy ani nenajdes, nenasla som ziadnu, ktora by fungovala tak, ze by som z nej odpadavala, bud zmatnovali velmi dobre s bonusom velmi divne vyzerajucej pleti , alebo upchavali plet, co mi sposobovalo neskutocne lesknutie/ alebo akne. Alebo fungovali pri obmedzenych podmienkach (ako teplota, fyzicka namaha a opatrna som musela byt aj s kombinovanim produktov nasledne. Tazka veda .... Casom sa mi overilo pouzivat iba hydratacne lahke bazy (az vodovej struktury, kvalitny make up a odbojovala som si aj s pudrami, kde som zistila, ze jediny, ktorý mi funguje je sypký priehľadny od NYC, čo je ťažký svätý grál :) Vo finále to nie je taká matnosť akoby som chcela, ale nevyzerám ani ako vianočná guľa .... to isté mi platí aj pri líčení druhých ...

    Inak zmatnovanie pleti je taky fenomen strednej Europy, aspon mi to teda tak obcas pripada, pretoze v zahranici (mimo EU) je povazovana mierne leskla plet za zdravu a vitalnu :) Ak j to teda ale v norme a nie ako ziariacia gula


    PS: nechcem ti tu spojlerovat do recenzii, ale ze to bude dermacolovsky zazrak? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No a ak to bude to,čo si myslím, že bude,tak sa teším :D

      Odstrániť
    2. aj mňa hneď napadla Dermacol Satin báza :)

      Odstrániť
    3. dievcata, bingo :) Bude to o Dermacol Satin Base :)

      Odstrániť
    4. tiež ma hneď napadol Dermacol, tiež som ho mala a tiež mi nesadol..:/

      Odstrániť
  3. Som takmer rozhodnutá vyskúšať túto bázu:http://www.biobeauty.sk/couleur-caramel-francuzska-bio-dekorativna-kozmetika/821-baza-pod-make-up-3700306982518.html
    Moja najhoršia skúsenosť s tou basic od Dermacolu. Hnusný pocit a neskôr som sa osypala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no co ti poviem, precitaj si moju nasledujucu recenziu :)

      Odstrániť
  4. Joj Luci, ale keď u teba sa tie negatívne recenzie tak dobre čítajú :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je asi take, ako ked sa hercom lepsie hraju negativne postavy :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)