sobota 10. januára 2015

Saténové zlo od Dermacol


Na úvod sa musím priznať. Do písania tejto recenzie sa mi strašne nechcelo. Pripadám si totiž hlúpo - čo do pekla tu tento kus vôbec robí, keď:

- prvú Satin Base od Dermacol som mala už pred mnohými rokmi a už vtedy som vedela, že toto nie
- podobné bázy na princípe "čistý silikón" mi fakt nerobia dobre
- zo sortimentu Dermacol mi naozaj sedí máločo.

No a vidíte to, aj tak je tu. Pokúsim sa vysvetliť. Ako som spomínala v minulom článku, momentálne používam väčšinou tekuté make upy bez oleja, pri ktorých báza pod make up značne uľahčuje nanášanie. Hoci som práve doma mala niekoľko báz "v zábehu", ani jedna nebola dostatočne kompatibilná s mojím aktuálne najpoužívanejším make upom. A tak som v rámci jednej obednajšej prestávky nabehla do drogérie, zohnať nejaké drogériové núdzové riešenie. No a vtedy som si všimla, že Satin Base existuje aj v tzv. hypoalergénnej verzii. A má šikovné maličké balenie, ktoré stojí smiešny peniaz. Tak som sa rozhodla uveriť, že keď je to hypoalergénne, možno to nebude taká katastrofa, ako si pamätám z klasickej verzie. A že keby náhodou aj, za tri eurá (v akcii) mi to nebude až tak ľúto. No a pri pokladni mi ešte predavačka oznámila, že ku kúpe dostávam zdarma krém na ruky :D

Výsledok? Nechala som sa nachytať. Jediný rozdiel je fakt len v balení. Je to príšerne klzké a silikónové. Na pleti síce vytvorí vrstvu, po ktorej sa aj bezolejový make up super rozotiera, ale to, čo  mi tento "zázrak" za tri dni spravil s pleťou, to bol horor. Vyhádzala som sa kompletne malými červenými mikrozápalmi a póry sa upchali jedna radosť. Hneď som vedela, čo je vo veci, takže som ju okamžite prestala používať, ale ksicht som si dávala do kopy ešte vyše týždňa. A viem, že nie som sama, ktorá má s touto bázou podobnú skúsenosť. 


Dermacol Satin Base

Napriek tomu patrí táto báza u nás k najpredávanejším. Pravdu povediac, nečudujem sa. Výber v tomto segmente je u nás totiž strašne slabý. Aj napriek tomu, že v podstate každá z drogériových značiek vo svojom sortimente nejakú bázu pod make up má (niektoré dokonca viacero), mám dojem, že je to všetko na jedno kopyto. Aby som nebola k drogériovému sortimentu nespravodlivá, nájsť dobrú bázu pod make up je vcelku oriešok aj v high end sfére. 

No nič, idem ja ďalej hľadať... a tohto diabla odkladám definitívne a navždy z môjho dosahu. 

Mali ste so Satin Base podobnú skúsenosť alebo Vám naopak vyhovuje? 

A dajte mi vedieť, či mám pokračovať v tejto januárovej nepodarkovej šnúre, alebo si nabudúce dáme pre zmenu niečo pozitívne. V zálohe mám aj aj :)

Lučiak

foto:ja

17 komentárov:

  1. Našťastie som sa nakoniec k jej kúpe neodhodlala ale ak hľadáš niečo dobré tak určite odporúčam Loreal Magic Blur alebo Garnier 5 sec Blur pokiaľ hľadáš v drogérii a ale napríklad aj MUA Perfect Matte Primer je fakt super. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak Garnier 5 sec. Blur som mala a moja pomerne negativna recenzia je tu na blogu :) Skusala som v obchode aj Loreal a je to obdobne.

      Odstrániť
  2. myslímm že som mala vzorku klasickej verzie a určite by som nešla ani do tejto, pretože si to tiež pamätám ako niečo klzké, na čo snáď ani makeup nemôže chytať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa toto priam hnusi patlat si na ksicht...nikdy som nemala a ani nechcem

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No paráda... Ja som vedela, že to bude tento produkt!!! Mala som,vyskúšala som, ďakujem, stačilo... Akurát ma štve, že ja mám plné balenie s pumpickou takmer nedotknuté na toaletnom stolíku :-( Inak s dekoratívnou kozmetikou nemám vôbec žiaden problém, milujem ich rúže, micelárnu vodu,rozjasňovač,transparentný púder a tak ďalej, ale toto im proste nevyšlo, normálne mám chuť si zájsť ku kožnej, pretože sa nejdem už tri týždne zbaviť tej šarapaty,čo mi to narobilo :((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidis, mne ani ich micelarkz nesedia. Ruze mozu byt. Snad sa to rychlo strati :(

      Odstrániť
  5. Ja a bazy sa tiez nemame rady, nejako mam v sebe podvedomy pocit, ze jednoducho MUSIA upchavat pory, a to je posledne co potrebujem. Z casu na cas pouzivam jeden od AVONu, Magix, celkom slusne zmensi vzhlad porov a zmatni pleti. Ale baza je urcite silikonova, takze pravidelne kazdodenne pouzivanie neriskujem.
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja sa pravdepodobne vratim k tej Ryorke, ktoru som uz recenzovala. Nakoniec sa ukazuje ako najmensie zlo.

      Odstrániť
  6. Noo silikónové bázy tvoria super podklad, ale póry z nich radosť naozaj nemajú :/ Ja som jendozančne za Porefessional od Benefitu, zatiaľ som nič lepšie ešte tiež nenašla :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nooo, ja sa to az bojim vyslovit ci napisat, ale po vcerajsku a dnesku sa asi aj zda, ze som uz nasla. Este to chce par dni na seriozny testing, budem zvedava.

      Odstrániť
  7. ...tak ju mám, ale tú Pearl Energy a mi nerobí paseku, ale mám iný typ pleti - normálnu až suchšiu. Teda skutočne je to asi individuálne. Ale zasa nepoužívam ju vždy, iba občas na nejaké akcie, kde chcem "fotošopovú pleť", aj na líčenie iných, ale snažím sa to individuálne prispôsobiť. Ale nedá sa zaprieť, že to lezie do pórov (pri suchej vráskavejšej pleti je to ale žiaduce). Ideálnu bázu pod mejkap som nenašla. Mala som NYC, Rimmel, aj Garnier Perfect Blur...príde mi to silikónové na "jedno kopyto":) Ja si ako podklad denne dávam Balea hyalurónové fluidum a striedam to s novinkou od Balea: http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2014/07/Balea_Teint_Perfektion_Tagescreme.jpg - pleť to pekne hydratuje a pripraví na nanesenie mejkapu

    krasavnutri.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já mám tuto vyhlazovací bázi a běžně ji používám a jsem naprosto spokojená :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. mne nastastie vobec neucpavala pory, bola som s nou spokojna :) je to fakt individualne, niektori ludia su na silikony citlivi, niektori vobec.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja milujem guličkovú od Guerlain (Meteorites) aj keď tá má rozjasňujúci účinok, takže to je asi iný typ bázy, ako hľadáš :) z tých zmatňujúcich mi vyhovoval collistar, nikdy som z neho nemala upchaté póry na nose, kde ich mám najrozšírenejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. "gulickovu" od Guerlain som mala :) Hej, momentalne hladam nieco ine... a ktora od Collistar? Lebo maju tri.

      Odstrániť
  11. No tá od Guerlainu je moja top, ale je nehorázne drahá, takže si ju nedoprajem vždy a šetrím si ju. Collistar som používala bázu dva v jednom, mamina má tú s efektom vypĺňania vrások, ale na tú mám ešte čas a asi aj ty:). Je to ťažko nájsť, pretože niekedy aj keď jeden produkt sedí, v kombinácii s iným sa neosvedčí.
    K.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)