piatok 11. apríla 2014

Testujeme novú micelárku Provégol


Narazila som na mne doposiaľ neznámu značku micelárnej vody. A niečo také je pre mňa vždy výzva :) Bolo možné ju objednať aj v relatívne malom, 100 ml balení - ideálnom na otestovanie - takže som neváhala. Micelárku Provégol vyrába francúzska značka SVR a na obale tvrdia, že je vhodná aj pre citlivú pleť a odlíči dokonca aj vodeodolný make up. 

Ako to už býva, pri testovaní novej micelárnej vody ju vždy porovnávam so Sensibio a táto nie je výnimkou. A ako obstála? Tu je moje hodnotenie v niekoľkých bodoch:

- Provégol je oproti Sensibio pomerne výrazne parfumovaná. Nie je to nič rušivé, ale ak preferujete micelárky úplne bez parfumácie, bude to nezvyk.

- Čo sa týka šetrnosti k pleti a očiam, v tejto disciplíne obstála veľmi dobre. Neštípe ma vôbec, ani pri kontakte s očami. 

- V efektivite odličovania je to už o niečo horšie. Make up z tváre odlíči bez problémov, na očiach dáva v porovnaní so Sensibio tak 90% výkon. Rozhodne ich musím ešte dočistiť vatovými tyčinkami, hlavne priestor bezprostredne pri mihalniciach a pod spodnými riasami. Vodeodolnú maskaru som s ňou odličovať neskúšala, nakoľko momentálne žiadnu nepoužívam, ale berúc do úvahy to, ako odličuje "normálny" make up, silne pochybujem, že by si bez problémov poradila s vodeodolným. 

- Kompletné zloženie vyzerá takto: Aqua, Glycerin, PEG-7 Glyceril Cocoate, Allantoin, Calendula Officinalis, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26 Buteth-26, Polyaminopropyl Biguanide, Parfum, Citronellol, Limonene, Butylphenyl, Methylpropional, Linalool, Eugenol

- Cenovo vychádza v prepočte na 100 ml veľmi podobne, ako Sensibio. Zaujímavé je, že je dostupná až v 4 objemoch balenia: 100, 200, 250 (?) a 500 ml. Cenovo sa samozrejme oplatí to najväčšie - na parfums.sk, kde som ju kupovala, zaň zaplatíte 12,80 Eur.

- A keď sme už pri tom balení - 100 ml balenie má klasické dávkovanie s uzáverom a keďže flakón je veľmi tuhý, nehrozí, že by ste ho mohli stlačiť, takže voda lezie cez úzky otvor von doslova po kvapkách. Čo je svojím spôsobom výhoda. Vždy lepšie, ako keď Vám drahá micelárka špliecha všade, len nie na tampón. 

Ak by som to zhrnula, som rada, že som ju vyskúšala, ale kupovať si ju viac nebudem. Nemám dôvod. 

Je Vám táto značka známa alebo o nej tiež počujete po prvý krát? 

Lučiak
foto:ja

7 komentárov:

  1. No s touto značkou je to ako s Biovitality v mojom minulom článku, nikdy som o nej nepočula. Fakt je momentálne neskutočné množstvo značiek, to kedysi naše mamy mohli snívať. Asi máš pravdu, keď stojí v podstate toľko, ako Sensibio a nedosahuje ju na 100%, nie je dôvod sa k nej vracať. No bez skúšania to nejde, ak máš objaviť niečo prevratné. Ešteže každá objavujeme, aspoň si to podelíme a stíhame toho vyskúšať viac :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ovšemže nepoznám
    ja už asi ostanem pri micelárke- lorealke, musím uznať, že oproti sensibio si oveľa lepšie poradí s riasenkou diego dalla palma, ktorá drží ako pribitá...
    síce na loreal nenávidím ten dávkovač, ale prežijem to

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fakt? A mne sa zda stale oproti Sensibio slabsia... ten davkovac ma ale hrozny.

      Odstrániť
  3. Nepoznam,no rada som si precitala...aspon ju nebudem chciet:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Značku som do teraz nepoznala.. Inak dnes som natrafila aj na micelárku od Nivea, ale nekúpila som.. Prerieďujem zásoby..:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)