pondelok 30. júla 2012

Testujeme: Bielenda BB Cream 5in1

produkt do recenzie venoval e shop bielenda.sk

Prajem pekný začiatok týždňa. Nie som žiaden blázon do BB krémov, to ste si asi všimli. No keď sa naskytne príležitosť nejaký vyskúšať, neodmietnem. Obzvlášť od značky, s ktorou mám zatiaľ len fajn skúsenosti... a tak sa u mňa doma ocitol BB krém 5v1 s orechom a jantárom.



5 v 1 v tomto prípade znamená, že: 
- intenzívne hydratuje
- farebne tónuje a zjednocuje odtieň pleti
- redukuje známky únavy a navracia pleti žiarivosť
- prekrýva vrásky a nedokonalosti pleti
- vyhladzuje pleť

Hlavnými účinnými zložkami má byť kyselina hylaruónová, vysoký obsah minerálov a ako bonus SPF 15. Tak sa na ten 5-násobný zázrak poďme pozrieť.



Môj prvý dojem bol: je to strašne svetlé! Výrobca na obale udáva odtieň "natural sunny" a niečo také vo mne evokuje trochu inú farebnosť. Hlavne teraz, keď som opálená, som sa bála efektu masky. Ďalšia vec - krém neobsahuje viditeľné mikrotrblietky, takže som bola naozaj zvedavá na ten "rozjasňujúci efekt". Nanáša sa veľmi jednoducho a dobre sa roztiera. A voila - na pleti to vôbec nie je také svetlé, ako sa spočiatku javilo. Inak povedané, krém perfektne splynie s odtieňom Vašej pleti (pokiaľ nie ste úplná exotická čokoládka) a - NAOZAJ ju krásne farebne zjednotí. Tento fakt by som vyzdvihla ako jeden z hlavných bonusov  krému - hoci krytie je skôr slabé (ideálne pre pleť bez väčších nedokonalostí)), vďaka farebnému zjednoteniu vyzerá pleť o triedu lepšie, než pred nanesením. Rozjasňujúci efekt sa tiež dostavil - veľmi pekný a prirodzený. Výsledok sa ťažko fotodokumentuje, ale pokúsila som sa: 

len Bielenda BB krém, nič viac

Pocitové dojmy: pleť je naozaj vyhladená, aj na dotyk. Dobre "dýcha", krém drží na tvári rovnomerne. Počas "normálnych" denných teplôt okolo 25 stupňov sa držal veľmi dobre, dokonca som sa dlho nepotrebovala ani prepudrovať kvôli lesku. Stále však berte do úvahy, že ja mám skôr suchú pleť. Vyskúšala som ho aj v horúcej tridsiatke a vtedy som po takých 5 hodinách musela prepudrovať T zónu. To však považujem za štandard, tridsiatkam odolá máločo :) 

40 ml tuba stojí v e shope 6 Eur, čo vzhľadom k jeho účinkom považujem za výbornú cenu. Znova opakujem, nie som práve kráľovná BB krémov, ale pár som ich vyskúšala a keby som mala tento porovnať napríklad s Garnierom, ktorý je u nás asi najdostupnejší, Bielenda z toho vychádza určite lepšie. A ešte aj cenovo. Za seba doporučujem. Ideálny bude pre majiteľky skôr svetlejšej a relatívne bezproblémovej pleti,  ktoré preferujú prirodzený a žiarivý vzhľad. 

Lučiak
foto: ja


10 komentárov:

  1. Ja sa už dlhšiu dobu neviem rozhodnúť, ktorý z BB krémov vyskúšať. Tento však vyzerá zaujímavo, a aj cena je fajn. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na slovo BB krem som pomaly alergicka :). Nedoverujem im. Dufam, ze ten trend pojde pomaly kade lahsie. Za seba si ho urcite nekupim, ale tebe pristane. Efekt "rozziarenia" a zjednotenia je viditelny :). Ja som verna makeupom. Ci uz s lahkym krytim v lete alebo normalnym. Moja denna rutina je ranne cistenie pletovou vodou, lahky hydratacny krem, na to lahky makeup teraz v lete, jemne prepudrovať a frčí sa. CCa 2 min. BB krem je vlastne na co?? S BB kremom mam akoze vynechat krok č. 2 a ma mi vynahradiť ten hydratačný krem a zaroveň ušetriť čas?? :) Či?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adi, ja sa v podstate ztotoznujem s tvojim nazorom :))) BB mania ide svojim sposobom mimo mna, a BB arzenal z Azie uz celkom. Ked sa mi nejaky dostane do ruk, zo zvedavosti vyskusam. A kedze je leto, este to ma svoje opodstatnenie, lebo v lete mi vacsina mojich oblubenych make upov proste nefunguje tak, ako by mala a toto je aspon nahradne riesenie.
      No a na tu poslednu otazku si si odpovedala spravne.

      Odstrániť
    2. ale bb krémy snad jsou dokonce původem z asie...tj. něco z jejich produkce by kvalitní bejt mělo...ale určitě neodporučam jít na trh a tam si něco koupit, asi to bude za pár korun, ale odhaduju ve složení vápno+olovo

      Odstrániť
  3. na fotke vyzera velmi dobre, podla opisu tiez, jediny problem je, ze nemam bezproblemovu plet, ale som rada, ze sem davas fotky produktov priamo na pleti, mozeme si tak vytvorit lepsiu predstavu, ako vyzera produkt, tam kde patri...inak neviem preco tonovacie kremy nemozu volat tonovacie, ale nazvu ich BB kremami...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zajímavé, rozjasňující efekt myslím ideální. Jinak tuto značku vůbec neznám :-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  5. kde sa dá to zohnať? pls píšte na mail LIVERPOOL.37@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá celkom dobre, myslím, že v letných dňoch ho vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)