sobota 15. januára 2011

TGF!


Včera bol piatok. A my sme si s drahým urobili spoločný večer. Najprv bola nejaká tá kultúra - vo VSG som chcela vidieť dve výstavy: ŠTYRIDSAŤ (k 40. výročiu existencie Školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach, čo je moja bývalá stredná škola) a výstavu môjho ročníkového spolužiaka Rada Čerevku HOME WOODOO CRISIS.

Z tej prvej som bola sklamaná dosť, z druhej málinko. Prečo... nuž myslím si, že 40 rokov existencie jednej umeleckej školy, ktorá každý rok vypľuje do sveta desiatky absolventov, medzi inými aj ľudí, ktorí sa úspešne etablovali na slovenskej aj európskej výtvarnej scéne, a kde sa každý rok vytvorí X kvalitných študentských prác, by si zaslúžila podstatne viac priestoru a širší rozsah prezentovaných diel, než dostala :(
Najstaršie práce, ktoré som si na výstave všimla, boli v podstate max. z roku 2004... Ale to by sa s tými študentskými prácami muselo zaobchádzať trošku viac s úctou a archivovať ich primeraným spôsobom, nie nahádzať niekam do vlhkého kumbálu, však? To by potom možno bolo aj z čoho vyberať...
Premárnená príležitosť, veľká škoda a svojim spôsobom aj hanba :( Výstava trvá do konca februára, tak si choďte spraviť vlastný názor. 

Na druhú výstavu som sa tiež veľmi tešila, videla som vopred fotky na nete (z inštalácie v Slovenskom Inštitúte v Budapešti) a páčil sa mi koncept celej veci. V realite mi trochu prekážalo nedotiahnuté prevedenie niektorých inštalácií (hlavne "Tsunami vo vani") a tiež, nešťastne zvolený výstavný priestor.
Fotodokumentáciu som žial urobiť nemohla, ale o Radovi Čerevkovi si môžete prečítať napríklad TU a fotky z inštalácie výstavy v Budapešti sú tu TU (album je verejný, ale musíte sa prihlásiť).

Ďalšie pokračovanie večera :)




pekný víkend želá
Lučiak



8 komentárov:

  1. those photos looks great.sadly, i can't understand ur post
    anyway,hope u come and check out my blog

    follow me on:
    www.glamourgirl-bg.blogspot.com
    http://www.bloglovin.com/blog/2187105/glamourgirl

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ak Ti mám povedať pravdu, nemám veľmi nejaký ten môj "stály", do ktorého by som chodila, ale zatiaľ sa mi osvedčil ten taký novší blízko Nám. M. Mieru, ešte na Hlavnej, na tej strane, kde je Tesco. Ty máš nejaký, kde chodíš?


    http://dolcezuzka.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzi, mne sa najviac pozdava ten rohovy na Mlynskej a obcas sa da daco najst aj v Gemini na Hlavnej.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. lucia vidím, že si mala skvelý večer :o))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hmm to jídlo vypadá lahodně! :)

    http://dasdushablog.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)