piatok 21. januára 2011

Who Inspires Me: Rick Owens


Predstavte si veľkú, prázdnu idustriálnu halu. Všade vrstvy jemného prachu, všetky odtiene šedej a korodovaný kov. Cez lúče svetla prenikajúce z povybíjaného skla sa z temnoty vynárajú temné postavy v šatách, ktoré vyzerajú ako zváračské zástery kombinované s mníšskymi habitmi. Zpod kapucní im vytŕča len záplava dlhých havraních vlasov... Tak nejako vyzerá typické promo k najnovšej kolekcii tohto návrhára.

Rick Owens pochádza z Kalifornie a začiatky jeho kariéry sú úzko späté s L.A. Jeho tvorba je paradoxne úplným protipólom toho, čo toto mesto pre väčšinu ľudí predstavuje. Nijaká pompéznosť, nič prvoplánovo sexy. Zvodnosť je dobre utajená pod vrstvami látky a minimalistické línie iba dávajú tušiť telo pod nimi. 





Owensovou doménou je práca s kožou. Jeho kožené bundy sú do detailov prepracované a ich čaro spočíva v kreatívnej asymetrii a strihom, ktoré dávajú absolútne vyniknúť kráse kože. Už som sa na tomto blogu zmienila, že keď raz budem veľká, CHCEM mať v šatníku aspoň jednu.




Veľmi sa mi páčia odpovede, ktoré poskytol pri príležitosti konceptu publikácie FASHION NOW 2 (Taschen 2010), preto ich (vybrané) sem dávam v pôvodnom znení :)

How would you describe your work? 
Frankenstein and Garbo falling in love in a leather bar...
What is your definition of beauty? 
Anyone, anyone, anyone can be wildly attractive. Fitness, grooming and an open heart can do way more than any designer dress. 
What´s your philosophy? 
A million years from now noone will care so get over yourself!
What is the most important lesson you´ve learned? 
We ´re all freaks.



zúfalo túžiaci
Lučiak






.

2 komentáre:

  1. ciao :) tiež sa mi jeho kožené bundy páčia... sú také, no iné :) no a ďalšia vec, super pracuješ so slovami, normálne ma to baví to čítať :)


    http://dolcezuzka.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi, dakujem, si zlata :)
    No jo, aspon jednu, jedinu....

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)