piatok 25. apríla 2014

Vlasy mimo mainstream: Aveda a Percy&Reed


Rada skúšam značky, ktoré sú u nás relatívne neznáme. Obzvlášť, ak ich promo sľubuje veľa a rovnako veľa stoja - vždy som zvedavá, či sú hodné toho rozruchu okolo a tej ceny. Vzorky vlasovej kozmetiky Aveda som dostala k nákupu na feelunique a jedná sa konkrétne o rady Dry a Damage Remedy. Ešte pred odskúšaním som hľadala užívateľské skúsenosti a hlavne pokyny na použitie, keďže na malých vzorkových baleniach žiadne nie sú. A natrafila som na vcelku pestrú zmes názorov - od úplne nadšených žien, ktorým vraj "zachránili vlasy" až po nahnevané recenzie takých, ktoré sklamali a nahnevali, pretože za ne museli vysoliť nie práve nízke sumy. Len pre predstavu - plné balenia Damage Remedy Daily Hair Repair a Dry Remedy Daily Moisturizing Oil stoja okolo 30 USD za 100  a 30 ml. Iste, existuje aj o mnoho drahšia vlasová kozmetika, ale toto je rozhodne viac, než bežný drogériový štandard. 


Aveda je značka, ktorá funguje od roku 1978 a okrem vlasovej kozmetiky produkuje prakticky celý sortiment kozmetiky, akú si len viete predstaviť, dokonca aj make up. Značka sa definuje ako "prírodná" a založená na princípoch ajurvédy, udržateľného rozvoja a tak ďalej - všetko dnes tak populárne, dobre znejúce témy. Nechce sa mi tu prepisovať celú ich filozofiu, napokon, kto chce nájde si všetko na nete. Poďme sa pozrieť, čo konkrétne tieto dva testované kúsky sľubujú a čo z toho aj splnili. Bezoplachová starostlivosť mi vystačila na dve použitia, olej na štyri. 

Damage Remedy Daily Hair Repair je nezmývateľná starostlivosť, ktorá má ošetrovať poškodené vlasy, chrániť ich pred tepelnými vplyvmi a brániť ich zamotávaniu a teda uľahčovať rozčesávanie. Aplikuje sa na mokré vlasy po opláchnutí šampónu. Do toho sa mi veľmi nechcelo a bola som skôr skeptická - bezoplachové prípravky, ktoré sa používajú "na mokro" mi zo skúsenosti príliš nevyhovujú, často vlasy veľmi zaťažia a pôsobia potom splyhnuto. Ale bola som zvedavá, tak som to teda riskla. A viete čo? Je to perfektné. Skôr tekutejšie, ľahučkej konzistencie, ale z vlasov nesteká a aj malé množstvo stačí na to, aby ich obalilo a už takto na mokro je cítiť, že vlasy sú pekne hydratované a nezamotávajú sa. Potom som ich zabalila do uteráka, ešte nechala preschnúť a celá nedočkavá čakala, ako budú vyzerať po vysušení. Vyzerali super! Slovo, ktoré to definuje najviac, je asi nadýchané. Pekne vzdušné, super lesklé. A nezmastneli rýchlejšie, než obvykle. Celkom vážne sa pohrávam s myšlienkou, že tento produkt by som si v tom plnom balení zaobstarala. Na feele stojí 100 ml 26 Eur (vzhľadom k množstvu, ktoré stačí na jednu aplikáciu na moje husté dlhé vlasy, vydrží určite dlho) a s 15% zľavou... no, uvidíme. 

Dry Remedy Daily Moisturizing Oil ma až tak veľmi nenadchol. Aby ste rozumeli, nenadchol v porovnaní s jeho vyššie spomínaným kolegom. Je to fajn vlasový olej, skôr ľahší, oceňujem, že nemá tú typickú sladkú vanilkovú vôňu, ako väčšina mainstreamových olejov tohto typu a na rozdiel od nich neobsahuje žiadne silikóny (strašne ma "bavia" všetky tie súčasné drogériové akože oleje, ktoré sú vlastne prevažne silikónové bomby), parabény ani minerálne oleje. Môže sa používať na mokro aj na sucho a mne osobne vyhovuje lepšie ten druhý spôsob - vlasy sú potom krásne lesklé. Ale príde mi skôr ako taký doplnok, nič zásadné. No samozrejme, je to asi ovplyvnené aj tým, že som ho použila len 4 krát - je možné, že po takej trojmesačnej pravidelnej aplikácii by ma ohúrili jeho výsledky ovľa viac. Alebo aj nie, neviem. 30 ml balenie je možné kúpiť za cenu okolo 22 Eur. 

Percy & Reed je značka dvoch profi kaderníkov z Londýna. Objemový šampón a kondicionér sú prvé produkty, ktoré som od nich skúšala. Zloženie je plné silikónov, nájdu sa aj nejaké tie PEG-y a tak, no proste ako drogériová klasika :) Čo sa týka účinkov, budem stručná. Žiadne "volume" sa nekonalo ani náhodou. Nie na mojich vlasoch. Šampón je navyše perleťový a viete, ako to s týmito trblietavými mám... už som o tom písala. Po vysušení boli vlasy splyhlé a viditeľne menej lesklé. Zachránila som ich natočením na elektrické natáčky, to ich trochu uhladilo a načechralo. MOC za šampón a kondicionér je 14 a 16 libier/250 ml. Neprichádza do úvahy. 




Skúšali ste niekedy niečo od týchto značiek? Baví Vás skúšať značky, ktoré sú na Slovensku viac-menej neznáme? 

Lučiak
foto:ja

3 komentáre:

  1. O značkách počujem prvýkrát, a to som na feele varená-pečená..:) Rada skúšam aj neznáme značky, hlavne z iherb alebo Kórey...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano, mam skusenost s Percy&Reed Really Rather Radiant Colour and Shine Shampoo, bol to darček k časopisu v UK tusim ku Glamouru; slušné 100 ml balenie, vydržal mi celkom dlho, ale ja som pomerne skeptik, čo sa týka účinnosti na farbené vlasy. Nezaujal ma tak, aby som si kúpila plnú veľkosť, plus ta cena... v tejto cenovej hladine mam inych favoritov (L´Oreal Professionnel, Kerastase).

    Avedu poznam podla mena, ale nejako ma neoslovila natolko, aby som si nieco kupila.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj, rada skusam nove veci, ale ziadne smejdy, radsej idem cenovo vyssie, niekedy az privysoko (ci je to ozaj take dobre a samozrejme cakam zazrak). Avedu mam doma, tiez to bola nahodna spontanna kupa. Vyskusala som sampon, kondicioner a kuru. Vzhladom nato, ze sa jedna o prirodnu kozmetiku som velmi spokojna a urcite si od nich v buducnosti nieco kupim.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)