pondelok 14. apríla 2014

Moja aktuálna pleťová rutina: Primavera


Poznáte ten pocit, keď Vám nejaká kozmetika už na prvý pokus sadne tak, že nastane malé zatmenie mysle a urobíte všetko preto, aby ste ju vlastnili (v plnom balení) čo najskôr? Mne sa to naposledy stalo s ochranným pleťovým lotion zn. Primavera. No predstavte si. Dostanete jednu vzorku pre Vás doposiaľ neznámej značky, vzorka vydrží na tri použitia, to je 72 hodín a Vy sa za ten čas stihnete zamilovať. A potom už len googlite, kde to kúpiť za najlepšiu cenu. Zistíte, že Primaveru majú aj na Slovensku, ale ceny sú oproti zahraničiu o niečo vyššie. Tak googlite ďalej a natrafíte na e shop, kde Vám vyhovujú podmienky nákupu a navyše zasielajú na Slovensko... a zbytok už poznáte, písala som o tom tu. Takže už viete aj to, že som okrem prvotného impulzu k nákupu podľahla aj syndrómu jednej položky v košíku a prihodila doň aj sadu cestovných (alebo testovacích) balení. Vďaka nim si teraz môžem dopriať prakticky kompletný rituál starostlivosti o pleť. Štve ma akurát to, že to už nepotrvá príliš dlho, lebo dve malé, 28 ml balenia čistiacej emulzie a toneru sa pomaly míňajú. No nič, i tak to za to stálo. 

Keďže Neroli Cassis Protective Lotion je v klasickom plnom balení, vydrží mi najdlhšie. Plus mám ešte schovanú jeho cestovnú verziu zo setu. No a čo je na tom lotion vlastne také úžasné? No ja neviem, ale robí (mi) to naozaj krásnu pleť. Konečne, lebo som ju mala dosť dlho v pre mňa nezvykle zlom stave (aj o tom som už písala, v skratke: alergia na ATB). A tento produkt (aj) mi ju dal naozaj pekne do poriadku. Okamžite po aplikácii dodá pleti krásny, prirodzený a zdravý jas. Upokojuje začervenanie. Je ľahučké, aj keď chvíľku po natretí sa môže zdať mierne mastné, okamžite sa vstrebe. Dokonca sa mi po ňom menej mastí T zóna. No nemilujte ho! Keďže sa jedná o kozmetiku, ktorá obsahuje prevahu zložiek eko a bio pôvodu, má to taký ten špecifický, bylinno citrusový odér. Ale nie je to nič strašné, to mi môžete veriť, to väčšina Alverde produktov je na tom s parfumáciou horšie. 


Lotion na ruke pred rozotrením

Neroli Cassis Protecive Lotion: no len si pozrite to zloženie :)

Čistiaca emulzia alebo oficiálne krémový čistič z rovnakého radu je tiež super. Síce má tendencie sa pri aplikácii rýchlo vstrebávať do pleti, a to ja logicky nechcem, keďže s ňou odstraňujem make up, ale pomáham si tak, že pred nanesením na pleť a masážou tvár postriekam termálnou vodou. Toner je proste toner - je to typ produktu, o ktorom sa dá najviac polemizovať, či má na pleť nejaké viditeľné a pozitívne účinky. Ja viem ale jedno - ak použijem večer všetky tri kroky (s výnimkou odlíčenia očí, na tie používam micelárku), tak pleť doslova spieva. Na pohľad aj na dotyk. 

A viete, na čo teraz s hrôzou myslím? Že si to všetko po mojej oslavnej recenzii pobežíte objednať, ale na rozdiel odo mňa Vám to absolútne nesadne (čo je riziko, s ktorým treba vždy rátať) a Vy mi potom budete nadávať, že ste za to dali kopec peňazí a vyrobíte si moju woodoo bábiku a tak... Tak si prosím Vás radšej najprv objednajte len tú cestovnú sadu, stojí len 10 Eur a k tomu si priobjednajte niečo iné, aby ste nakúpili za 25 Eur a dostali tú zľavu za prvý nákup (potom sa to poštovné ako tak "vyplatí"). A keby Vám nesadla ani tá cestovná sada, kľudne mi ju môžete poslať, ja sa jej s vďakou ujmem :)

No a na záver, či si teda budem kupovať aj plné balenia tej čistiacej emulzie a toneru - momentálne nebudem, lebo som mala tento mesiac ďalší akútny nakupovací záchvat a z feelu som si objednala novinky a ešte ďalšie výhodné sady inej, tiež podobne prírodnej značky, ale názov zatiaľ neprezradím, iba, že to bude tiež zelené. Takže ma čaká zasa jedna veľká testovacia jazda a už sa jej neviem dočkať. 
Ale do budúcnosti nič nevylučujem!

Lučiak
foto:ja

2 komentáre:

  1. Primaveru tiez pouzivam a som spokojna. Ich produkty maju skvele zlozenie. Zatial som vyskusala len pletovy olej z ruzi a olej z granatovych jablk, ktory je uzasny, ale veru uz dost drahy. Ja to kupujem na stranke parfumdreams.de
    Maju tam skvele ceny a obchod ma aj rozne certifikaty originality atd. Mozno sa da objednavat aj mimo Nemecka, neviem. V pripade zaujmu pozri.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. urcite pozriem :) Ked som hladala, odkial objednat, nasla som rozne stranky, aj nemecke, kde cenovo vychadali super, ale bohuzial nezasielali na SK.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)