nedeľa 13. apríla 2014

da Vinci & Real Techniques: nové štetce v zbierke

štetce na recenziu poskytol e shop beautyday.sk


Moja zbierka štetcov je bohatšia o dva kúsky, určené na tvár. U oboch je to premiéra - na štetce Real Techniques počuť na blogoch prevažne chválu, takže som sa chcela presvedčiť, čo je na tom pravdy a značka da Vinci je zatiaľ v našich vodách skôr neznáma, no sortiment aj parametre sľubovali kvalitu, a tak zvedavosť opäť motivovala. 

Zošikmený štetec na make up Real Techniques sľubuje na obale dokonalú aplikáciu make upu a airbrush efekt. Vzhľadom k prevažne pozitívnym recenziám som mala vysoké očakávania. Možno až privysoké, lebo v jednom ohľade ma trochu sklamal - očakávala som, že štetiny budú jemnejšie a poddajnejšie. Štetce Real Technique sú z umelého taklonového vlákna. Keďže sa jedná o môj prvý štetec tejto značky, neviem posúdiť, ako sú na tom s jemnosťou ostatné, ale tento patrí na dotyk aj pocitovo pri aplikácii k tým "tuhším". Na druhej strane, jeho obrovským plusom je, že takmer minimálne absorbuje make up takže si vystačím s menším množstvom, než pri iných štetcoch, ktoré momentálne na aplikáciu make upu používam. Do ruky inak padne dobre, dĺžka je tiež fajn. Skosený tvar je výborná vec, vďaka nemu sa lepšie dostanete aj do miest, kde to s klasickým "plocháčom" ide trochu ťažšie. Aj napriek spomínanej tuhosti s ním make up rozotriete pekne - teda nebráni to v dosiahnutí dobrého výsledku, ja som len na jemnosť štetcov veľmi zaťažená kvôli tomu že mám citlivú pleť a silnejší tlak jej nerobí dobre. 


No štetec na púder z kolekcie Classic od značky da Vinci je úplne iná kategória! Hoci je pôvodne určený na nanášanie púdru, ja ho používam na bronzer pri modelovaní a tento účel plní dokonale. Ale najfantastickejšia je jeho jemnosť. Už na prvý dotyk to bola paráda. Hlava štetca má oválny a sploštený tvar (ale pri tom nejde o žiadneho štíhlika :) Štetiny sú z prírodného vlasu - hnedej horskej kozy. Veľmi mi tiež vyhovuje, že štetec patrí k tým s kratšou rúčkou - lepšie mi sadne do ruky a je aj spratnejší na prenos v taštičke pri cestovaní. Pokiaľ ste sa s touto značkou ešte nestretli, rozhodne Vám ju dávam do pozornosti. Sortiment je široký, v ponuke e shopu beautyday.sk nájdete kopec kúskov z troch kolekcií - Classic, Classic Luxe a Profesional . Značka má pôvod v Nemecku a štetce sú vyrábané ručne. Niet dôvodu pochybovať, jednoduchý, klasický dizajn a hlavne prevedenie a jemnosť ma rýchlo presvedčili. 

detail štetca na púder Classic od da Vinci



Okrem štetcov dopĺňa sortiment aj mydlo na ich čistenie - v praktickej old school plechovej dóze :) Je dostupné v dvoch veľkostiach - 40 a 80 gramov a čistenie s ním ide naozaj jedna radosť. Mydlo obsahuje kvalitné rastlinné oleje, ktoré sú dôležité špeciálne na hydratáciu štetcov z prírodného vlasu. Na záver ešte jedna dobrá správa - ani jeden z dnes hodnotených štetcov pri čistení nepĺzne a nepúšťa farbu. Za objav značky da Vinci som ja osobne veľmi rada a rozhodne budem zvedavá aj na ďalšie kúsky z ich sortimentu. 


Stretli ste sa už so značkou da Vinci? Ako ste spokojné so štetcami Real Techniques? A čím čistíte štetce? 

Lučiak
foto:ja

13 komentárov:

  1. to mydlo vyzerá naozaj zaujímavo :) túto značku som doposiaľ nepoznala, idem sa na ňu mrknúť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. o da vinci počujem prvýkrát, ale hlavne to mydlo vyzerá super

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, ved ani ja som ich pred nedavnom nepoznala. Popozeraj.

      Odstrániť
  3. O značke da Vinci počujem prvý krát. Aspoň teda v spojení so štetcami :) To mydlo na čistenie štetcov rozhodne musím mať, vyzerá skvele! Takže hneď idem prelúskať eshop či nenájdem ešte niečo zaujímavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mydlo je fajn, stare dobre plechove balenie. Pripomina mi take retro panske mydlo na holenie.

      Odstrániť
  4. prelustrovala som eshop a neviem či nebudem nakupovať ďalšie štetce real techniques, ceny sa mi zdajú veľmi príjemné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No vyzerá to zaujímavo :) Štetce RT si tiež chcem objednať, ale na make up skôr iný typ, pretože s plochými štetcami sa mi nenanáša dobre a mám radšej štetce typu stippling alebo buffing.
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak mne napriklad na tekuty make up tiez najlepsie vyhovuje stippling (od Hakuro), ale zasa kremove make upy jednoznacne radsej nanasam plochejsim stetcom.

      Odstrániť
  6. o da Vinci som este nepocula, zato o RL ano, vacsinou len v dobrom a stale rozmyslam, ci objednat, pokusa ma stetec na licenku/puder, tak mozno raz si ho objednam. A to mydlo vyzera zaujimavo, ja moje stetce umyvam, tekutym mydlom na ruky a necham volne vysusit...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. štetce umývam šampónom na vlasy...akurát hľadám, aké by som si kúpila nové, moje staré dobré Maybelinky odchádzajú - po 18-tich (!!!) rokoch začínajú pĺznuť...Maybeline už štetce neponúka, tak hľadám...Real Techniques som kúpila celú sadu a hneď, ako mi došli, som ich aj predala...boli strašne smiešne maličké...pozerala som vo Fanne - Dior, Guerlain, Chanel - strašne drahé, ale prišli mi dosť jemné a husté, akurát ten najväčší, na púder, by som chcela rovnako veľký, ako som mala predtým a zdá sa mi, že sú všetky výrazne menšie...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Uz som dlhsie rozmyslala ze si obstaram aj ja,hlavne na puder a tonovanie.Momentalne pouzivam od tejto znacky iba stetce na malovanie ;)))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)