utorok 21. januára 2014

Novinky od Annemarie Borlind na vlasy

produkty na testovanie venovalo zastúpenie značky - assay.sk


Opäť sa vraciam k produktom Annemarie Borlind, aby som zreferovala výsledky niekoľko týždňového testovania ich - tentokrát vlasovej - kozmetiky. K dispozícii som mala dva druhy šampónov a jeden nezmývateľný kondicionér v spreji. Všetky z novej, vylepšenej starostlivosti o vlasy New Seide, ktorú už nájdete aj na oficiálnych stránkach slovenského zastúpenia tejto značky.

Na úvod čosi o šampónoch - neviem, ako ste na tom Vy, ale ja môžem po rokoch skúšania šampónov od výmyslu sveta skonštatovať, že mojim vlasom jednoznačne lepšie vyhovujú šampóny číre. Potom nasleduje dlhšia pauza, za ňou sa nachádzajú niektoré "mliečne" alebo krémové šampóny a na druhom konci škály sú husté šampóny s perleťovou zložkou (tak hojne zastúpené v drogériovom sortimente) - tie sú takmer do jedného pre moje vlasy to najhoršie, čo môže byť.

Tak teda, číre šampóny - prečo mi vyhovujú najviac. Predovšetkým, vlasy zbytočne nezaťažujú. Ak natrafím na ten správny, vlasy sú po ňom krásne lesklé, pružné, nadýchané a nemastia sa prehnane rýchlo. Oba šampóny, o ktorých dnes bude reč - Šampón pre zväčšenie objemu a Šampón na hydratáciu na mojich vlasoch predviedli ukážkové účinky. Príjemne voňajú a výborne penia, hoci sú  bez sulfátov. Vlasy absolútne netaťažujú, po použití sú ľahké, ako pierko, ale nie rozlietané a elektrizujúce a nádherne sa lesknú. Za obrovské plus - hlavne pre tie z Vás, ktoré zaujíma aj zloženie - považujem fakt, že v ingredienciách nenájdete ani  žiadne silikóny, parabény, PEG-y a syntetické vône a farbivá. Čo sa týka objemového efektu pri prvom z nich, nie som ideálny kandidát na posúdenie týchto účinkov, moje vlasy totiž majú dostatočný objem samé o sebe. Hydratácia je však na jednotku.

Kondicionér v spreji pre všetky typy vlasov sa aplikuje na umyté, uterákom presušené vlasy ako doplňujúca starostlivosť. Okrem výťažku z ovsa a ryžového proteínu obsahuje aj mandľový olej. A je naozaj veľmi výživný, na moje vlasy až príliš. Na jednej strane ich pekne uhladil, no trochu im ubral z ľahkosti, ktorú získali po spomínaných skvelých šampónoch. Doporučila by som ho na naozaj suché a porézne vlasy alebo na kučery. Dobre bude fungovať aj ako pomocník pri rannom rozčesávaní.



V novom sortimente vlasovej kozmetiky nájdete aj výživnú masku a extra výživný krémový kondicionér.  

Aké šampóny preferujete Vy? Skôr krémové alebo Vám tiež lepšie vyhovujú tie odľahčené, číre? 

Lučiak
foto:ja

2 komentáre:

  1. je to komplikované s tými šampónmi, číre vlasy dobre umyjú, ostanú svieže, krémové zas na mňa pôsobia, že je vlas zdravší, celistvejší, uhladenejší (aj bez silikónov). ale aj sa skôr zmastia. určite ale závisí aj od zloženia, nechcem hádzať všetky číre či krémové do jedného vreca. vidím obrovský rozdiel medzi čírou schaumou a čírym yves rocher. a ešte väčší rozdiel medzi krémovým head & schoulders a krémovým klorane. s prepáčením na mňa head & schouldersy oproti iným šampónom pôsobia ako solvina na ruky, ktorú by som mala porovnať s olivovým mydlom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ze solvina :) Jasne, su rozdiely, ale mne osobne fakt z toho najhorsie vychadzaju tie huste perletove.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)