piatok 24. januára 2014

Maskara, ktorá so mnou poletí k moru: Extra Lasting od Avonu


Neviem, ako Vy, ale ja mám s vodeodolnými maskarami večný problém. Už roky neviem nájsť takú, ktorá by okrem dostatočnej odolnosti zvýrazňovala riasy tak, aby som bola s efektom spokojná. Vyzerá to, že na tohtoročnú letnú dovolenku mám v tomto smere vystarané. A to som sa ani nemusela špeciálne snažiť, pretože maskaru, o ktorej dnes bude reč, mi život prihral do cesty úplnou náhodou - kočka, od ktorej som kupovala nejaké veci z Avonu, ju nedopatrením pribalila do balíčka :) A vďaka tomu som ju mohla (bez akýchkoľvek veľkých očakávaní, skôr naopak) vyskúšať. Samej by mi to ani nenapadlo, lebo nech sa snažím ako chcem, neviem si spomenúť ani na jednu Avon maskaru, s ktorou som kedy bola úplne spokojná. 

Takže, Avon Extra Lasting. A keď už budeme rozoberať tú maskaru, dáme si k nej aj linku z rovnakého radu. Tak poďme na to:


Maskara má silikónovú kefku, ktorá je pomerne úzka, takže s jej koncom sa dobre dostanete aj do kútikov. Farba je dosť hustá a mám k nej jednu výhradu - mohla by byť intenzívnejšie čierna (pre svetlejšie typy to ale nebude žiaden problém). Po prvej vrstve je okamžite vidieť, ako riasy zahustí. S druhou vrstvou príde aj nejaké to predĺženie. A keďže Lučiak si dáva väčšinou vrstvy tri, vyskúšal to aj tentokrát, ale pri tej spomínanej hustote farby to príliš dobre nejde bez toho, aby sa na riasach nezačali robiť malé hrudky. A tie veru nechceme, takže nič. Stačia vrstvy dve. 

Zaujímavé je, že zakaždým, keď som ju použila, sa mi po cca pol hodine trochu otlačila pod spodným viečkom. Úplne minimálne, zotrela som to a počas dňa sa to už neopakovalo. Na vrchnom viečku mi to nerobí vôbec. Inak celý deň drží, ako pribitá, neopadáva. Najväčšia sranda nastáva potom večer pri odličovaní. Táto maskara je fakt verná svojmu názvu, takže si pripravte odličovadlo ťažkého kalibru (viď fotky nižšie). Dokonca aj odličovač od Dermacolu, ktorý som tu minule chválila, mal čo robiť. 

Čo sa týka linky, tá je s tzv. fixkovým hrotom. Líči sa s ňou fajn, ale na moju najobľúbenejšiu linku tohto typu od Artdeco nemá. Farba tiež počas dňa trochu stráca na intenzite a všimla som si, že pri aplikácii má tendencie sa trošku rozpíjať.

Z tohto dua rozhodne lepšie hodnotím maskaru. 



horný rad v strede - bezprostredne po zaschnutí, vpravo po otere mokrým prstom, dolný rad vľavo po otere Sensibio, v strede po otretí odličovačom vodeodolného očného make upu Dermacol, vpravo po dôslednejšom odlíčení Dermacolom

No a tu môžete posúdiť, ako mi maskara Extra Lasting zvýraznila riasy:



Maskarou som naozaj príjemne prekvapená (hlavne ak vezmem do úvahy moje doterajšie skúsenosti s Avon špirálami). Linka neurazila, ani špeciálne nenadchla, proste slušný priemer. Oba produkty môžete v akciách zohnať smiešne lacno.

Vyskúšali ste? Čo hovoríte na Avon maskary? 

Lučiak
foto:ja

20 komentárov:

  1. V Avone som občas objavila nejakú tú dobrú vecičku, ale nikdy to nebola maskara..ale ako pozerám, konečne sa im jedna podarila! Aká je cena?
    Každopádne ja ostávam verná vodeodolnej maskare Maybelline Colossal Volume Express (taká žltá s modro-zeleným nápisom), používam ju už niekoľko rokov, krásne zvýrazňuje riasy a čo je hlavné-naozaj drží aj po celodennom bláznení sa vo vode, či nebodaj plakaní. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bezna MOC je 7,60, v akciach sa da kupit uz okolo 3 Eur

      Odstrániť
  2. ja mám rada z avonu supershock max. inak mi vodeodolné vždy prídu, že robia ten istý efekt- teda žiaden, okrem dajakého toho zlepenia. preto ma táto celkom potešila.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hm. U mňa bol s Avon špirálami ten problém, že na moje pomery slabo riasy zvýrazňovali, resp. neobaľovali dostatočne farbou (snáď to neznie divne:)), ale ja mám rada výrazné riasy. Ale táto vyzerá naozaj dobre. Pokukám.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak nejako, presne si to opisala - maskary, ktore som doteraz z Avonu mala, zvyraznovali riasy velmi slabo.

      Odstrániť
  4. mne vyhovovala supershock, mam rada velke kefky.. pretoze riasy mam vcelku dlhe, ale menej huste... tieto umele kefky az tak v laske nemam, ale vzdy rada vyskusam.. nie som voci nim zaujata :D Jedine miesto , kde sa nemalujem je pri mori..takze vodeodolne veci vobec neriesim.. ale tak to bolo uz par rokov dozadu, mozno zmenim nazor, ked sa tam vyberieme :)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja prave naopak, huste su vcelku dost, len dost kratke.

      Odstrániť
  5. Luci, ja som zvykla pri mori používať Max Factor- Masterpiece, ale už som to nechala tak, to odličovanie ma iritovalo, ide to hrozne pri waterproof maskarách. Takže si už k vode nedávam ani maskaru. A prosím ťa, ktorú linku od Artdeca myslíš? Lebo ja som zatiaľ v tejto aktegórii ešte svoju stálicu nenašla, takže si rada nechám poradiť.

    Mimochodom, vyhlásila som giveaway o toaletnú vodu od Givenchy :-)
    Budem rada, ak sa zapojíš, aj keď ty si na trošku jemnejšie vône :-)

    http://mybeautyfascination.blogspot.sk/2014/01/darcek-pre-vas-luxusna-eau-de-toilette.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Julka, uz som sa zapojila :) Poznam tu vonu a paci sa mi.
      Linka je to tato:
      http://www.parfums.sk/artdeco/liquid-liner-long-lasting-tekute-linky-na-oci/

      Odstrániť
    2. No to som rada, drzim palce ;-) No tak ty si kontroverzna ako ja, teba proste vona zaujme a hotovo a ziadne presne stanovene zlozenie neexistuje. Musi ti to sadnut, vsak je to tak?

      Odstrániť
    3. jasne, ako inak :) Pokial to nie jea la citronovy Domestos alebo lepkava cukrova mucholapka :)

      Odstrániť
  6. Ahoj Luci, s tym odlicovanim vodeodolnych - skusala si uz odlicovat olejmi (kokosovym ,arganovym)? ja uz nicim inym neodlicujem, aj klasicke malovatka, ide vsetko krasne dole, nestipe, vyzivi okolie..win-win ;)
    ad ta linka artdeco co si vyssie spominala, to je ta co si mi odporucala? tak ta stoji v parfumerke 17eur, dobre co? Mas ti aj na nieco tiez dobre, lacnejsie? diiiky, pa Zuzana C.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, ja viem, ze odlicovanie vodeodolnych maskar olejmi je velmi efektivne, ale pisem to aj v clanku, ze nemam rada ten mastny film, ktory mi potom ostava v ociach.
      Ano, to je ta linka. Tak jasne, ze v kamennej parfumerii je predrazena, takze bud si pockat na akciu, pouzit nejaky zlavovy kupon alebo ju proste kup na nete, tam je cena nizsia.

      Odstrániť
    2. Tak tu cast s olejcekmi som nejako prehliadla.. ;) moja posledna, ta nezmyselna veta, mala byt, ci mas nejaky tiP aj na inu linku :)

      Odstrániť
    3. tak skus od Maybelline, tusim Masterprecise sa vola, tiez "fixkova"

      Odstrániť
  7. Skúsenosti s maskarami od Avonu mám. Skúšala som všetky možné aj nemožné aj iné značky a nakoniec to vždy vyhrala od Avonu tá totálne celá žltá - SuperExtend Extreme . Najlepšie čo som našla za skvelú cenu. Ale je pravda, že má dlhé husté vytočené mihalnice, takže evľa toho enpotrebujem na nich riešiť (aspoň v niečom :) ).
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj, aký tieň používaš do vnútorného kútika? Vyzerá to veľmi pekne, stále hľadám ten pravý, ktorý by mi spravil tento efekt. Ďakujem za odpoveď

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. toto je svetly tien z duo tienov od Avonu, kombinacia Healthy Glow

      Odstrániť
  9. Ahoj srašne zvlášte si robíš začiatok obočia prikoreni nosa :D nedá im to nenapísať mi nehnevaj sa na mna :) ale myslím že keby ho kreslíš ako rovnú čiaru a nie kolmú smerom k spánkom vyzeralo by lepšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v pohode, ja sa nehnevam :) Ano, ten zaciatok je sikmy - na tychto fotkach asi az velmi - ide o to, ze dokreslovanie prisposobujem tvaru obocia, ak by mal byt kolko na koren nosa, ta cast by bola len dokreslena ceruzkou bez chlpkov, co sa mi nepaci

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)