štvrtok 23. januára 2014

Fast Curls od Remington - expresné vlnidlo aj na husté vlasy


Konečne, k o n e č n e sa mi podarilo dať dokopy tento článok.  Nahrievacie natáčky od Remington mám doma už dva mesiace. O elektrických natáčkach som špekulovala už dlho, čítala recenzie na internete, premýšľala, ktoré vybrať, až to nakoniec niekto iný vyriešil za mňa - dostala som tieto ako nečakaný darček :) Fakt som sa potešila, lebo tento typ je z novej, vylepšenej generácie nahrievacích natáčok - funguje na princípe nahrievania tekutého vosku vo vnútri natáčok, ktoré majú k vlasom šetrný zamatový povrch a tri rôzne veľkosti natáčok v balení. Spolu ich je 20 kusov a pred prvým natáčaním som bola skeptická, či mi takéto množstvo bude stačiť. Vystačia v pohode, dokonca niekedy sa mi stane, že mi po kompletnom natočení hrivy ešte jedna-dve ostanú. 

Ten zamatový povrch vyzerá takto:


A tu je fixačný klip natáčky v akcii :)


Každá natáčka má na sebe praktický klip, ktorým prichytíte koniec prameňa, aby sa nevymotával. Súčasťou balenia sú aj veľké čierne štipce (zabudla som cvaknúť), ktorými potom celý natočený prameň aj s natáčkou prichytíte, čím vlasy ešte lepšie zaistíte, nebudú sa vyvliekať ani padať. Natáčky sa nesmú používať na mokré vlasy. Spočiatku som tomu veľmi neverila, lebo svoje vlasy poznám a viem, že natáčanie "na sucho" je v ich prípade totálna márna snaha. O to viac som potom bola prekvapená výsledkom. Inak, použitie setu je veľmi jednoduché, v balení je samozrejme návod s podrobnými inštrukciami, špeciálne tými bezpečnostnými, ale po niekoľkých použitiach môžem povedať, že sa rozhodne nie je čoho obávať - aj keď sa natáčky pred použitím poriadne nahrejú, stále s nimi môžete ľahko manipulovať bez toho, aby ste si spálili prsty alebo pokožku na krku, ak sa Vám oň budú opierať. To je dosť podstatný rozdiel oproti klasickej kulme, ktorá môže pri troche neopatrnosti spôsobiť škaredé popáleniny. 

Keď som set testovala prvý krát, výsledok dopadol trochu komicky - vlasy som natočila celé, až ku korienkom, čo pri mojej hustote vlasov po rozmotaní vyzeralo na štýl Boney M :) Proste totálny výbuch na hlave :) Druhý krát som už bola múdrejšia a odvtedy vlasy natáčam len do polovice dĺžok. Pre lepšiu trvácnosť vĺn používam aj tužidlo. Natočenie všetkých vlasov mi trvá maximálne dvadsať minút. Nasleduje ďalších zhruba 20 minút, kedy natáčky nechávam na hlave pôsobiť, kým pomaly chladnú. Potom stačí už len odštipcovať, rozmotať a vlny sú na svete. Bezprostredne po natočení sú veľmi výrazné, po opakovanom "rozbabraní" prstami to vyzerá prirodzenejšie a po cca hodine-dvoch sa mi to páči najviac - vlny trochu padnú a pôsobí to prirodzene. Pre mňa je ideálne, ak túto procedúru absolvujem ráno, v pracovné dni je to pre mňa kvôli nedostatku času ale nereálne, takže ak vlasy natočím večer, na druhý deň ráno vlny stále vyzerajú pekne, aj keď podstatne jemnejšie. 

Nasledujúcu foto dokumentáciu prosím berte s rezervou - fotlia som sa ako vidíte sama, naviac pri umelom svetle bez blesku na môj obstarožný kompaktík :) Ale na ilustráciu to hádam poslúži:


vlasy bez akéhokoľvek stylingu, len umyté a vyfúkané fénom
cca pol hodinu po natočení, už prehrabnuté prstami
v tejto forme to na mojich vlasoch vydrží zhruba dve-tri hodiny

V čom vidím zásadnú výhodu oproti klasickému kulmovaniu? Jednoznačne vo väčšej šetrnosti k vlasom. S natáčkami sa dobre manipuluje a celé balenie je kompaktné, žiadna nadrozmerná skriňa, ktorá by Vám v kúpelni zavadzala. Set zoženiete na internete od zhruba 35 Eur. 

Máte skúsenosti s elektrickými natáčkami alebo sa spoliehate na kulmu a žehličku? 

Lučiak
foto.ja

27 komentárov:

  1. mas krasne huste vlasy, velmi sa mi pcia uz po vyfukani..:) Taketo natacky som este neskusala, mam kulmu, ale dost mi nici vlasy, takze sa spolieham na stare osvedcene natacky este zelezne po mamine.. alebo pre objem siaham po umelych velkych, ktore sa daju za par eciek zohnat :)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kulna veru vlasy nici, hlavne ta klasicka. Tie najnovsie s roznymi setrnymi upravami (uz existuje aj s takouto zamatovou) su hadam k vlaosm ohladuplnejsie.

      Odstrániť
  2. Luci, super to vyzerá a som prekvapená, že stačí len 20 minút na takýto efekt. Že Boney M :-DDD A zaujímavé, že nie sú horúce a napriek tomu tak to pekne natočia za taký krátky čas. Ja vytváram kučery len kulmou a veruže som sa párkrát popálila, na krku, na čele, alebo na ruke a aj to ničí vlasy, napriek Heat protectoru. A aká si peknučká na tej poslednej fotke. Už by som ťa rada videla aj naživo, musíme niečo dohodnúť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Julka :) Ano, aj mna to velmi prekvapilo, fakt funguju velmi rychlo. S popaleninami po kulme ma bohate skusenosti moja mama, ona sa kulmuje pravidelne a kedze ma len kratsie vlasy, uz si na krku vyrobila fakt hnusne popaleniny. Treba byt opatrny.
      Jasne, mozeme nieco vymysliet!

      Odstrániť
  3. jeej to je super :) ja mám tiež také hrubé vlasy, že mi natočenie nedrží. síce.. už sa trochu zjemnili oproti tomu, čo to bolo pred pár rokmi, výsledok vtedy držal zhruba polhodinu. teraz výsledok drží, ale len s kulmou, no už mám vďaka nej jazvu na krku a keďže má asi sto rokov, tak je manipulácia s ňou strašná. potom mám ešte klasické suchozipsové natáčky, ale použila som ich 2krát v živote, je ich 12 v balení, čo mi ledva stačí (20 by teda bolo až až), treba ich dať na takmersuché vlasy a nechať na hlave asi pol dňa (u mňa, netvrdím, že iným ľuďom by stačilo menej).
    momentálne používam skôr žehličku na natočenie, ale to je vždy otázne, čo z toho vznikne. s niektorým prameňom sa babrem aj viackrát, čo nie je dvakrát šetrné a vzadu na hlave je to maximálne nepraktické. takéto natáčky by sa mi veeľmo páčili :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mne sa veeelmo pacia :) Ale keby som to mala absolvovat denne, asi by sa prestali :)

      Odstrániť
  4. super že si takýto článok urobila :) o nátačkách uvažujem už dlhšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to já bych zase jakože Boney M klidně brala. ale nikdy se mi to nepodařilo... vždycky mi to přijde málo. jednou jsem si tedy v záchvatu zuřivosti namontovala na hlavu 30 tenkých natáček... a stejně to bylo málo. asi budu muset jít příště na 40, ale na to zase nemám trpělivost, tak asi nic.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. potom ti uz ostava len klasicka old school trvala, to by na Boney M efekt mohlo fungovat :)

      Odstrániť
    2. tak super afro vlny ala Boney sa dajú urobiť (aj) tak, že sa vlasy po malých prameňoch natáčajú na pletaciu ihlicu a žehličkou nahrievajú. videla som video ako to robili nejakí kaderníci na steam.cz (asi blaho...?). muselo to ale trvať snáď aj hodinu :-) .viktoria

      Odstrániť
    3. och jezisi, ani si nechcem predstavit, kolko hodin by to trvalo mne :)

      Odstrániť
    4. jo... to jsem kdysi viděla s tou jehlicí. to bych asi nedala. dělali to tenkrát na Dianě Kobzanové, která má vlasů docela málo a krátké... to na mých vlasech by to dalo tak dvě hodiny minimálně. + bych si to musela dělat sama, takže by mi to spíš trvalo čtyři hodiny. a to kdoví jestli.

      tak prostě Boney M asi nebudu... co se dá dělat.

      Odstrániť
  6. ja by som si pozrela aj efekt boney m;)ked som bola mala,tak som starkej zo skrine vyhrabala elektricke natacky a cuduj sa svete aj tie fungovali,takze verim tomu,ze tieto musia byt super...klasickej kulme neverim,resp.na mne nefunguje...dost ma v poslednej dobe zaujala konicka kulma s tym zamatovym povrchom..a paci sa mi,ze je to aj tu a clovek ma tak o dost vacsi komfort pri skraslovani sa

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jezisku jak dobre ze nieco take existuje, moja mama mi o tom hovorila ako o legende:) a vravela aj ze nic nedrzi kucery lepsie.
    Skvely tip na darcek:) dakujem

    DH empire

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásne vlasy!:) Či už natočené alebo rovné.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vypadají dobře:) Já bych jich, ale na svou hlavu potřebovala tak 2x více, protože jak jsou vlasy dlouhé nechce to moc držet:D:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiez si myslim, ze moja dlzka je na tieto natacky tak akurat, dlhsie pramene by uz asi az tak dobre nedrzali.

      Odstrániť
  10. Aj ja mam tuto sadu, ale ja mam vlasy este hustejsie a dlhsie, tak som si dokupila este jednu, je ich tam menej s vacsim priemerom. Aj napriek tomu, ze robim fakt male pramene, drzia mi lokne menej ako tebe, skor sa mi spravia vlny. A to ich mam aj 45 min. Ale aj tak je to super vec, len rano sa fakt neda stihnut.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. cize mas aj tu sadu jumbo curls? A davas na pramene pred natacanim aj nejake tuzidlo alebo fixater na vlny?

      Odstrániť
    2. Neviem ci sa vola jumbo, nie je to na obale napisane, ale tusim, ze ked som ich pozerala, bolo to tak oznacene. Su tam 4 ks fakt velke a 8 ks trosku vacsie ako tie najvacsie z druhej sady. Dala som aj penove tuzidlo, alebo fixacny sprej, ale 2x sa mi stalo, ze na 1-2 natackach sa mi urobil biely prasok, akoby zosusene tuzidlo, zostalao to na natacke, ale hlavne na vlasoch, otras. Bud som dala na to miesto viac tuzidla, alebo je chybna natacka. Vtedy som nemala cas to skumat, ale chcem to odsledovat. Nepouzivam ich casto, lebo zaberie mi to tak aspon hodinu.
      Ty si uz skusala tuzidlo?

      Odstrániť
    3. ano, ved pisem aj vyssie, ze na tych fotkach su vlny po tuzidle. Keby som nedala, urcite by neboli take pevne.

      Odstrániť
    4. Aha, asi som prehliadla. A ziaden problem? Neviem ci to nemohlo vytiect nieco zvnutra.
      Mne nedrzia natacky preto tak dobre, lebo mam brazilsky keratin, nemam to za zle natackam :-)

      Odstrániť
  11. Najviac sa mi páčia Tvoje prirodzené rovné vlasy. Ja ich mám trošku dlhšie a vlnité od prírody. Celý život s tým bojujem, tak veľmi by som ich chcela mať rovné. Dokonca som si dala spraviť trvalé vyrovnanie vlasov. Stálo to vtedy 100 € a po prvom umytí boli také isté ako predtým. Vlnité vlasy vyzerajú neupravene a strapato. Nedajbože sa vonku rozfúka vietor alebo začne pršať, vtedy mi vlasy zostanú krepovaté a nepomôže žiadna kozmetika...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, tak to muselo "potesit" za 100 Eur :(
      Ja som svojho casu uvazovala, ze si dam spravit to narovnanie keratinom, ale ked som to konzultovala s kadernikom, povedal, ze pri mojich vlasoch by sme to museli opakovat cca kazde tri tyzdne minimalne, takze ma to preslo :)

      Odstrániť
    2. Teraz citam, ze tu prave riesite BK. Cosiii, to musi byt nieco ine. Je ich vela druhov, v Juznej Amerike mozno tolko ako samponov. Ja si to davam robit uz 3 roky, ak chces napisem ti svoje skusenosti, ale asi radsej do mailu, nech to tu nezahlcujem mimo temu.

      Odstrániť
  12. krasny efekt :) akoze fakt wau (uz viem co chcem najblizsie ako darcek :D). Inak, co sa tyka kucier, na styling odporucam tuzidlo od Got 2 be, neviem, ci ho dostat aj na Slovensku, ja ho mam z Nemecka a tam ma privlastok Lockmittel. Ma vybornu konzistenciu aj prijemnu vonu a kucierky ani po natackach ani po kulme nie su rozkrepatene a pekne drzia :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)