streda 15. januára 2014

Ako ma u Yves Rocher kvalitne nas... vytočili!

Ahojte. Dnes začnem trošku obšírnejšie. Všetko to začalo tak, že mi došla micelárka Sensibio, novú som už mala na ceste (ale nemohla som si byť istá presným dňom doručenia) a nutne som potrebovala micelárne odličovadlo. Pôvodne som mala zálusk na novú micelárku od Garnier, ale žiaľ v obchodoch, ktoré som v ten deň navštívila, ešte nebola v ponuke. Tak, a co včil? Už som bola dosť uchodená, ponáhľala som sa... a vtedy som dostala diabolské vnuknutie: pôjdem sa pozrieť do Yves Rocher (po strašne dlhej dobe). A aj som šla. Vo výklade svietili cedule, lákajúce na 50% zľavy (pod tým drobným písmom uvedené "na vybrané produkty"). Po vstupe do predajne som omrkla poloprázdne regále (bežný to povianočný jav - napríklad Fannká sú u nás ako po lúpeži) a pri pohľade na tie akože zľavy som sa mohla len pousmiať. No nič. V mysli sa mi vynorila matná spomienka, že Yves Rocher má v ponuke niekoľko druhov micelárok, z toho jedna vraj nie je práve vydarená. Len ktorá to je, tá čierna ovca? V podstate som si ani nemusela vyberať, mali totižto len jednu. Tú s výťažkami z čajov... Stála som pred ňou a váhala. Do toho vstúpila pani poradkyňa a po krátkom sondovaní, čo hľadám, vychválila tento kúsok do nebies, vraj "zákazníčky si ju veľmi chvália". Hovorím jej: "Viete, ja ale potrebujem niečo, čo absolútne neštípe". Tak táto vraj neštípe v žiadnom prípade. A "zákazníčky si ju veľmi chvália!" zopakovala. V hlave mi blikalo červené svetielko "neber ju, to bude ona, tá nepodarená!". Ale ja som ho ignorovala. Zaťala som sa a trvala na tom, že bez micelárky dnes neodídem. A tak som ju kúpila. Za 5,95 po zľave (normálne za ňu chcú skoro desať). Stavím sa, že sa Vám to občas tiež stáva: tak nejako viete, že sa práve dopúšťate prieseru, ale niekde v kútiku duše z rôznych dôvodov dúfate, že to nakoniec dopadne dobre. Ale nedopadne. 


Takže, prichádzam k pokladni a idem platiť. "Máte našu kartičku?" Mám. A mám na nej aj 9 pečiatok, takže dnes by som si teoreticky už mohla vybrať aj nejaký darček k nákupu. Kartičku podávam. Poradkyňa - inak pani okolo 50 - si ju dôkladne prezerá, chvíľu je ticho a potom hovorí: "Máme nový vernostný systém, teraz ešte výhodnejší." OK, fajn, hovorím si... "Kartičku Vám teraz prelepím a budete zbierať pečiatky od znova." Aha, a čo sa stane so starými pečiatkami, ktoré tam už mám? "Prevedieme Vám ich na nové, je to veľmi výhodné, budete mať viac pečiatok." OK, super. A potom príde veľké odhalenie: "Lenže platnosť kartičky Vám skončila pred dvoma mesiacmi." Aha... "Ale nevadí, kartičku Vám aj tak prelepím!" Pani nelenila, kartičku prelepila a bachla mi tam jednu pečiatku. Nesmelo sa pýtam, čo s ostatnými pečiatkami, ktorých som mala mať údajne ešte viac. "Bohužiaľ, staré pečiatky vám už nemôžem previesť, lebo vám skončila platnosť kartičky!" Jaj aha... Takže, zhrňme si to: nakupujete, zbierate tie priblblé pečiatky, chcete ich nazbierať čo najviac, aby ste si mohli vybrať aj niečo hodnotnejšie, než krém na ruky, ale keďže obchod sa medzičasom rozhodol urobiť zmeny, všetko je zrazu inak a keďže platnosť kartičky skončila (kurnik, čo je  kartička YR pas alebo čo?!), máte smolu. Všetko sa anuluje a vy môžete nakupovať odznova. 
Čo mi to len pripomína? Aha už viem...ten ofajč, čo spravila na stálych zákazníkov pred koncom roka parfuméria el nino (kto tam bol registrovaný, bude vedieť). 


Strih. Už som doma, je večer, zážitok z obchodu som vytesnila, budem ich bojkotovať a hotovo. Idem sa odlíčiť. Navlhčím tampón. Priložím na oko. WTF? Ono to neodličuje, ono to maže. A keď sa to dostane do oka, štípe! Keby som nemala doma aspoň dvojzložkový odličovač Dermacol, neviem, s čím by som tú (mimochodom, nie vodeodolnú) maskaru dala dole :( Rýchlo zachraňujem situáciu. No výborne, takže oči neprichádzajú do úvahy, možno aspoň na tvár to vypoužívam... idem na to. Po odlíčení ma pleť páli a som červená, ako keby som zaspala na slnku. Proste fail. Takže už definitívne viem, že toto bola ona, tá nepodarená, na ktorú sa aj iné blogerky sťažovali. 
Prečo nežijeme v krajine, kde môžete vrátiť aj odskúšanú kozmetiku, ktorá Vám nevyhovuje! No dobre, skúsenosť za 5,90. Mohlo to aj horšie dopadnúť. Teraz už len dúfam, že do rána to prejde a nebudem takto vyzerať. Našťastie, prešlo. 


Vtip na záver: na druhý deň mi poštárka doručí balíček s Biodermou. 

Takže, zhrňme si to: toto je jedno z najnepodarenejších odličovadiel, aké som kedy skúšala. Nedoporučila by som ho absolútne nikomu. Rovnako palec dolu pre praktiky obchodov YR a ich prístup k zákazníkovi (nie len pre to, čo rozoberám v dnešnom poste). Amen! 

Lučiak
foto:ja

19 komentárov:

  1. YR sa vyhybam, odkedy moja krstna chytila z ich produktov taku alergiu, ze sa asi rok nemohla licit vobec a mohla pouzivat iba kozmetiku urcenu pre batolata. Raz som sice vyskusala dake ich telove mlieko, ktore bolo v Ladyboxe, ale tiez ziadna slava..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja zas nemozem povedat, ze by som povazovala ich sortiment kompletne za prepadak. Jedna vec je ista - ta kozmetika je vzhladom k svojmu vykonu neuveritelne predrazena, ale to je problem viacerych znaciek, nie len YR.

      Odstrániť
  2. to by ma zaujímalo, čo bolo s tou elnino parfumériou :D
    k micelárke neviem povedať nič, ale odrádza ma jej zelená farba. navyše, kto by si lial čaj do očí? mne stačil výplach rumančekom a tiež to nebolo také jemné, aké som si to predstavovala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v skratke: fungoval tam roky urcity system, v ramci ktoreho sa zbierali body za nakup, tie body si si potom mohla vymenit za darceky, samozrejme, cim viac bodov, tym boli darceky hodnotnejsie, preto niektore kocky zbierali body fakt dlho... zaroven od hodnoty, ktoru si tam utratila narastala aj nejaka dodatocna vernostna zlava, nic bombasticke, ale prislo vhod. No a pred koncom roka vo velmi sibenicnom termine, podla vsetkemho, pretoze skratka chceli vyprazdnit sklady, sa rozhodli to cele zrusit, a kto nechcel o body prist, musel nakupovat, za dost nevyhodnych podmienok... no proste trapas, dost nefer voci stalym zakaznikom. Podrobna diskusia o tom je na arome.cz.

      Odstrániť
  3. Jooj, celkom zabavny clanok! Smiech cez slzy z podrazdeneho oka :-) Mne YR nikdy extra nevyhovovalo, vsetko, co som skusila bolo akesi vysusujuce, drazdive. Mala som pocit, ze je to prirodna kozmetika za cenu toho, ze je vhodna len pre mimoriadne odolnu plet. Sensibio som si pre istotu nakupila, ked bola na jar akcia 2 za cenu 1 a to rovno 2 L, aby som predisla takymto skuskam na vlastnej pleti

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. co ti budem hovorit Julka, keby som bola poriadna kozmeticka blogerka, mam v skrinke zasoby Sensibio aspon na tri mesiace. Ale ja som taka ta neporiadna a potom takto dopadnem :(

      Odstrániť
    2. Zlatko, nabudúce, keby si bola v takom alarmujúcom stave, tak mi daj vediet a aspon do nejakého malého balenia ti odlejem a takto sa uz netrap :-D Tvoje pekne ocka si to nezasluzia!

      Odstrániť
    3. dobre, budem na to mysliet :)

      Odstrániť
  4. Ja dom naposledy zazila stipacuce muky s Bourjois micelarkou,co ma dost prekvapilo,tak som si povedala,ze bez Biodermy uz moja kozmeticka policka nebude ani pol dna:))No a k tomu,co sa ti stalo v YR je skoda sa vobec vyjadrovat..och

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ano, mozem len suhlasit, tato micelarka je len pre masochistky, ktore sa vlastne ani nechcu odlicit, len si trosku zatrpiet.. A to ani nemam citlivu plet.
    Teraz momentalne pouzivam Loreal micelarku (mam aj Loreal mlieko Sublime Soft, ale varujem, to je bruuuder YR micelarky, stipe jak fras), nie je zla, ale clovek sa trochu nadrie, ked s nou odlicuje.. Cakam na zlavy na cervenu Biodermu, lebo, bohuzial, som zatial nic lepsie nenasla..

    Aella

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ajaj, tak YR teda vôbec nemusím, jediná vec, čo mám od nich rada je kávový sprcháč. A tiež ako Juli, mám nakúpené zásoby Sensibio, lenže prúser, nejak ma začína pod očami čím ďalej tým viac vysušovať. A prúser č.2 - netuším, čím ju nahradiť. Možno skúsim ten Dermacol...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mala som jedno tak eobdobie, ked som musela po rokoch spokojnosti Sensibio odlozit, potom asi po polrocnej pauze som sa k nej vratila a uz to bolo v poriadku. Medzitym som skusala ine micelarky, super bola napriklad od Collistar (mam tu aj recenziu).

      Odstrániť
    2. Leni, podla mna to je tehotenstvom, vtedy je pokozka taka nejaka suchsia. Myslim si, ze po porode bude zasa aj Sensibio ok.

      Odstrániť
    3. jasne, moze to byt aj tym (mimochodom, gratulujem! :). Alebo proste len potrebuje pauzu, stalo sa mi viackrat, ze ked som nieco hoci aj sebelepsie pouzivala velmi dlho, prisla taka faza, ze to prestalo fungovat a musela som to nachvilku odlozit.

      Odstrániť
    4. Nemyslím si, že by to bolo tehotenstvom (ďakujem Luci :) ), pleť mám práveže teraz veľmi dobrú, hydratovanú, žiadne šupinky ako po iné zimy. Možno to fakt len chce na nejaký čas zmenu. Tak teraz odličujem hydrofilákom, mliekom a čistiacim balzamom.

      Odstrániť
  7. No tak to potěš koště. Na YR jsem rezignovala už dávno, disponuju totiž podobně "veselými" historkami, a vždy tajně doufám, že už mě nic dalšího v jejich režii nepřekvapí. Chyba lávky, překonávají se zas a znova! Inu, co k tomu dodat. Yves Rocher never ever EVER more. Už i přestávám mít výčitky, že si k nim chodím vždycky jen pro dárek, co jednou ročně pošlou... (akorát mám pocit, že naposledy už ho podmínili nějakým nákupem, samozřejmě za výrobek bez zeleného bodu, takže asi 0,03 % jejich sortimentu). Grrrr.
    Je mi líto, že ti to způsobilo takové zlo na oči :( Aspoň že na kůži se to nepodepsalo...
    Verunka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No jo :( I ked napriklad ich sprchace mam velmi rada... tie zelene body su dalsia vec, co "potesi"

      Odstrániť
  8. Pokud by mi tohle prodavačka vnutila s tím, že to absolutně neštípe a ono to štípalo, tak bych tam druhý den naběhla a požadovala peníze zpět a nebo se oháněla ČOI (SOI) ... se uvidí, které "zákazničky sú spokojené" ... nasrat !

    Jediné co si u nich kupuji jsou šampony (kopřivový a na objem jsou moc fajn). Takže když je akce, že k nákupu dostanu nějaký zajímavý dárek, tak si jdu pro šampon ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Kedysi som YR pouzivala, ale ceny a kazdorocny poplatok 280 Sk ma odradili a skoncila so s nimi, aj ked sa mi ich produkty pacili. Micelarku pouzivam od Lirene, je lacna a skvela :)
    Na to, ze konci bodovy program u elnino som prisla nahodou a na poslednu chvilu 30.12. som si body vymenila za mineralny puder a samozrejme nakup za min. 18€
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)