streda 13. novembra 2013

Bioderma v ohrození? Testujeme micelárku od L´Oréal


Kde sú tie časy, keď bola Sensibio jedinou micelárnou vodou na trhu :) Tento typ odličovadla má už v ponuke väčšina kozmetických značiek a výnimkou nie je ani drogériový sortiment. Dôvody sú pochopiteľné - odličovanie micelárnymi vodami si získava čoraz väčšiu obľubu. Za posledný rok uviedli na trh  micelárnu vodu ďalšie značky. V blogosfére sa z noviniek najčastejšie skloňujú Mixa a najnovšie aj L´Oréal. Keď som sa rozhodovala, ktorú z nich vyskúšam ako prvú, voľba padla na Skin Perfection. 
Ako dlhoročná spokojná užívateľka micelárok mám s čím porovnávať. Takže Skin Perfection bola u mňa podrobená prísnym kritériám. A vystavená bola aj mojej počiatočnej veľkej nedôvere, lebo pleťovú kozmetiku značky L´Oréal rozhodne neobľubujem. Minimálne v tomto prípade však budem musieť zmeniť svoj postoj. Skin Perfection totiž v testovaní obstála naozaj so cťou. 

Na micelárnu vodu mám dve zásadné kritériá - musí kvalitne odličovať a nesmie štípať. Špeciálne túto vec by som rada zdôraznila. Stále ma udivuje, ako sú niektoré blogerky v recenzii schopné pochváliť micelárnu vodu s malým dovetkom "že trochu štípe", akoby to bol nejaký nepodstatný detail. Nuž, štípanie pri odličovaní považujem za veľmi podstatnú vec a takýto produkt nemilosrdne diskvalifikujem. To isté doporučujem aj Vám. 

Skin Perfection neštípe vôbec, ani v mojich citlivých očiach. Efektivita odličovania je taktiež bezproblémová, takže v tomto ohľade naozaj nemôžem nič vytknúť. S malým dovetkom, že som ju netestovala na vodeodolnú maskaru, pretože momentálne žiadnu nevlastním a nepoužívam. Čo sa týka zloženia, ak porovnávam so Sensibio od Biodermy, Skin Perfection obsahuje o dve zložky menej a na rozdiel od Sensibio neobsahuje žiadne PEG zložky. To je až prekvapujúce plus (vzhľadom k štandardnému zloženiu L´Oréal produktov). A je neparfumovaná! 


Ďalším obrovským bonusom je cena - viem, že Sensibio si veľa žien, ktoré by ju inak radi používali, práve kvôli vyššej cene nekupuje. Skin Perfection sa momentálne vo väčšine drogérií dá kúpiť za necelé 4 Eurá za 200 ml. Menšie, 250 ml balenie Sensibio kúpite v lekárňach bežne od 13 Eur. Takže v porovnaní MOC cien vyhráva jednoznačne Skin Perfection. 

Nuž, neviem, neviem. Bioderma má vážnu konkurenciu a ako poznám nákupné zvyklosti slovenskej populácie, keď je cena väčšinou tým hlavným (často jediným) kritériom, celkom rada by som si tak o pol roka pozrela nejaké porovnávacie štatisktiky predaja... Každopádne, v rámci drogériového sortimentu Skin Perfection musím naozaj pochváliť a pokiaľ z nejakého dôvodu nechcete alebo nemôžete investovať do kozmetiky z lekárne, novú micelárku od L´Oréal môžem s kľudným svedomím odporučiť ako lacnejšiu drogériovú alternatívu. 

Už ste ju vyskúšali? 
Lučiak
foto:ja

23 komentárov:

  1. neskúšala som, ale počúvam samé chvály. a nielen z blogov, ale aj od kamarátok, takže je horúcim kandidátom, až sa mi minie hydrabio h2o

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. urcite stoji minimalne za vyskusanie, za tu cenu fakt nie je o com.

      Odstrániť
  2. Prvá recenzia, ktorá ma presvedčila, že tá Lorealka môže byť fakt dobrá:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dikes :) Dufam, ze potom na mna nebudes nadavat :))

      Odstrániť
    2. nie však každá sme iná, len u teba viem, že vždy prízvukuješ, že máš citlivé oči,a presne to býva aj môj najčastejší problém, že ma vždy všetko štípe, takže ostatné prednosti daných výrobkov neocením....takže verím, že by mi mohla vyhovovať rovnako

      Odstrániť
    3. no vies co...ja zijem s tym, ze mam velmi citlive oci, ale minule som sa docitala, ze nejaka blogerka nepouziva Sensibio, lebo ju stipe... tak asi tie oci az take megacitlive nemam, lebo Sensibio ma teda nestipe absolutne.

      Odstrániť
    4. ja sa hlasim do klubu tych,ktorych v ociach stipe i micelarka od biodermy;-( tuto od lorealu ale rozhodne vyskusam. inak jediny odlicovac, ktory ma (zatial) v ociach nestipal je od Clinique dvojfazovy take the day off.

      Odstrániť
    5. ja ti verim, ze stipe. Ono uplne staci, ze netoletujes jednu lubovolnu zlozku...

      Odstrániť
    6. Mám suchú a citlivú pleť Používam micelárnu vodu MIXA je vynkajúca. Potom si tvár nakrémujem NIVEA BABY Hydratačný krém na tvár a telo. A potom konečne mám tvár ako bábetko. Už len hľadám vhodný make up aby som nemala šupiny už po 2- 3hod na svojom čele. Poradte mi aký?

      Odstrániť
  3. Pekna recenzia! Tiez som ju este neskusala, lebo mam este Sensibio z tohtorocnej akcie 1+1 a panikarit zacnem az ked nacnem posledne balenie :-) Tento tip si jednoznacne zapamatam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juli, ja som ju strategicky zacala pouzivat, kym mam doma aj Sensibio - ze ked to bude pruser, Bioderma to isti :)

      Odstrániť
    2. Ty moj prefikanec s opacnou strategiou :-D

      Odstrániť
  4. tiez som si ju kupila, ale zatial som ju este neskusala, cakam ked spotrebujem tu co mam...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vyskúšaná :). Skvelá, i keď možno o malý bodík dole po Bioderme.
    Jediné, čo mi naozaj vadilo, je, že som vždy vystrekla na tampón viac než som potrebovala :).
    A k tejto micelárke používam od tej istej značky ich Revitalift Laser Renew a som veľmi spokojná, ale to je iná veková kategória.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to je pravda, to davkovanie mohli skutocne trochu dotiahnut, lebo sa to stava aj mne.

      Odstrániť
    2. Práve, to dávkovanie ma hrozne štve, a preto dúfam, že ho vylepšia, pretože takýmto tempom bude rýchlo preč a viac sa mi vyplatí Bioderma (tá mi vydrží vždy večnosť). Stále sa to dá vyriešiť preliatím do inej fľašky, lenže som ešte zatiaľ nenašla tú pravú ;) Inakšie ako majiteľka normálnej až zmiešanej pleti mi vyhovuje Loreal viac, lebo po nej mám pleť peknú, narozdiel od ružovej a zelenej Biodermy, s ktorou sa mi sem-tam vyrážka objaví.

      Odstrániť
  6. Aj ja uz nejaky ten tyzden testujem Skin Perfection a zatial uspesne. V drogerii som sa chvilu rozhodovala ktoru z noviniek uprednostnim - Loreal alebo Mixa. Ale vyhralo zlozenie pri Loreal (menej chemickych nazvov, ziadne PEGy a hlavne bez parfumacie). Pri Mixe sa castokrat pousmejem ako sa zovsadial na nas vali masivna reklamna kampan, ktora vsadza na to, ze ide o pripravky na velmi citlivu plet a napr. ich micelarka obsahuje okrem ineho aj parfum...
    Suhlasim s tvrdenim, ze Loreal by mohol este trosku domysliet aj davkovanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. spravna poznamka - Skin Perfection je neparfumovana, dalsie plus.

      Odstrániť
  7. Asi pred týždňom som si ju kúpila...je to moja prvá micelárna voda takže nemôžem porovnávať s inými ...Biodermu som si chcela už dávnejšie kúpiť no odrádzala ma ta cena. Som rada že Loreal prišiel s touto micelárkou , ktorá mi vyhovuje a cena je tiež fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ja som tiež dlho používala Biodermu, ale Loreal sa jej úplne vyrovná, viac sa k Bioderme nevrátim...a uznajte, tá cena...ani sa nečudujem, že je všade stále vypredaná! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. napiste mi prosim na viacstylu@gmail.com, potrebujem viac podrobnosti :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)