sobota 7. januára 2012

HAIR AGAIN!

Pozdravujem Vás :) Dnes opäť na tému vlasy... Je to proste moja slabosť, čo Vám budem hovoriť :) 


Štyri novinky, ktoré v poslednej dobe pribudli do môjho vlasového arzenálu:

Drogériový sortiment zastupuje termo sprej Hot Curl od L´Oréal. Určite ho mnohé z Vás poznajú, možno ho aj máte doma...Ja ho používam sporadicky, keď mám chuť na vlny a potrebujem kulmu. Je to celkom dobrá investícia, pretože za pár Eur urobí dobrú službu. Vlasy údajne chráni pred zhubnými účinkami nahriateho železa (ale či naozaj, neviem - nechcú prezradiť). Ja na ňom oceňujem najmä to, že má aj fixačný efekt. Dostatočne fixačný, aby udržal v požadovanom tvare aj moje hrubé a nepoddajné vlasy, ale nie natoľko fixačný, aby ste mali pocit, že ste si na hlave vyrobili nepriestrelnú vlasovú helmu. Jediné, čo mi na ňom prekáža, je obsah alkoholu (prípravky s alkoholom pri pravidelnom používaní vlasy vysušujú), ale keďže ho naozaj nepoužívam často, drámu z toho nerobím. Celkovo doporučujem.

Druhým prípravkom je sprej Thermal Resist od Redken. Dostal sa ku mne viac-menej náhodne. Sama by som si ho nekúpila, nakoľko vlasová kozmetika Redken mojim vlasom nesedí. Väčšinou je plná silikónov, ktoré vlasy nadmieru zaťažia. Nie je tomu inak ani v tomto prípade. Sprej sa aplikuje na vlasy pred sušením fénom alebo inou tepelnou úpravou. Treba priznať, že vlasy sú po jeho použití veľmi ľahko upraviteľné. No zabudnite na lesk! Viditeľne ich zmatní. Taktiež sa rýchlejšie mastia. Za tú cenu (ak sa nemýlim, bežná MOC je cca 20 Eur) to rozhodne nie je čosi, čo by som musela mať vo výbave. V dohľadnej dobe ho preto posuniem ďalej.

Celkom iná káva je vlasový olej z línie Biolage od Matrix. Zloženie je veľmi "eco friendly" a je to naozaj poznať. Hlavnou zložkou je bio arganový olej a éterický olej z levandule, ktorý prípravku dodáva výraznú levanduľovú vôňu. Olejček je pomerne hutný. Dá sa používať na vlhké aj suché vlasy, ja uprednostňujem druhú alternatívu. A viete čo? Vlasom dodá neuveriteľný lesk! Naozaj jedna z naj vecí, čo som v poslednej dobe mala. Ak to nepreženiete s množstvom, vôbec ich nezaťaží. Jednoznačne doporučujem, špeciálne milovníčkam prírodných zložiek. 

A na záver jeden šampón: Reflets Naturels pre brunety od Yves Rocher. Hoci Yves Rocher ma v poslednej dobe len milo prekvapuje, toto je tak trochu sklamanie. Šampón má výraznú oranžovú farbu. Veľmi dobre pení, hoci je vyrobený na rastlinnej mycej báze. Vôňa mi nesedí, silne totiž pripomína čaj Rooibos, ktorý nemám v láske. To však nie je jeho hlavný nedostatok. Po prvé, žiadne  farebné tónovanie som nezaznamenala (hoci deklarácia na obale ho sľubuje). OK, nevadí, vlasy majú po ňom pekný lesk a sú vzdušné a pružné. Ale! Tie lupiny! Doslova sa sypú z hlavy :( Celkom by ma zaujímalo - ak ho máte doma - či je to len moja reakcia alebo ste na tom podobne... 

ak k tomu máte nejaké faktické poznámky, sem s nimi do komentárov! 

pekný víkend želá
Lučiak
foto: ja

9 komentárov:

  1. S tym Yves Rocherom suhlasim! Je to katastrofa! Ja mam osobne tiez Loreal aj na zehlenie a je fajn. Za super peniaze super ucinok :)
    Inak mam strasne rada taketo tvoje recenzie, vzdy napises super tipy, a nepride mi to len ako opis ale akoby si sa v tom vyznala :) Ak to nie je tajne :) Ty si kadernicka alebo kozmeticka?
    Dakujem, aj za super prispevok
    Mata

    OdpovedaťOdstrániť
  2. anon, dakujem za kompliment :)))
    Nie som profi kadernicka, ani kozmetiska, len ma to skratka bavi, skusam, skusam, a potom hodnotim.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šampon Yves rocher mám taky a lupy se mi netvoří. Hlavní účel pro mě - umýt vlasy, mastnotu a vytvořit trochu lesku se mu podařil. Jo a mám po něm vlasy trošku tmavší :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Luci! chcela by som sa spýtať, kde sa dá zohnať ten vlasový olej matrix. Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. AHOJ,
      draho v salonoch Matrix, lacnejsie v roznych webshopoch a najlacnejsie na ebay :)

      Odstrániť
    2. dakujeeeem :D

      Odstrániť
  5. http://www.parfums.sk/kozmetika/matrix/matrix-biolage-colorcaretherapie-delicate-care-kura-pre-farbene-vlasydelicate-care-organic-certified-oil-treatment-50-ml/

    Ahoj Lucka, prosím Ťa, je to tento istý olej? Lebo uňho píšu zloženie olivového a arganového oleja, nie levanduľového. Iný som na nete nenašla.
    Vďaka. Silva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, je to on, na tej stranke nie je uvedene komplet zlozenie ani vsetky sposoby pouzitia.

      Odstrániť
  6. Ďakujem Ti veľmi pekne.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)