utorok 22. mája 2012

Testujeme: Avon Magic Tan


Zdravím Vás! 
Ako ste na tom s opaľovaním? Spoliehate sa na slnko alebo sa riadíte pravidlom safety first a siahnete radšej po samoopaľovacom prípravku? 

Ja osobne som sa roky spoliehala takmer výlučne na samoopalováky. Raz s lepšími, raz s horšími výsledkami... Vyskúšala som ich naozaj veľa a od rôznych značiek a dospela som k záveru, že nejde ani tak o to, čo, ale ako používate. Jednoducho, kvalitné a pekné samoopálenie Vám nezaručí drahý a extrasuperšpeciálny prípravok, len správna technika. Dnes nemám príliš náladu na úmorné rozpisovanie, takže môj osvedčený postup zostručním tak, ako sa len dá:

1. krok: dôkladný peeling
2. krok: dôkladná hydratácia pokožky
3. krok: dôkladné rozotretie samoopaľovacieho prípravku
4. krok: pravidelný refresh

Takže, pred aplikáciou telo alebo tvár zbavíme odumretej vrstvy pokožky, hydratujeme pleťovým a telovým krémom (samoopalovák sa bude ľahšie nanášať a nebudú vznikať mapy). Následne prípravok dôkladne rozotrieme a nezabudneme na miesta, kde by mohli vzniknúť nepekné prechody (ak si napríklad nanášate samoopaľovací krém len na tvár, rozotrite ho "do stratena" v oblasti krku a dekoltu). Samoopalovák je ideálne nanášať na noc a pozor, neobliekajte si nič tesné, aby ste ráno neboli prekvapené otlačenými švami a prešívaním :) No a ak sa dielo vydarilo, efekt doporučujem obnovať aspoň každý tretí deň. 

OK, toľko všeobecný úvod, ale chcela som dnes o inom: testovala som samoopaľovacie mlieko Magic Tan od Avonu a tu sú moje dojmy: 

Mlieko je podľa výrobcu určené na telo, aj na tvár. Vyskúšala som oboje. K dispozícii som mala variant na svetlý typ pleti. Magic Tan obsahuje aj rozžiarujúce trblietky, čo je naozaj pekné bezprostredne po aplikácii, ale trochu to stráca zmysel vzhľadom k tomu, že samoopaľovacie prípravky štandardne používam na noc a ráno si dávam sprchu, takže polovica trblietok ostane na pyžame a druhá odpláva do kanalizácie :) 
Mlieko vyzerá takto:


Vôňa je spočiatku veľmi príjemná, ale za pár hodín sa premení na ten typický samoopalovákový odér, ktorý väčšine ľudí (vrátane mňa) nie je príliš po chuti. Keďže Magic Tan má suchšiu, emulznú konzistenciu, do pokožky vsiakne veľmi rýchlo. Keďže som ho testovala aj na tvári, ráno som mala pocit pnutia a presušenej pleti (aj napriek tomu, že som pred jeho nanesením použila svoj hydratačný krém) . 
Ak mám posúdiť celkový efekt, je naozaj vhodný pre úplné bledule, pretože po jednej aplikácii je takmer neviditeľný. Ja som sa už v priebehu mája stihla trochu prirodzene opáliť, ale na miestach, ktoré som slnku nevystavovala vôbec, bol efekt viditeľný až po druhej aplikácii. Čo môžete brať aj ako výhodu - hlavne, ak ste skutočné snehulienky - pretože efekt bude veľmi prirodzený a pozvoľný. 
Magic Tan stojí v akcii necelých 7 Eur (cena za 150 ml), štandardne okolo 10. Keď ho porovnám napríklad so samoopalovákom od Alverde, ktorý som používala minulý rok a ktorý má polovičnú cenu, uprednostnila by som Alverde. Efekt je úplne porovnateľný a mal predsa len o niečo príjemnejšiu vôňu a pre mňa prijateľnejšie zloženie. 

Magic Tan by som ohodnotila 7 z 10 hviezd.

P.S. foto pred a po sa tentokrát nekoná. Vzhľadom k jemnému efektu a úrovni mojej fototechniky by ste určite nepostrehli rozdiel. 

Ktorý samoopaľovací prípravok sa osvedčil Vám? 
Lučiak
foto: ja

3 komentáre:

  1. Poskulovala som po nom v poslednom katalogu, ale zasa az taka maximalna bledula nie som, takze to, ze som ho nekupila, asi bola dobra volba.
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hihi, mne sa to zda plytvanie peniazmi, take velke balenie som nikdy nevypouzivala. Ide leto, opalim sa tak ci tak. A ked samoopalovak, tak z DM Balea to mini balenie za euro. Pouzivam iba na nohy, ked chcem vytiahnut skor suknu. Ale inac v mladosti som toho poskusala dost a vacsinou to dopadlo s flakato-oranzovym vysledkom. Boli sme s kamoskami asi sietacky-siedmacky a prisla prva vlna boomu samoopalovakov a my sme si objednali jeden z Oriflame :). Dlho sme si na to setrili. Tyzden sme chodili do skoly jak flakate rajciny a to sme len utrzili vtedy posmeskov. Nikto nam nevysvetlil, ako sa to spravne pouziva, fnuk :(. Blogy neboli, internety neboli, nase mamy take nic nepoznali a ucili sme sa na vlastnych chybach. Dnes to maju tie detusiky omnoho omnoho lahsie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vies co, pre mna je objem 150 ml idealny tak na dva mesiace, to malinke by mi nestacilo.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)