streda 6. januára 2016

Piate výročie blogu, giveaway a čo ďalej


V januári oslavujeme ja aj môj blog narodeniny. Ja 36te, blog je v porovnaní so mnou sopliak, má len 5. Tých 5 rokov je - keď sa za nimi obzriem - celkom slušný a zaujímavý kus cesty, počas ktorých sa toho u mňa dosť zmenilo. 
Blog som založila v januári 2011, zo dňa na deň, bez akejkoľvek prípravy, bola to čistá improvizácia. Pár ľudí do mňa už dlhší čas hučalo, že keď sa o tú kozmetiku toľko zaujímam a toľko toho testujem, nech sa o to podelím aj s inými. Poslúchla som. Vhupla som do etapy, v ktorej bolo blogovanie ešte na výslní, no v našich končinách stále tak trochu v plienkach. Občas je zábavné sledovať, ako sa blogy, ktoré začínali plus mínus v rovnakom čase, ako môj, za tie roky zmenili, kam sa posunuli, prípadne, ktoré už skončili (aj takých je dosť a za niektorými mi je celkom ľúto). 
Dnes je situácia o dosť iná. Klasické blogovanie pomaly ale isto vytláčajú sociálne siete, najprv FB, ktorý ale valcuje Instagram, Twitter a určite zďaleka nie je koniec. Necítim kvôli tomu žiadnu nostalgiu - je to prirodzený vývoj a ja som sama zvedavá, kam to povedie.
Isté je, že čitatelia, resp. tá hlavná cieľová skupina od teenegerov po young adults, chcú čoraz viac hlavne pekné obrázky a text pod nimi sa stáva nepodstatným. Nesťažujem sa, sama nie som iná, tiež chodím denne na Instagram, je to môj každovečerný ukľudňujúci rituál v posteli, prezerať si pekné fotky. Ale zdá sa mi, že blogerský mainstream je čoraz viac uniformný. Začalo to fashion blogmi a postupne to nakazilo aj beauty sféru - všetky tie dokonale vyretušované, do detailov vykontúrované selfies sú niekedy už otravné a na smiech. A ten, kto žije v ilúzii, že takto musí vyzerať ten pravý, ideálny svet, by sa mal rýchlo zobudiť.

Minule som v jednej diskusii na margo končiaceho roka 2015 čítala jeden pekný koment, s ktorým som sa okamžite stotožnila: The 2015 was trying to kill me! Mám rovnaký pocit. Už som v živote prešla všeličím ťažkým, ale uplynulý rok bol teda ťažký poriadne. Blog bol často to posledné, na čo som mala chuť, čas a energiu a odrazilo sa to aj v poklese počtu článkov. Osobne považujem za úspech, že som napriek tomu blogovať úplne neprestala, občas som mala namále. 

Aj keď problémom v mojom živote zďaleka nie je koniec, vo vnútri s malou dušičkou dúfam, že sa to čím skôr utrasie a bude zasa trochu lepšie. Raz si hore a raz dole, doposiaľ to vždy tak bolo a verím, že ani tentokrát nebude inak. Veľmi dobre viete, že tento blog nikdy nebol osobný, nedávala som sem žiadne životné spovede a detaily z môjho súkromia a nehodlám s tým ani začať (a všetkým by som odporučila to isté, hoci tým prídete o veľký podiel čítanosti, ale zasa sa potom nebudete musieť nervovo rútiť z idiotských anonymných komentárov, mazať články, komentáre na FB a niekedy aj rušiť celý blog). Viacstylu bol a vždy bude predovšetkým môj veľký testovací kozmetický denník. A keďže ma to stále neprešlo, nehodlám s ním skončiť a preto som mu po 5 rokoch dopriala aspoň zaslúžený vylepšený dizajn (R., ešte raz veľká vďaka).

Vám všetkým, ktorí ma čítate, komentujete a lajkujete chcem veľmi poďakovať za priazeň a aspoň jedného z vás odmeniť niečím pekným. Nachystala som takýto mix: 


Výherca sa bude tešiť z peny do kúpeľa s vôňou granátového jablka, pastelky na pery a laku na nechty Avon, malého balenia legendárneho trblietavého oleja od Nuxe, mini lesku na pery Shiseido, trblietavým multifunkčným pigmentom Bellapierre, čiernočiernemu matnému očnému tieňu a metalickému tetovaniu. Plus ako obvykle, pribalím ešte aj nejaké ťuťu muťu vzorky na testovanie. 

Netreba robiť nič špeciálne, skrátka len zanechajte pod článkom komentár s vašim mailom, ak chcete, môžete mi tam aj niečo pekné napísať, ja sa len poteším :) Do 20.januára poprosím :) Vtedy mám narodeniny ja. 

Majte pekný rok 2016!

Lučiak

foto:ja 

57 komentárov:

  1. luci, ja ta citam stale! ty si moj holy grail slovensky kozmeticky guru, na tvoje odporucanie som si co to uz kupila :) myslela som si, ze sa nieco deje, ked si pisala pomenej a ked som si precitala, ze co dalej, tak som sa bala, ze skoncis! odlahlo mi ze nie :), to sa velmi tesim! drz sa a bloguj. p.s. ja mam narodky 17, budem mat 29 :). ps2 a napis nieco aj na DM, chcelo by to pobavit sa, aj ked chapem ze ked si dole tak sa ti asi nechce byt vtipny :) tereza.jurickova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak vsetko najlepsie blogu. Mne osobne vyhovuje, ze je len cisto kozmeticky a hlavne ma vzdy pobavia vtipne recenzie, samozrejme mi aj pomohol najst par oblubencov. Tu nekomentujem, skor na fb. Dekorativku od avonu som neskusala od maturitneho plesu a to je uz viac nez 15 rokov.
    Katka.lazorova@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, drzim palce, nech sa ti v zivote dari uz len lepsie, myslim ze vsetko to zle co sa nam stane, je na nieco dobre, a hlavne je, ze vzdy po burke vyjde slnko 😊 Rada citam tvoje clanky, vdaka tebe som nasla par svojich beauty oblubencov 😌 A samozrejme k vsetko najlepsie k narodeninam!
    Doda2906@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Páni,obdivuji tě, že už tak dlouho vedeš blog a že tě stále baví! Takže přeji všechno nejlepší a ještě dlouhé roky blogování! :)
    kajush.01@centrum.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Preji mnoho dalsich úspěšných let v blogovem svete
    Ervulenka@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. andrea.kukuckova@gmail.com
    a tiez prajem vsetko najlepsie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Luci, prajem Všetko najlepšie k narodeninám, tým tvojím ale aj blogovým.... :) hlavne veľa inšpirácie na nové články... :)

    reichlova.petra@zoznam.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tvoj blog sledujem už pekných pár rôčkov a som zaň rada, práve neprepojenosť s tvojím súkromím sa mi páči a rada si od Teba nechám poradiť a inšpirovať sa :)
    všetko dobré do ďalšieho tvorivého obdobia prajem :)
    lenocka.jancova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Gratulujem Tebe aj blogu k narodeninám a prajem len to dobré! Ďakujem za všetky kvalitné články a prajem ešte mnoho-mnoho-mnoho ďalších :)
    Problémy bohužiaľ sú a budú a asi to bez nich nepôjde. Tak snáď Ťa ich v tomto roku postretne oveľa menej :)
    linkinzuzka@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. veľmi pekne napísané ;) ono z vlastnej skúsenosti viem, že blog treba písať vtedy, keď máš proste chuť a nie, keď ťa to vôbec nenapĺňa :) btw, nový dizajn je perfektný!
    sange578@gmail.com

    na mojom blogu práve tiež prebieha GA, tak budem rada, ak sa ty aj tvoje čitateľky mrknete ;)
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  11. soutěžit vlastně ani nechci, ale chci pogratulovat k pěknému půlkulatému výročí. jinak se přiznám, že instagram nemám ráda, vlastně na něj ani nechodím a ani ho nemám. i když je pravda, že v poslední době až přemýšlím, jestli třeba o něco nepřicházím, že ho třeba zavrhuji úplně neoprávněně, protože jsem to nikdy vlastně nezkusila.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Přiznám se, že video je pro mě lepší v tom, že u toho můžu třeba něco dělat. Ale v okamžiku, kdy potřebuju něco zjistit o konkrétním produktu, recenci apod., tak chodím právě na blogy, kde jsou ty recenze většinou obsáhlejší :)
    nikolik.v@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  13. aj.ro.na.trio@gmail.com
    Tak to som aj ja zvedavá ako to dopadne či ten fb da všetko do úzadia no uvidíme časom:) A tebe tiež prajem tento rok 2016 ešte lepší a šťastnejší:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Gratulujem k blogovým i osobným narodeninám. Súhlasím s tým, že v súčastnosti je tej dokonalosti niekedy až toľko, že už je to fraška. Nedokonalosti podľa mňa pridávajú na originalite a na charaktere. Súkromné pikošky mám rada, ale každý si potrebuje zachovať tú svoju mieru súkromia. Všetko dobré v novom rôčku a nech sa Ti darí :)
    k.hornakova@post.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  15. všetko najlepšie Tebe aj blogu.ja vítam,že nepíšeš o súkromí.keby sme ti vedeli pomôcť,ok.ale takto by sa ti v problemoch vrtalo xy zvedavcov a nič z toho..z viet typu,držím ti palce sa nenaješ.. teším sa na ďalších 5 rokov.pa

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Moc gratuluji a přeji mnoho úspěchů v blogovém i osobním životě :-)
    l.jerlingova@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Vsetko najlepsie tebe aj blogu.
    Zuzana.velcekova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Tvoj blog sledujem už dávno, i keď vďaka nedostatku času komentujem pomenej.
    Takže 36 ? Takže to máš stále o 5 rokov menej ako ja :)))). GRATULUJEM !
    Do Nového roku držím palce a výdrž, zdravie a spokojnosť. A úsmev an tvári a slnko v duši.
    lenka.brestenska@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Gratulujem a dúfam, že s blogom neprestaneš :)
    denkkaa8@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ahoj Lu, gratulujem k blogovacim aj Tvojim narodeninam. Nevzdavaj sa, ani v sukromi, ani blogu. Blog je aj pre mna (36) super inspiraciou a v poslednom case som casto marne hladala novy clanok na tvojom blogu. Zelam Ti, aby si zvladla vsetky problemy a dalej s nadhladom a humorom tebe vlastnym balansovala zivotom. Vsetko dobre. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Prajem vsetko dobre a dalsich mnoho uspesnych rokov. Tvoj blog je pre mna velmi inspirativny, ked nieco potrebujem ako prve hladam pomoc prave tu. Vdaka za duchaplne, plnohodnotne, vystizne a ale aj vtipne recenzie. Viem ze sa mozem spolahnut. Drzim palce, nech sa dari.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Krásný blog.
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Do sutaze sa nezapajam, len musim povedat, ze clanok je naozaj skvele napisany a vystizny. Blahozelam k piatemu vyrociu blogu :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Všetko najlepšie Tvojmu blogu a k Tvojim nadchádzajúcim narodeninám ,tvoj blog ma stále baví ako jeden z mála ,páči sa mi ako ho píšeš,možno aj preto,že si mi vekom bližšie ako nástky.Teším sa na ďalšie recenzie.
    henulka@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Luciak nasa, som rada, ze si blogovat neprestala. Drzim ti palce, nech tazke casy pominu a v novom roku mas co najviac peknych dni! =)A gratulujem k pätrocnici.
    msutkova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Gratulujem k vyrociu!
    Toto je jediny blog takehoto druhu aky citam. Kazdy den sa rano pozeram ci nepribudol nejaky clanok. :)
    Drzim palce do buducnosti aj v osobnom zivote.

    Lia (mail - lia135797531@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Ahoj, tvoj blog sledujem pravidelne. Gratulujem k vyrociu :)
    janavalovicova222@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Klara.182@azet.sk
    Vdaka tvojmu blogu som objavila make up SHISEIDO za co som ti straasne vdacna ...este keby som mala plet ako ty juuuj co by som za to dala ale casom sa mozno postasti lebo moja plet sa rozhodla,ze asi dobehne co v puberte zameskala ...kazdopadne skvely blog 😊😉

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Velka gratulacia, 5 rokov je uz teda riadna doba, to je uz co povedat, citaniu blogov som prepadla asi pred 2 rokmi, tiez sa zaujimam o kozmetiku a popri mojej praci je to pre mna super relax. Velmi rada citam tvoje clanky recenzie zaujimavych produktov ktore sa neopakuju na kazdom blogu. Prajem ti vela energie do dalsieho blogovania a krasne narodeniny.
    july.velkova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Gratulujem k výročiu blogu. Ja sama sem chodím už pekných pár rokov, ešte za čias kedy som o blogovaní takmer nič nevedela. Prajem ti, nech ťa neopúšťa chuť písať a tvoriť blog a k tvojim narodeninám hlavne veľa zdravia a šťastia, lebo to je najdôležitejšie :-)

    keby náhodou: kee@post.sk

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Gratulujem k vyrociu blogu a zaroven vsetko naj k narodeninam. Ani som netusila, ze Tvoj blog tak dlho funguje. Pre mna je to stalica medzi oblubenymi blogmi, ktore sledujem. Viem, co tu najdem, doverujem tvojmu usudku, si uprimna a nie moc osobna. Prajem vela stastia do buducnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Ahoj, aj ja gratulujem k dvojitym narodeninam:) tiez patrim este ku generiacii, ktora si rada precita aj dlhsi text a teba citam velmi rada,
    tak vela energie a chuti do dalsieho pisania!

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Luci gratulujem k narodeninam,či tebe i blogu.rozmyslam,ze kedy som ta zacala citat ja,ale bolo to asi velmi davno :) máš parádny prehlad,vidím to aj v skupinke na MK ;) tak nech si v tejto blogovej sfere este dlho predlhoo

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Vsetko len to najlepsie blogu a predovsetkym tebe! :-) ♡
    nikky33@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Tak k narodeninám aj ja prajem všetko naj naj naj :)
    kazuma@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  37. skvelá GA, rada sa zapojím. samozrejme gratulujem aj k blogu aj ku krásnym narodeninám, ktoré určite patrične osláv :)
    orbitko@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Petra Kaločaiová19. januára 2016 o 12:23

    narodeniny sa už blíííížia a osláviť to treba, pekný blog aj GA - Gratulujem k obom.
    red_flower@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Čítam pravidelne, dokonca aj dailymale :-))) keďže narodeniny oslavuješ v januári, si kozorožec?
    lucig@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  40. mrkva124@centrum.sk
    tvoje recenzie mám veľmi rada a aj tvoj štýl písania. k narodeninám želám len to najlepšie, veľa čitateľov a veru všetko sa raz utrasie, lebo ako si spomínala raz sme hore, raz sme dole, len nikdy nezabudnime, že odkiaľ sme prišli a kam smerujeme.

    OdpovedaťOdstrániť
  41. držím ti palce, aby sa všetko v tvojom osobnom živote dalo do poriadku, aby sa problémy rýchlo vyriešili. my si s manželom vždy vravíme, že spolu všetko zvládneme. môžem povedať, že vetu, ktorú si použila ma tak trochu pobavila. my máme niekedy tiež ten pocit, ale netýka sa roku, ale daného mesiaca...problémy žiaľ vždy sú. ale čo nás nezabije, to nás posilní. takže hlavu hore a veľkým krokom vpred. držím palce, gratulujem k narodeninám, len tak ďalej. ingridkaaa@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Verím, že všetko zvládneš. Ja do tohto roku vkladám veľké nádeje :)krásne ceny si vybrala, bodaj by sa mi podarilo vyhrať. to by hneď bola výhra v tomto roku.
    Renáta Nom-ruzickaaa@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  43. orbitko@centrum.sk
    blogovanie je podľa mňa u nás ešte stále v plienkach...niekedy mám pocit, že ľudia radšej čítajú bulvár ako dobré články. v blogoch mám rada ten osobitný štýl písania. samozrejme sú také, ktoré ma nezaujmú, ale začiatky sú vždy ťažké a treba pochopiť. tebe aj tvojmu blogu gratulujem, že to takto dlho vydržali :) pekné narodeniny.

    OdpovedaťOdstrániť
  44. egresik@centrum.sk Blogovať určite neprestávaj. Veď nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť aj horšie :) samozrejme to píšem len tak v rámci srandy. v tomto roku som hádam zažila všetko smrť-svadbu-príchod nového človiečika...všetko je krásne a patrí k životu. tvoje testovačky mám veľmi rada a práve preto neprestávaj. my si na tie články počkáme :) a happy birthday :)

    OdpovedaťOdstrániť
  45. Pekný večer. Gratulujem k dvojitým narodeninám.
    smoliarka@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  46. email:clarys@centrum.sk
    už nie raz mi tvoja recenzia z testovania pomohla, takže veľmi ďakujem, gratulujem a želám všetko dobrééééé

    OdpovedaťOdstrániť
  47. krásne napísaný článok a prajem všetko najlepšie k narodeninám :) lucinkabalintova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  48. Ahoj, tak ja ti preju vsechno nejlepsi, at ti vsechno vychazi a blog bezi jeste dloooooouho! Tvuj blog jsem objevila teprve vcera, ale uz jsem ho stihla skoro cely prostudovat. Hlavne se mi libi, ze neuznavas jen drahe vyrobky, ale spravedlive ocenis i levnejsi, kdyz stoji za to. Uz ted se tesim na dalsi clanky od tebe.
    Marianadaska1@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  49. clarys@centrum.sk
    gratulujem a držím palce, aby sa ti vo všetkom darilo

    OdpovedaťOdstrániť
  50. Blahoželám a veľa pevných nervov a hlavne veľa veľa produktov na testovanie. mazulina@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  51. Pri tvojich článkoch sa vždy odreagujem a naladím dobrou náladou. K pekný narodeninám gratulujem. mozulko@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  52. Všetko naj naj naj k narodeninám :)
    ogina@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  53. giveaway ukoncena, komentare prosim uz nepridavajte. Vyhercu zverejnim 23.1. na FB :)

    OdpovedaťOdstrániť
  54. Dlouho jsem tu nebyla, a málem jsem to nepoznala :) Ohromně to tady prokouklo - dobrá práce :) .

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)