streda 8. apríla 2015

Testujeme: Catrice All Mat Plus



Minulý mesiac som len tak, zo zvedavosti v DM kúpila dva super lacné make upy. Prvý z nich, All Mat Plus od Catrice, Vám dnes predstavím. Nebyť môjho členstva v jednej súkromnej kozmetickej skupine, kde sa tieto make upy často objavujú, nešla by som do toho. Po desnej skúsenosti napr. s Miss Sporty už extrémne lacným make upom nedôverujem. Čo sa týka konkrétne Catrice, celkovo ani neviem, s čím od nich som už niekedy bola spokojná. Napríklad ich paletka očných tieňov bol poriadny fail. Toľko báb ale ospevovalo make up Photo Finish, že som sa rozhodla ho skúsiť a pôvodne som išla poň - aj s vedomím, že výroba bola ukončená a dopredávajú sa posledné zásoby. Naivne som verila, že ešte bude nejaký nositeľný odtieň, no márne. V regáloch boli už len tie úplne tmavé. Tak som dala šancu tomuto zmatňujúcemu. 

Odtieň Light Beige je krásne svetlučký a čo je super, počas dňa taký ostáva a na tvári neoxiduje (čo je prípad druhého spomínaného lacného make upu, ale o ňom nabudúce). Celkovo je k dispozícii odtieňov 5 a Light Beige mi momentálne sedí vďaka tomu, že som najsvetlejšia v roku. 

MMCH, balenie: na pohľad celkom pekné a jednoduché, ale pri otváraní treba dať pozor. Kopec kočiek sa už sťažovalo, že pri otvorení nešiel dolu len vrchnáčik, ale rovno aj celý aplikátor s trubičkou. Mne sa to stalo tiež :)


Make up má krémovú konzistenciu a decentnú parfumáciu. Čo sa týka aplikácie, používam štetec, no make up je potrebné naozaj dôkladne rozotrieť (nevýhoda niektorých, aj podstatne drahších krémových, presne z tohto dôvodu uprednostňujem radšej tekuté). Bohužiaľ, pár minút po nanesení má tendenciu vytvoriť jemnú vrstvičku v drobných linkách, treba na to dať pozor, odstrániť a počas dňa sa to už neopakuje. Pokiaľ máte výraznejšie póry, rovnako bude zvýrazňovať aj tie, takže to chce naozaj trochu pevné nervy a rozotierať, rozotierať, rozotierať. Efekt na tvári je inak vcelku prirodzený, no ak čakáte okamžité zmatnenie, prekvapivo sa nekoná. K úplne matnému vzhľadu si treba pomôcť púdrom (ja som použila transparentný).

Krytie je vcelku dostačujúce, ale výraznejšie začervenania potrebujú zásah korektorom. Výdrž počas dňa by som označila ako lepší priemer. 18 hodín, ktoré deklaruje výrobca, nedá ani náhodou.  Každopádne, tento make up mi evidentne redukuje mastenie T zóny. Nie úplne dokonale, ale badať snahu :) T zóna je súčasne ale aj oblasť, z ktorej sa All Mat najrýchlejšie stráca. U mňa konkrétne z brady - môjmu zlozvyku neustále si ju podopierať neodolá hocičo :D

efekt na tvári s transparentným púdrom. Foto je bez retuše, len som rozostrila pozadie, lebo som tam mala s prepáčením bordel :) 


Cena je tuším cca 6 Eur. Zhrnula by som to nasledovne: vzhľadom k mojim doposiaľ skôr negatívnym skúsenostiam s touto značkou a vzhľadom k nízkej cene je to celkom obstojný make up, no má svoje nedostatky, takže jeho fanynkou sa určite nestanem. Škoda, že som už nestihla ten Photo Finish vo vyhovujúcom odtieni, bola by som naň celkom zvedavá. 

Skúsili ste ho aj Vy? 

Lučiak

foto:ja

14 komentárov:

  1. Mě mile překvapil pěkný světlý odstín,ale asi stejně nevyzkouším, nějak mám strach aby mi po delší době nenatropil na pleti neplechu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kvôli svetlému odtienu som si ho kúpila minulý rok takto v zime a ja som sa doňho zamilovala :) pre mňa naj make up :) a vyhovuje mi aj to ze uplne nezmatňuje ale nedcha taky trošku prirodzeny finish :) preto som si ho kupila aj tento rok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Photo finish by ti asi nesedel. Je skor na suchu pokozku, ak sa ti masti t zona, zliezol by z nej do hodinky. a okrem toho mne nejako podporuje mastenie mojej super suchej pokozky a musim nan pouzit tonu pudru (kt. Normalne nepouzivam skoro vobec)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som na ňho už niekoľkokrát pozerala, ale drogérkové makeupy ma stále viac a viac odrádzajú... Aktuálne mam Affinmat a lesknem sa po 3 hodinách aj s púdrom :/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc se mi na tobe ten make up libi. I nove vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem, vlasy su v skutocnosti uz dlhsie, je to len uhlom zaberu ze posobia takto

      Odstrániť
  6. ja kukam ako puk, hned ma napadlo, ze to je retus :-D bodaj by som ja tak vyzerala bez retuse :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mám od Catrice Nude Illusion a som s ním fakt spokojná. Resp. nevidím veľmi rozdiel medzi týmto a tým mojím, popis sedí, aj s tými negatívami - i keď póry nezvýrazňuje, ale okolo očí a do úsmevových vrások sa zvykne trošku zliať. Ale za tú cenu? nie je o čom. Keď sa minie, kľudne si kúpim ďalší

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten mám aj ja a je vážne super. :)

    Vladies
    vladiesblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tento make up som ostý čas použivala ale hrozne som sa po ňom leskla. Po tom som prišla na to, že keď som si pod neho nedala svoju bázu od dermacolu, až tolko sa neleskol. Každopádne, trvalo mi dosť dlho kým som na to prišla a vôbec sa mi to nepáči. :/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)