pondelok 25. augusta 2014

Absolútna zbytočnosť: Absolute Concealer od Oriflame


Pokračujeme šnúrou nepodarkov, ktoré sa v poslednej dobe ocitli u mňa doma. Kúpa tohto korektoru bola opäť klasickou kúpou z rozmaru a zvedavosti - v jednej aukcii, kde ma vyšiel na totálne smiešny peniaz. Tieto lacné veci ma občas baví skúšať na blind, lebo niekedy motyka vystrelí a vykľuje sa z toho celkom slušný produkt. Absolute Concealer ale rozhodne nie je ten prípad. 

A čo to vlastne je? Nuž, vraj korektor na prekrytie kruhov pod očami a elimináciu opuchov. To druhé ma netrápi, to prvé potrebujem ako soľ. Existuje v dvoch verziách, Pink a Gold. Vzhľadom k žltému podtónu mojej pleti som siahla po zlatej. 


Po vytlačení z tubičky vylezie von našľahaná, krémová konzistencia intenzívnej, svetložltej farby. Po jemnom ďobnutí prstom zistíte, že sú v tom nejaké mikrotrblietky. Naozaj mikro, čo by nebol problém. Prvým problémom je aplikácia - skúšala som ho jemne vklepať prstami, aj naniesť štetcom. Oboje je v celku nanič, ale ten štetec je asi priechodnejší - pri nanášaní prstami robí mapy. Pocitovo a aj výsledným efektom je to také, ako keby ste si nanášali očný krém, nie korektor. O krytí nemôže byť ani reč. Taký Touche Eclat od YSL (o ktorom mnohí rozprávajú ako o korektore, aj keď je to v skutočnosti rozjasňovač) ktorý mne nekryje takmer vôbec, je oproti tomuto krycia bomba. Na očnom okolí to vytvorí jemný, svetložltý až biely transparentný film a tým sa celá paráda končí. Ak má toto niekomu na kruhy stačiť, potom asi nevie, čo to kruhy pod očami sú (a nevedia to evidentne ani soudruzi od Oriflame).

fotka pred, po nie veľmi odspatej noci. Pekné, čo? 
fotka po - a to som sa ešte schválne nastavila viac ku svetlu, aby bolo vidieť ten svetlý film. Ale aj tak je to bieda. 

Tak si to zhrňme (myslím, že fotky hovoria za všetko): naozaj nerozumiem, aký je účel tohto produktu (normálna MOC je 5 Eur - za túto cenu alebo s pár eurovým doplatkom môžete mať funkčný drogériový korektor). A tým by som to celé radšej uzavrela. 

P.S. Moje kruhy pod očami ma už vážne to... takže sa v dohľadnej dobe chystám absolvovať procedúru, ktorá by ich mala eliminovať aspoň na rok. O výsledkoch Vás samozrejme budem informovať.

Lučiak

foto:ja

19 komentárov:

  1. Z Oriflamu sú dobré len voňavky a rúže... ak ich cheš používať do práce na montážnu linku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. z toho, co som vyskusala doposial: pre mna vonavky okrem jednej jedinej v ziadnom pripade, ruze v pohode, make upy nie, pletova kozmetika nie, telova moze byt, vlasova nie, maskara - jedna je fajn, ale s drobnymi vyhradami.

      Odstrániť
  2. Tento "korektor" sa už nepredáva dosť dlhú dobu, celkom som bola prekvapená, keď som ho tu videla. Sama som si kúpila tak 4 roky do zadu a musím súhlasiť, že je to zbytočnosť, čo nemá žiadny efekt. Síce sa v Oriflame dá nájsť pár produktov, s ktorými som spokojná, ale makeupy, korektory a podobne neriskujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hm, ale je este stale oficialne v predaji.

      Odstrániť
    2. Zrejme dopredávajú posledné kusy. Lebo v katalógoch ho nahradil už iný korektor na podobnom princípe.

      Odstrániť
    3. ja som tento produkt mala ale v ruzovej, presne ako pise Luciak, nic, len akysi film, ktory ked trosku zaschol, nebola sanca ho rozotriet. Asi polku tubky som vyhodila. Co sa tyka Oriflame, uz roky su dost nanic - pred zopar rokmi som pouzivala duo ocny tien jemna marhulkova s hnedou (dobre farby, trvacnost, intenzita), ked som ho spotrebovala, nebol v ponuke a tak sa tam znova ocitol a uz bol totalne nanic, tvrdy, zla intenzita farieb, cele zle. Nekupujem uz nic od nich po tejto skusenosti

      Odstrániť
  3. http://muffinsisters.blogspot.sk/2013/01/absolute-concealer-oriflame.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no jo. Inak, ma pobavili tie recenzie na ofi strankach Oriflame - od uplne nadsenych po znechutene :)))

      Odstrániť
  4. je to blbosť...ja to mám kúpené už pár rokov a ostalo to hodené v skrinke a nevyužité..škoda peňazí :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. súhlasím s prvým komentárom že od oriflame nie je dobré nič .. teda aspoň pre mňa nič nevyhovuje takže nečudujem sa ani tomuto :) skôr ma prekvapil odtieň.. väčšinou natrafím v oriflame na oranžové až hnedé toto je pomerne dosť svetlučké :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veru, soudruzi urobili niekde chybu :) a za tú cenu...ja mám tiež dosť tmavé kruhy a mne najviac z drogérkových zabral Rimmel Match Perfection, výborný korektor, rozjasní (používam ho aj na nosovo-ústnu ryhu, pod obočie...) slušne kryje a nezalieza a stojí rovnako ako ten od Oriflame. Chystám sa však niekedy na Pupa Luminys Touch alebo korektor od Bourjouis healthy Mix. Ale ak sklamú, tak za tú cenu je ten Rimmel super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luminys od Pupy patril kedysi k mojim naj :) Potom som vsak objavila krmeovy korektor Shiseido a z hladiska krytia je proste vynikajuci.

      Odstrániť
  7. Toto je fakt nepodarok, raz som si ho objednala za nejakú akciovú cenu z katalógu, celá šťastná som čakala čo z toho bude a výsledok bol nulový, ja nemám nejaké extra kruhy pod očami, ale nevšimla som si žiaden efekt, čakala som aspoň rozjasnenie a nič a naviac tá aplikácia je des, chcelo by to aplikačný štetček alebo niečo, už som ho posunula ďalej, pretože na niečo tak strašne nefungujúce fakt nemám trpezlivosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento mám a kupovala som ho v nádeji, že splní čo sľubuje. Tiež mám veľký problém s kruhmi len ja ich mám fialové až hnedé, ako by ma niekto zbil. No fakt, ten film je otrasný a mastnota, ktorú zanecháva, ani nevravím. Jediné čo mi ich prekryje je Make-up Cover od Dermacolu. Fest som zvedavá na tú procedúru, lebo ak to zaberá, tak som prvá v rade :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Noo tak túto hrôzu som si asi pred rokom, možno aj dvoma kúpila i ja .. jedna katastrofa .. vo všeobecnosti ma Oriflame sklamal už veľmi veľakrát :/

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Presne tento isty produkt som pred par rokmi vyhodila tiez, absolutne ziadny ucinok .. Kedysi mali dobry make-up Giordani v sklenom tegliku, ale potom zmenili recepturu a obal /s pumpickou/ a na to fakt nemam nervy! Co mam rada je sada Feminelle a telove mlieko na citlivu pokozku /ruzove napisy na bielom, 400ml/ Vadia mi ich "premakane" obaly, kde sa pumpicky kazia po mesiaci pouzivania. Vone su tragicke, riasenky su prilis tekute a otlacaju sa.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ako s jedným korektorom od oriflame som spokojná aa to je to trio korektorov(zelený,béžový a žltý)..avšak miešaním obidvoch farieb a kombinácii stále nieje taká farba na moje hrozne veľké kruhy :(( a preto ich používam len na akné na prekrytie všetky farby.. :) ...

    aa vydrž má super, keďže je mastný, pomály budú 2roky, čo ho mám otvorený aa ešte nevyschol :)

    Inak tento "korektor" som si chcela aj ja kúpiť, len som rozmýsľala že tých 6€ či koľko vtedy stál, bol drahý, aa zbytočne vyhodené peniaze :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)