pondelok 6. januára 2014

Ako som Mixovala

prepáčte tú príšernú kvalitu, fotené mobilom - veteránom :)

Mixa vpadla minulý rok na náš trh vo veľkom štýle. CC krém, micelárka a všetko ostatné... do toho relatívne nadšené recenzie od blogeriek, ktorým značka poskytla výrobky na testovanie... samozrejme, že mi poriadne cukalo viečkom a rovno aj nohami, ktoré by najradšej expresne nacupitali do drogérie a nakúpili zásoby na testovanie. Ale potom som sa nejako ovládla a hlavne - tým, že som si so skúšaním dala načas, po nejakej dobe som získala dojem, že ani tak nie je kam ponáhľať sa. Na blogoch sa začali objavovať aj menej oslavné recenzie, v DM som zistila, že ich CCčko je len nepigmentovaný krém, na ktorého údajné účinky si treba pár týždňov počkať... a milá Mixa by bola možno aj upadla do zabudnutia ( a prepadla sa na posledné priečky môjho zoznamu "toto chcem vyskúšať"). No a potom som jeden krém vyhrala v giveaway a pleťovú vodu kúpila v rámci akcie "chodím si po DM, potrebujem pleťovú vodu a nechcem nič, čo som už mala predtým".

Aby som bola presná, hovorím o kréme 24 hr Moisturising Soothing Cream a pleťovej vode Anti-dryness. Oba z radu pre citlivú pleť. PR značky hrá hlavne na to, že je to "kvalita z lekárne, dostupná vo vašej drogérii" a tak podobne, proste niečo na úrovni lekárenskej kozmetiky, ktorej môžete dôverovať, lebo...prečo vlastne? Lebo sa predáva v lekárni? He he. Tam už predávajú všeličo :) Mixa (spadá pod koncern L´Oréal) sa teda predáva bežne v drogériách a navyše za ceny, ktoré sú bežnému spotrebiteľovi zďaleka prístupnejšie, než ceny kozmetiky z lekárne. Jedným z dôvodov bude asi aj to, že keď sa pozrieme z blízka na zloženie ich produktov, od väčšiny drogériovej kozmetiky sa zásadne neodlišuje. PEG-y, silikóny, niektoré produkty sú parfumované, proste klasika. To len tak na okraj, ale nepôjdeme ich za to hneď upáliť ;)

Práve na silikóny v zložení krémov som v recenziách zachytila najviac sťažností - niektorým blogerkám robili klasickú silikónovú šarapatu - po nejakej dobe im upchávali póry a spôsobovali mikrozápaly. Sťažovali sa aj na nepríjemný feeling na pleti. Ja som ako prvý vyskúšala práve upokojujúci krém a žiaden zvlášť nepríjemný pocit po ňom na pleti necítim (poznám v tomto ohľade iné exemplárne prípady). Na prvý pohľad a pocit mi príde ako priemerný pleťový krém, dobre sa rozotiera, je jemne parfumovaný. A má jeden klad, ktorý na mojej pleti evidentne fungoval - naozaj upokojuje. Každý rok v prechodoch medzi ročnými obdobiami mávam problémy so začervenaním a minuloročná jeseň nebola výnimkou. Ak som tento krém použila večer po odlíčení, do niekoľkých minút viditeľne zmiernil začervenanie a poskytol pleti celkový komfort. 


Nič viac, nič menej. Problémy s pleťou mi nerobil, vyrážky som po ňom nemala. Pod make up som ho nikdy nepoužila, na deň by bol pre mňa príliš výživný. Poviem to takto - sama by som si ho nekúpila, ale som rada, že som ho vyskúšala a do koša nepoletel, vypoužívam ho do konca. 

Druhým kúskom je už spomínaná pleťová voda. Plus za to, že neobsahuje alkohol a parabény. Mínus za niktoré iné chuťovečky v zložení. Je parfumovaná a práve s tým má trošku problém - tá parfumácia sama o sebe je decentná a ok, ale akonáhle sa dostane na pleť, mení sa na niečo čudesné. A vôbec nie príjemné. Fakt neviem, čím to je. Teda tuším - prebehne tam nejaká reakcia. Ale som múdra, čo? :) Nie je to nič hrozivé, kvôli čomu by som pri čistení pleti musela mať štipec na nose, ale trochu mi to vadí. Pleť inak nedráždi, na rannú tonizáciu je v pohode. Balenie je s pumpičkou, čo je praktické, ale musíte ju držať vo zvislej polohe, keď sa nakloní, uzáver mi preteká. Stála cca 4 Eurá za 200 ml, taktiež vypoužívam, novú už asi nekúpim. 


Produktom, ktorý som od nich chcela vyskúšať najviac, bol CC krém (to som si už medzičasom rozmyslela) a micelárka (tej ešte možno niekedy dám šancu), ale aktuálne sa nič ďalšie od Mixy kupovať nechystám. Ako ste na tom Vy? Je medzi Vami niekto, kto napríklad spozoroval viditeľné účinky ich CC krému? 

P.S. tie, ktoré ma sledujú aj na FB, vedia, že tam občas pridávam aj iné veci, než na samotný blog, napríklad fotky líčení. Tak, ako dnes. Voila :)

Lučiak
foto:ja

10 komentárov:

  1. dobrý článok a fotky foťákom vôbec nevadia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z Mixe som pre seba používala pleťovú vodu (tuším micelárku) a odličovacie mlieko. Ešte som nedopoužívala úplne, ale záver je, že nepoškodil, ale ani nijak extra nepomohol. Taký šedý priemer.

    Čo však môžem s pokojným svedomím odporučiť, je ich telové mlieko s 10 % ovsenným mliekom (balenie 400 ml) na extra suchú pokožku. Dcére atopičke, ktorá má veľmi citlivú pokožku a ktorej doteraz pomáhalo len kúpanie v mori a kokosový olej (kvalitný), som ho vyskúšala a som maximálne spokojná. Upokojil jej pokožku (dokonca aj na nohách od kolien dole, kde mávala pravidelne suché fľaky), vyživil a má ju úplne hladkú.

    Na CC krém som už príliš stará, potrebujem kvalitný makeup zakrývajúci aj pigmentové škvrny a nie BB alebo CC krém.

    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to je super, ze dcere pomohla, viem aky je to problem pre atopikov, najst nieco, co im zlepsuje stav.

      Odstrániť
  3. Pekný blog a dobrý článok :) určite raz vyskúšam :)
    ( ALUL )

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja mám micelárku a som veľmi spokojná, odličuje dobre, nemám po nej suchý pocit na pleti... a ešte krém, ale ten by mohol byť trošku viac hutnejší, ale inak tiež fajn ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem no, na tu micelarku sa dlho odhodlavam, citam take aj onake recenzie, uvidime.

      Odstrániť
  5. Mňa Mixa nejako extra nepriťahuje, ale kamarátka mala CC krém a tak.. nesťažovala si :D Nepamätám si už presne, ale hovorila mi, že je fajn :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já si Mixu nikdy moc neoblíbila, ale je pravda, že jsem měla asi jen dva výrobky. :)

    Na mém blogu probíhá giveaway o poukaz v hodnotě 500Kč. http://krolling-done.blogspot.cz/2014/01/giveaway-o-poukaz-v-hodnote-500kc-na.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som si kupila tu micelarnu plet vodu pre jemne cistenie. Je naozaj dobra, okrem bezneho licenia lahko odstrani aj spiralu co je u mna plus, kedze vacsina odlicovacov na ocny makeup ma dost stipe. Takze som si ju teraz kupila znova .Plet mam zmiesanu a vek 40+.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)