štvrtok 6. decembra 2012

Krémy a sérum Matriciane: fungujú?

Ahojte!
Konečne som sa dostala k zhodnoteniu séra a krémov z radu Matriciane od Biodermy. Produkty som testovala po dobu takmer šiestich týždňov a to je myslím dostatočný čas, aby som mohla vyvodiť nejaké seriózne závery o ich účinnosti. Samozrejme, z pozície užívateľa, nie chemického laboranta :)


Ja osobne som používala kombináciu séra a krému Matriciane Rides, ktorý je oficiálne určený pre vekovú kategóriu 35+. Ale ja som nikdy na takéto striktné delenie pleti podľa čísel neverila a neverím. Myslím si, že treba vychádzať hlavne zo stavu a potrieb konkrétnej pokožky. A napokon, tých 35 rokov sa už pomaly aj blíži (rozhodne som k tejto vekovej kategórii bližšie, než k 25ke). Od Biodermy som dostala aj krém Matriciane Fermeté a ten som posunula mojej mame, takže v závere tejto recenzie Vám sprostredkujem aj jej dojmy (ak ho náhodou plánujete podarovať svojej mamine alebo babičke, snáď to pre Vás bude užitočné).

OK, poďme pekne po poriadku. Ešte skôr, než začnem rozoberať jednotlivé produkty, musím napísať jednu  informáciu, ktorá podľa mňa zásadne ovplyvnila môj postoj k posudzovaniu účinku týchto produktov. Keď som začala testovať sérum a krém, moja pleť bola čerstvo "vytuningovaná"  kúrou Matricium. To mi trochu sťažilo recenzentskú pozíciu, lebo je trochu problém vidieť zlepšenie na pleti, ktorá je po kúre Matricium vo výbornom stave. Takže rovno hovorím - čo sa týka efektu vyhladenia vrások, vyplnenia a spevnenia pleti, nemala som čo posudzovať. Hádam len, či sérum s krémom moju pleť udržia v stave, aká bola tesne po dopoužívaní polovice kúry Matricium. 

Sérum má veľmi ľahkú konzistenciu. Používala som ho každé ráno pod krém. Výborne a rýchlo vsiaklo, takže krém sa dal aplikovať prakticky ihneď. Aj ten má príjemnú textúru. Celkovo, všetky produkty z radu Matriciane majú spoločné 2 veci (samozrejme, okrem obsahu účinných látok): neutrálnu parfumáciu a fakt, že pleť po nich nie je absolútne mastná, len dobre hydratovaná. To je obrovská výhoda hlavne v prípade krémov Rides a Fermeté. Krémy pre túto vekovú kategóriu bývajú vďaka obsahu vyživujúcich zložiek väčšinou trochu mastnejšie, čo komplikuje používanie najmä majiteľkám zmiešanej alebo mastnej pleti. Typickým príkladom je moja mama: má 62 rokov, ale pleť má klasicky zmiešanú s dosť výraznými pórmi. Preto je pre ňu vždy ťažké nájsť vhodný krém, ktorý by jej pleti poskytol všetko, čo potrebuje, ale bez prebytočného lesku. Takže aj preto si krém Fermeté veľmi pochvaľovala. Okrem toho si všimla aj viditeľné spevnenie kontúr tváre a zhutnenie pokožky (čo je jav, ktorý aj mňa veľmi prekvapil pri používaní kúry Matricium). 
Mne osobne kombinácia sérum+krém Rides veľmi vyhovovala v rámci rannej kozmetickej rutiny. Keďže moja pleť je skôr suchšia, špeciálne v zime, večer sa mi žiadalo použiť niečo mastnejšie. Ak mám odpovedať na otázku z úvodu postu, či sérum a krém dokázali udržať moju pleť v takom super stave, ako bola po dopoužívaní kúry Matricium, odpoveď znie: dokázali, čiastočne. Kúra Matricium má predsa len oveľa vyššiu koncentráciu účinných látok. Ideálny spôsob, ako svoju pleť udržať v tip top stave po celý rok je podľa mňa dopĺňať účinky séra a krémov aplikáciou samotnej kúry aspoň dvakrát ročne. 
Celkovo ale môžem (spolu s mojou mamou) sérum aj krémy doporučiť. Darčekové dvojbalenie séra v kobinácii s krémom Rides alebo Fermeté kúpite v e shope Bioderma alebo v lekárňach. 

Lučiak
foto.ja


10 komentárov:

  1. To znamena, ze kura Matriciane funguje tak ako ma, hej? Neviem, ci ju kupit rodinnym prislusnikom alebo nie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kura sa vola Matricium, serum plus kremy sa volaju Matriciane. Ja len aby sa to nezamienalo, aj v lanku je to jasne rozlisene.
      Ano, za seba mozem povedat, ze funguju.

      Odstrániť
  2. To bych vzala mamce, podle recenze to zní docela dobře:) Už jsem o té řadě uvažovala předtím, tak se snad konečně rozhoupu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uff tak to dobre źe som mamči kúpila na vianoce ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som si objednala vzorky, ale nakoľko mám len 17, vzorečky bude testovať mamina:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Biodermu mám obecně moc ráda a některé výrobky používám. Letos jsem si koupila třicetidenní kůru Biodermy v ampulkách Matricium. No - upřímně - kúra mé citlivé pleti neublížila, ale ani mě nijak nenadchla...
    Na tyhle krémy se teprve chystám...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale jasne, tiez som uz citala recenzie, ze bez efektu... no na mna to nastastie efekt malo, lebo ked sa uz niecim tak poctivo mazem a nic, asi by ma slahlo :)

      Odstrániť
  6. ja som zatial v testujucom stadiu, dojmy si zatial ponecham pre seba, ale pekna recenzia:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)