štvrtok 28. júna 2012

Kde nakupujem

Ahojte!
Dnes ďalší "kecací" post.

Keďže mi v rámci mailov chodí stále pomerne dosť otázok typu: "kde nakupuješ kozmetiku?" alebo "je tento e shop bezpečný?" a podobne, rozhodla som sa priniesť samostatný post na túto tému. Tie z Vás, ktoré sú zbehlé v nákupoch kozmetiky zo zahraničia a majú aký-taký prehľad, tu určite nenájdu veľké prekvapenia... Ak ale v tomto smere patríte k začiatočníkom, možno áno ;)

Ďalšia vec, ktorú by som špeciálne rada zdôraznila: rozhodne nemám ambíciu dať sem vyčerpávajúci  a kompletný zoznam e shopov. Mnohé z vás postrehnú, že tu budú chýbať aj niektoré "internetové kozmetické kolosy" (napríklad escentual.com). Je to skrátka len malé zhrnutie stránok, kde nakupujem JA. Stránok,  ktoré mám overené a na základe pozitívnych skúseností ich môžem doporučiť (alebo aj nie, ale k tomu sa dostaneme). V závere sa povenujem aj kamenným predajniam, aj keď hlavne posledné roky tam nakupujem naozaj minimálne. Dobre, organizačné pokyny sú za mnou, môžem byť konkrétna:

Kto tento blog sleduje pravidelne, určite nie je prekvapený, ktorá adresa sa v mojom zozname ocitla na prvom mieste :) Napokon, nemá význam tajiť to - som veľký milovník tejto stránky a dávam to aj patrične najavo. V podstate platí pravidlo, že ak niečo chcem, e bay je zvyčajne úplne prvé miesto, kde danú vec hľadám. V prípade kozmetiky to platí dokonale. Mám na to niekoľko dobrých dôvodov: dostupnosť značiek, ktoré u nás nemáte šancu zohnať a pochopiteľne ceny. Mnohé z Vás sa (a čiastočne oprávnene) obávajú autenticity tamojšieho tovaru. Samozrejme, na ebay sú mraky fejkov (bohužial, plody týchto fejkových e bay nákupov vídavam aj na CZ/SK blogoch). Napriek tomu trvám na tom, že pokiaľ budete nakupovať u spoľahlivých predajcov (feedbacky!!! Nie len celkové skóre, ale čítajte ich podrobne!) a pri nakupovaní zapojíte aj zdravý rozum (XXL sada MAC štetcov z Hong Kongu za 5 libier? Nebláznite!) a trošku šikovnosti pri vyhľadávaní na internete (minimum, ktoré môžete urobiť, je overiť si existenciu a detaily nejakej kozmetiky na oficiálnych stránkach výrobcu), nemali by ste sa spáliť. 

Minimálne bezdetnej časti blogerskej komunity to asi bude znieť čudne, ale sú to ďalšie stránky, kde nakupujem pravidelne. A nechodím tam po plienky, ale po kozmetiku a parfumy :) Na MMB napríklad pôsobí jeden z mojich najspoľahlivejších zdrojov na parfumy, Katka. V aukciách zasa máte možnosť vydražiť si za smiešne sumy kozmetiku Avon a Oriflame (ešte lacnejšie, než sú "akciové" ceny v katalógoch), značky predávané v lekárňach (Bioderma, Vichy a spol.) a všeličo iné. Samozrejme, aj tu sa nájdu špekulanti, ktorí Vám ochotne predajú fejkový Chanel, ale opäť - riaďte sa doporučeniami uvedenými vyššie a plusy rozhodne budú predčiť mínusy. 

cheapsmells, feelunique a frangrancedirect
Zahraničné webshopy s kozmetikou (nielen), všetky overené a spoľahlivé. Líšia sa drobnými špecifikami: cheapsmells má na prvý pohľad lepšie ceny, ale pozor, je potrebné k nim ešte pripočítať poštovné, takže z výslednej super sumy sa radšej radujte až pri záverečnej kalkulácii. Najviac sa oplatia produkty zo "special offers". Feelunique ponúka skvelý výber, ceny sú naoko o niečo vyššie, ale už vrátane poštovného. Okrem kozmetiky tam chodím na výživové doplnky. Fragrancedirect je taká trošku ušmudlaná sestrička - ceny niektorých kúskov Vám v dobrom slova zmysle vyrazia dych, ale môj názor je taký, že v mnohých oddeleniach je to tak trochu trh ležiakov :/ Takže treba dobre zvážiť, či vec, o ktorú máte záujem, bude čerstvá... pred rokmi som od nich mala tu vyschnutú maskaru, tu trochu archívny parfum...v poslednej dobe sa ale veľmi polepšili, skrátili dodaciu dobu a k objednávke Vám pribalia aj pekné darčeky. 

domáce webshopy: parfemy-elnino a parfums.sk
Na prvom menovanom občas nakupujem parfémy (aj keď odkedy zaviedli poštovné, už to nie je taká radosť, ako kedysi :) - k nákupu dostanete vzorku zdarma plus nejakú malú prkotinku typu pilníček na nechty a podobne. Na parfums.sk nenakupujem pre seba, ale pre mojich rodičovcov - z nejakého dôvodu je to ich obľúbená stránka a tak fungujeme štýlom: "nájdi a objednaj mi to a to" - a ja vyhľadám, objednám a nechám to doručiť na ich adresu. Doručenie je superrýchle, väčšinou už na druhý deň a aj tu dostanete k nákupu darček - kozmetické vzorky podľa vlastného výberu. 

nie je to e shop v pravom slova zmysle, ale v rámci inzertnej sekcie tu prebieha čulý obchodný ruch medzi parfumovými maniačkami, ako ja :) 

kamenné predajne: DM, Fann, Marionnaud
DM - klasika, dá sa odtiaľ vôbec odísť naprázdno? :) Občas nakupujem aj v toľko hanenom Fann - napriek všeobecne vysokým cenám sa niekedy vyskytne šťastná konštelácia hviezd a podarí sa mi tam kúpiť výhodne napríklad parfum (väčšinou v rámci nejakej špeciálnej akcie). V Marionnaud nakupujem pravidelne svoje najobľúbenejšie odličovacie tampóny a inak ho využívam na otestovanie vôní a kozmetiky, ktorá ma zaujíma. 

tak túto stránku už nejaký ten piatok bohužiaľ NEDOPORUČUJEM :( Kedysi to býval raj internetových kozmetických nákupov, ale posledné roky sa situácia zmenila, ceny už zďaleka nie sú tak výhodné, ako kedysi a preto si človek (aj napriek slušnej vernostnej zľave, ktorú tam mám) dobre rozmyslí, či mu za tých pár ušetrených drobákov stoja všetky tie otravné patálie s colníkmi. Poslednou kvapkou pre mňa bolo, keď známej pred nejakým časom volali z banky a upozornili ju na pokus o zneužitie jej platobnej karty - práve v súvislosti so strawberrynet :( 

Tak a teraz som zvedavá, aké sú Vaše obľúbené nákupné destinácie :)

Lučiak


7 komentárov:

  1. s jahodou naprosto souhlasím, tam už asi nikdy nenakoupím. tam už by snad nikdo neměl nikdy nakupuvat.

    a k tomu fragrancedirekt bych doplnila, že se tam fakt dají najít bezva nabídky, ale mají strašně napálené poštovné. to si tak nakupuji nakupuji. výhodný nákup snad osmi položek za dvacet liber, dám si checkout... a oni po mě chtěli pomalu třicet liber na poštovném. tak jsem to všechno zase zavřela a nechala si zajít chuť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo jo, spravna poznamka, aj na fragrancedirect si treba dobre kontrolovat postovne, lebo pri viacerych poloykach to moye poriadne vyskocit. Prave preto tam robim nakupy tak maximalne do troch ks.

      Odstrániť
  2. Skvely clanek...ja moc zkusenosti s nakupem kosmetiky v eshopech nemam, takze se rada poucim ze zkusenosti odborniku:)
    Moc dekuju za mile komentare na mem blogu, tvuj blog je skvely!
    Hned se hlasim mezi ctenare!

    CHIC SICILY

    OdpovedaťOdstrániť
  3. lucka, chcela som sa spytat na tu katku z mimibazaru. ja som uz strasne opatrna, co sa tyka nakupovania parfumov cez net, lebo ma uz s**u s tymi fejkami. povedala som si, ze z parfums a gorily si ziaden parfem nekupim. to nie su originaly ani co by, hlavne mam skusenost s chloe chloe. preto sa pytam, ci ma katka originaly, ty ako taka odbornicka to urco budes vediet posudit :) zdaju sa mi tie ceny nizucke velmi. dakujem, tereza

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Terka, co sa tyka Katky, mozes sa stopercentne spolahnut na to, ze vone su autenticke.

      Odstrániť
  4. Medzi moje obľúbené eshopy patrí hlavne kvalitnakozmetika.sk kde najdem všetko čo potrebujem a kvalitu mam overenú a ďalšiu stránku ktorú využívam je mimibazar.sk kde sa dá lacno nakúpiť ale tam je to štýlom pokus-omyl.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)