streda 11. apríla 2012

Testujeme: Matis Réponse Délicate

Ahojte, 
dnes opäť niečo pre citlivky - sľubovaná ďalšia časť vzoriek od Matis z radu Réponse Délicate.


V chutnej malej taštičke sa skrývali tri produkty: jedno sérum a dva krémy. Sérum Absolu Apaisant je takmer bez parfumácie a veľmi ľahučké. Slúži ako podklad pod krém alebo samostatne na zmiernenie príznakov podráždenej pleti a ako prevencia vzniku začervenania. Ja bojujem s citlivou pleťou veľmi dlho a vďaka správnej starostlivosti sa boj v posledných rokoch zmenil na prímerie - pleť je v poriadku, pokiaľ ju nepodráždim niečím, čo sa jej nepáči (príliš parfumované výrobky, niektoré kontroverzné zložky prípravkov, prudké zmeny teplôt a podobne). Preto som v podstate nemohla posúdiť, či má toto sérum naozaj viditeľne upokojujúce účinky, keďže nebolo čo upokojovať :) Každopádne, je naozaj príjemné a na pleti vytvorí kvalitný podklad pre ľahšiu aplikáciu krému, ktorého potom stačí naniesť menej, ako obvykle. 


Čo som ocenila oveľa viac, je intenzívny vyživujúci krém SOS Nutrition. Pleť zanechal ako v bavlnke a hoci je naozaj veľmi komfortný a výživný, absolútne nie je mastný. Okrem všetkých možných parabénov (ktoré ale obsahuje zrejme naozaj v minimálnom množstve) je v ňom aj dosť slušný počet kvalitných prírodných zložiek, napríklad bambucké maslo a rôzne rastlinné oleje. Určite by som ho vedela oceniť najmä v zime, ale povedzme si úprimne, cena 65 Eur za 50 ml balenie ma k jeho kúpe príliš nemotivuje....


Posledným z dnešnej trojice je naopak ľahký hydratačný krém pre citlivú pleť Soin Doucer Hydratant. Z celej trojky je  najvýraznejšie (ale veľmi príjemne) parfumovaný. Je naozaj ľahučký, napriek tomu  ani moju suchú pleť nevysušuje, pokiaľ zvolím trochu výživnejší make up. Počas dní, keď som make up nepoužila a naniesla som ho ako denný krém, som po pár hodinách mala potrebu sa prekrémovať. Ale je to v poriadku, keďže je určený pre normálnu a zmiešanú, nie suchú pleť. Cena za 50 ml začína od 60 Eur (podľa toho, kde) a myslím si, že za túto sumu môžete mať minimálne tri balenia lacnejšieho, ale porovnateľného krému inej značky.

majte sa dnes fajn, 
Lučiak
fotky: ja

5 komentárov:

  1. Matis kosmetiku moc neznám, ale ten SOS nutrition by se mi určitě hodil:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Báječná recenze na moje oblíbené produkty. Vlatním Soin Doucer Hydratant a už bych bez něj nedala ani ránu ;-). Potěšila jsi mě..
    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja chcem také malé milé vzorečky :) Kde si také zohnala?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som to dostala za nakup vo Fann parfumerie..... osobne som velmi spokojna s tym serom.-) A uz som ho aj kupila.-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)