piatok 20. januára 2012

Winter Scents

Už som Vám na blogu ukázala, čím sa voniam v lete, dnes si dáme voľné pokračovanie na tému zimné vône. Vône a parfumy tvoria pomerne dôležitú časť môjho života a záujmov. Som dosť prelietavá a často ich striedam, takže každú sezónu mám nových favoritov. Tento rok sa na mojej poličke stretli tieto: 


Ak sa vo svete vôní slušne orientujete, už pri prvom pohľade je Vám jasné, že v zime preferujem sladšie vône. Hoci už dávno nie som až taká milovníčka sladkých parfumov, ako kedysi, môj nos k nim predsa len inklinuje. Vyhovuje mi, ak majú vône na zimné obdobie vanilkový základ, jemne šmrncnutý pačuli, poprípade nejakým korením a ďalšími typicky orientálnymi zložkami. V zostave na fotke sú:

Innocent Secret od Muglera: ako som sa Vám zdôverila v tomto poste, ide o mojú životnú vôňu a jedinú stálicu, ktorá je so mnou už roky rokúce. Innocent Secret je trochu odľahčenejšia verzia pôvodnej Angel Innocent. Veľmi príjemná, základ zostáva verný pôvodnej verzii, ale vôňa je málinko vzdušnejšia a má viac kvetinových tónov. 
Kenzo 7:15 AM in Bali: je výrazne vanilková, ale nie cukríková, skôr trpkastá a suchá vôňa. 
Trussardi Inside: toto je úžasná vôňa pre všetky milovníčky vanilky, karamelu a orieškov... Evokuje nádherne teplý pocit, ale opäť bez presladenej cukrovosti. 
a sem-tam ešte siahnem po J´Aime od La Perla, ktorá je zo všetkých tu uvedených asi najsladšia. Kedysi sa mi páčila oveľa viac, ale ošiaľ dávno prešiel, takže som si nechala len tento malý kabelkový flakón a dám si ju, keď mám špeciálnu náladu. 


Aké sú vaše naj zimné vône? 

P.S. do komentárov mi môžete aj napísať, či by ste uvítali viac postov s parfumovou tematikou... Vďaka! 

užite si zasnežený víkend, 
Lučiak
pics: me

6 komentárov:

  1. ten vrchny asymetricky flakon (to bude asi to Kenzo, ze?) je strasne krasny!
    a ano, viac vonackovych postov :)

    ja som sa prave zamilovala do Dame od LuluBeauty - handmade, ako inak - kvietkove, vanilkove, teple a vrucne. drzi sa tak pri tele, takze aj intimne, zenske a trosku zmyselne. pre odbornicku na vone to mozno nebude nic moc, ale mne sa strasne paci. a vydrzi to na mne cely den.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ooo vanilka moja milovaná :) ale v zime používam to isté, čo v lete... akurát že v zime mám častejšie náladu na prada- infusion d iris :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jani ano, to je ten Kenzo :)

    nina, to je tiez pekna vona!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiez sa velmi prihovaram za viac vonavejsich postov :). Obdivujem tvoju dlhotrvajucu lasku k Innocentu, ja nemam ziaden taky srdcu blizky parfum a je mi to trochu aj luto. Mozno dvakrat trikrat sa stalo, ze sa mi vona tak pacila, ze som si ju zaobstarala aj druhy raz. Milujem striedat vone a kazdu sezonu mam nieco ine a momentalne uz spekulujem, co si take objednat na jar. Tuto zimu dookola striedam Addict, Idole dArmani a Givenchy Amarige :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Cez jesen/zimu pouzivam Juicy Couture Viva La Juicy a Lancome Hypnose. Druhy menovany parfum je moja "stalica". Zboznujem vanilku a sladke vone, a to hlavne v zime. Teraz uvazujem o jednej z tychto voni: http://www.luckyscent.com/shop/category/238/section/1/page/1/brand/Comptoir_Sud%20Pacifique.html a minule som v specialnej parfumerii vonala Kilian - Love, Dont Be Shy, tiez sladucka :)
    A urcite som za viac parfumovych postov!
    -D.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)