utorok 10. januára 2012

Testujeme: Clarins + La Prairie + Garnier

V dnešnom kozmetickom poste sa pobijú produkty z troch cenových úrovní: bežnej, drogériovej (Garnier), drahšej (Clarins) a ultra drahej (La Prairie). Aj keď nie som ortodoxným zástancom teórie, že čo je drahé, je (vždy) dobré, tentokrát sa teória potvrdila v praxi. Pre toto:

- GARNIER Miracle Skin Perfector - 


...taká malá drogérková senzácia minulého roka. Hm, hm, hm... Neviem, ako je zvykom u Garniera, ale keby som ja vyhodila na trh produkt, v ktorého názve by som skombinovala slová "miracle" a "skin perfector", dala by som si sakra pozor na to, aby bolo aspoň jedno tvrdenie pravdivé. Aspoň čiastočne... Testovala som odtieň light, teda najsvetlejší. Prvá vec - má pomerne výživnú konzistenciu, preto podľa mňa nie je univerzálne vhodný pre všetky typy pleti. Na druhej strane, aj mastnejšie typy pleti znesú v zime extra dávku výživy, takže dobre, na zimu môže byť. Moja pleť je suchá, konzistenčne mi sadol a necítila som žiaden pocit pnutia ani presušenia. Miracle Skin Perfector je vlastne tónovací krém s rozjasňujúcim účinkom. Nič viac a nič menej! Krytie je minimálne. Rozjasnenie - áno, tu som zaznamenala určitý efekt. Ale stále je to skrátka len tónovací krém. Aký miracle?!? Rozmýšľam, načo by mi toto bolo dobré. Za istých okolností si viem predstaviť, že si v lete, keď budem opálená a moja pleť bude vyzerať najlepšie za celý rok, kúpim ten tmavý odtieň a budem ho používať v dni, keď sa uspokojím s nahým líčením. Otázne je, či sa po ňom v horúčave nebudem zbytočne lesknúť... tipovala by som, že áno. Miracle Skin Perfector už dorazil aj do našich drogérií, je v predaji tuším  za nejakých 10 Eur, ak sa mýlim, opravte ma. Pre mňa je to momentálne nezaujímavý produkt. Ak máte iný názor, nech sa páči, budem naň zvedavá. Dávno sme tu nemali štandardné hviezdičkovanie - tak teda 5 z 10. 

- CLARINS Vital Light Serum - 


Minulý rok som recenzovala krémy z tejto línie a bola v celku spokojná. Po 6 použitiach tohto séra (toľko vydržala vzorka)  musím skonštatovať, že z celej trojice (denný krém, nočný krém, sérum) ma tento produkt oslovil najmenej. Veľmi mi napríklad vadí, ako výrazne je parfumovaný. Rýchlo vsiakne, na pleti som však nezaznamenala žiaden viditeľný efekt (okrem toho, že ju mierne zmatní). Ani prvý, ani druhý, ani šiesty krát. Sérum by malo pleť viditeľne rozjasňovať, bojovať proti pigmentovým škvrnám a celkovo zjednotiť tón pleti. Je pravda, že pigmentové škvrny nemám. Zjednotiť tón pleti by sa mi ale zišlo, hlavne teraz v zime...OK, možno keby som ho používala kontinuálne povedzme mesiac, niečo by sa udialo. MOC séra je pomerne vysoká, pohybuje sa od 60 Eur vyššie... Ak by som ho mala hodnotiť na základe tých 6 dní, ktoré som ho používala, žiaľ, neobstálo :( A to patrí Clarins k mojim najobľúbenejším značkám...Takže, zhrňme si to: plus za absenciu parabénov, minerálnych olejov, ftalátov a iných chuťoviek, mínus za silnú parfumáciu a slabý výkon. 6 z 10 hviezd.

- LA PRAIRIE Anti Ageing Day Cream SPF 30 - 


posledný dnešný účinkujúci, ale suverénne v hlavnej úlohe. Tento krém u mňa doslova hviezdil. Výborná konzistencia, dostatočne výživný, ale nie zbytočne mastný. Opäť skôr výraznejšia vôňa... ale príjemná a neiritujúca. Pleť bola po použití zamatová, pekne rozjasnená. Doporučila by som ho všetkými desiatimi... Vzhľadom k cene (od 170 Eur) momentálne zostáva v kategórii sna a ide aspoň symbolicky do wishlistu :) Ach jo...

Toľko moje dnešné dojmy :)
Najbližšie mám pre Vás prichystanú značku Kiehl´s!
Pekný týždeň želá
Lučiak
pics: me

10 komentárov:

  1. proti pigmentovým škvrnám sa aj tak inak, ako so silným opaľovacím prípravkom bojovať nedá.. žiaľbohu.. teda ak máme na mysli bežne dostupné krémy :) a na la praire pre istotu ani nepozerám :D ale je fakt, že miliony žien, ktoré sú ochotné vysoliť takú mastnú sumu za jeden krém sú dôkazom, že to funguje

    OdpovedaťOdstrániť
  2. La Prairie je bezkonkurenční...bohužel cena je opravdu znatelná :( Tento Garnier mi připomíná šílenství kolem Garnier roll-on, který mám doma jak v čiré formě tak v té korektorové a nemůžu říct, že by to byla taková senzace

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mam ten Garnier BB a v podstate suhlasim s tym, co pises, ze je to len tonovaci krem (co ako som pochopila vsetky BB kremy su, takze ziadne prekvapko), aj to ze je vyzivny (aj ked podla mna ale malo hydratacny, hoci v tych reklamnych popisoch ma, ze 24h hydratacia, mne sa zda suchy - ja mam mastnu ale dehydrovanu plet) a rozjasnujuci.
    Vlastne pre ten rozjasnujuci efekt (a aj zlavovy kuponik na 3e urobil svoje :) som si kupila nakoniec cele balenie. Tiez som mala najprv vzorku a uz som ho chcela zaradit do kategorie "o nicom", ked som si potom uvedomila, ze mi pekne prejasni tvar. Robi taky pekny rozziareny, zdravy vyraz v mojej tvari, ale neleskne sa. Mne sa to prejasnenie paci, tak som si ho zobrala. Navyse rano setri cas, nemusim najprv davat krem a potom makeup. Krytie neriesim.
    Ked to zhrniem - ja som v podstate spokojna, ale nevravim, ze som z neho hotova a odpadavam, proste posluzi, ale nic zazracne to samozrejme nie je. Fakt tych 5 z 10. Druhykrat ho ale kupovat nebudem.
    A slovko "miracle" na akomkolvek vyrobku si prekladam "kup si ma" (a zasklabim sa pri tom) a nie ako "zazrak" a tym sa vyhnem sklamaniu :-D

    Inak nemozem si pomoct, krem nech by bol aj neviemaky uzasny, skvely a zazracny, ked stoji pomaly k dvom stovkam, by ma akurat nasr..... nasrdil. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hm, nasrdit nenasrdil :), proste to beriem ako fakt, ze je z kategorie, ktora ide mimo mna a som s tym zmierena.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Prepacte moju hlupu otazku, ale co znamena ta skratka BB cream? Garnieru nedoverujem, aj keby to bol neviem aky zazrak. Strkaju do svojich produktov vselico, len nie dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ada, s Garnierom vo vseobecnosti to mam podobne, ich sortiment sa u mna v kupelni neobjavuje, presne kvoli zlozeniu. Tento krem som chcela vyskusat, hlavne kvoli bombastickej odozve, co mal u niektorych blogeriek ;)Skratka BB znamena "Blenish balm cream", cize zjednodusene povedane krem, zlepsujuci nedokonalosti pleti.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. super recenze...doufám, že taky narazím na vzoreček od la prairie, abych to mohla zkusit :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. raz by som si chcela krem la praire kupit..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. kde zohnat tester la prairie?LG

    OdpovedaťOdstrániť
  10. vzorky La Prairie sa daju kupit napriklad na ebay.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)