štvrtok 30. júna 2011

Testujeme. Max Factor Lip Tint

Recka na želanie :)


Pôvodne som plánovala túto vecičku pre potreby testovania aj zakúpiť, ale nakoniec som sa rozhodla, že tých takmer 10 Eur investujem inak. Tým pádom v poste nenájdete ani fotky made by me. Sorry, ale nepresvedčil ma :( Lebo... čítajte.

Lip Tint je v podstate farba na pery vo forme fixky. Navyše, mala by byť aj trvácnejšia, než klasické rúže. K dispozícii je nejakých 8 odtieňov, z toho v DM, kde som ho dvakrát testovala, mali v ponuke 6. Prvá vec, čo som si všimla, bol nesúlad farebných odtieňov, prezentovaných v promo materiáloch a na obale kontra skutočnosť. 
 Ja som testovala odtiene 04 (Berry Burst), ktorý na promo fotke vyzerá takto


...na perách bol ale ostro červený. Druhý odtieň - 05 (Marshmallow) zasa prezentujú ako toto


... v realite z neho bola malinovo červená. To je samozrejme detail, oproti ostatným veciam, ktoré mi vadili viac. Maľovať si pery s Lip Tint je ako maľovať si pery fixkou. Výhodou je, že so špicatým hrotom docielite presné vykreslenie a orámovanie pier. Nevýhoda - ako každá fixka, aj Lip Tint má tendenciu sa rozpíjať. Tomu by sa dalo predísť orámovaním pier klasickou kontúrkou. Textúra je riedka a tekutá, takže má trošku tendenciu vytvárať aj nerovnomerné mapy. To, čo mi ale na Lip Tint prekáža naozaj veľmi, je jeho umelá, sladká, ba až príkra chuť. Neviem, či ste niekedy oblizovali umelé sladidlo pre diabetikov, ale toto chutí presne tak isto. Bolo to dosť nechutné.


Najväčšie sklamanie ale nastalo, čo sa týka trvácnosti farby. Po necelej hodinke od nanesenia zostali vykreslené iba obrysy pier. Ostatná farba bola prakticky fuč. OK, niečo malé som medzitým zjedla, ale aj tak som čakala viac. Za cenu takmer 10 Eur (zo zahraničných stránok sa dá zohnať lacnejšie, ale zasa sa to vyrovná na poštovnom) má podľa mňa Lip Tint absolútne neprimeraný efekt. Hodnotila by som ho 5 hviezdami z 10 (pričom tých 5 získal za praktické balenie).

Užite si koniec týždňa a nezabúdajte na GIVEAWAY ;)

Lučiak

11 komentárov:

  1. vďaka za recenziu..plánovala som si ho kúpiť :-P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem krásne za recenziu :)
    chcela som si ju kúpiť, lebo sľubujú ako dlho vydrží, ale tak Ty si expert v kozmetike, takže radšej budem počúvať Tvoje rady a nekúpim si ju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zizi, vydrz je fakt slaba...ved skus ked budes najblizsie v DM a uvidis sama.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ohohooooo!!! musim oponovat!!!! :-D

    mozno si narazila na nepodarok, inak si to neviem vysvetlit :))) ja uz iny ruz ako fixky nechcem. tento konkretne mam v 2 odtienoch (04 a 03), jeden mi uz vysycha, ale nechala som ho v 35st. horucavach v aute, kedy sa mi uplne roztiekol balzam, takze niet divu (jedine ak sa cudujete nad mojou blbostou).
    na mojich perach sa nerozpija a vydrzi cele dopoludnie. potom idem na obed, takze ciastocne zide, ale stale su pery zvyraznene (mne vlastne nejde o vyslovene prekryt pery nejakou farbou). za mna ma tato vecicka teda tieto plusy - pery su zvyraznene, ale farba vyzera ako vlastna, kedze sa vpije do pier a nedrzi len tak na povrchu. dlho vydrzi, necitit ho na perach, ja neznasam ten nanos na perach, neznasam lesky, mastne ruze a podobne vymozenosti. farba je matna (mokry efekt na perach je pre mna fuj rovnako ako trblietky). nevyhodou je, ze trochu vysusuje, nuz ale pretierala som jemne balzamom a bolo to v pohode. prekrylo to aj tu neprijemnu chut, ktora sa vsak aj bez balzamu podla mna rychlo vytrati.
    flaky mi to nerobi, dokonca ani ked si pred namachlenim nerobim peeling. neviem, kde sa stala chyba

    mam este NYC fixku (Smooch Proof Lip Stain, odtien 493 Champagne Stain), ta sa mi vidi slaba, rychlo sa mi vysusila a nebola zavreta v horucavach v aute :) ale lepsie vonia ako max factor. je spicatejsia. ale podla mna menej farbi, mozno by trebalo dat niekolko vrstiev.

    dnes som si kupila Gosh (Long Lasting Lip Marker, odtien 003 Berry). u nas stoji okolo 7e, maju u nas akciu 1+1 zadarmo na cely makeup Gosh, tak som samozrejme chnapla fixku a nejaky tien v takej akoby ceruzke. no, farbu fixky som si vybrala zlu, je moc do fialova, ale...
    z tychto troch druhov fixiek je to najviac pigmentovana fixka. pery vyslovene namaluje. vydrz dobra, aj ked sa podla mna lahsie zotrie ako max factor (ked natriem pery, maxfactorka sa mi neodtlaci do servitky, goshka ano, ale mozno je to tym, ze je este taka mokra). kolko vydrzi, kym mi vyschne, uvidim, mam ju dneska kupenu, som zvedava za taky mesiac-dva. asi este vyuzijem akciu a kupim si tu druhu farbu nad ktorou som vahala a este nieco k tomu :) skusala som to na ruke, od obeda tam mam znacku (a to som sa ju pokusala umyt dole), aj ked sa mi farba zmenila z cervenej na malinovu. malinova mi vyhovuje :) asi ked sa odtlaci ta prebytocna vlhkost, zmeni to trosku farbu. potom ale drziiiii... Gosh fixka vyzera ako ta maxfactorka, aj ked obal je teda iny, ale je tiez takto hruba oproti tomu NYC.

    este som testla na ruke fixku od essence, mali dva odtiene v tej limitovanej edicii You Rock ci ako... nuz take ruzove barbie odtiene to boli, neviem, moc ma to neoslovilo. ale zas za tu cenu (tusim boli okolo 3e) to nemuselo byt zle, ak niekomu vyhovovala farba.

    takze ja som dost prekvapena z tvojej blbej skusenosti, ja na tieto fixky nedam dopustit!
    suma sumarum - urcite si znovu kupim max factorku v odtieni 04, ten na mojich perach vyzera uplne prirodzene, akoby vobec neboli namalovane, ale akoby boli proste take pekne stavnate od prirody ;) skusim este Gosh ten cerveny odtien, rozmyslam, ci v ramci tej akcie mam skusit aj hnedy, pretoze ten vyber malovatok, co mali v stojane ma vobec neoslovil.

    jaj a este vyhoda, ked sa lucim s detmi v skolke, nezanechavam im na lickach odtlacky :-D

    teraz som zvedava, ako som nahodnym okoloiducim zamotala hlavy :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jezisi, ty tapetarka :)
    No co ti mam povedat - co skusenost, to nazor - ja som ju testovala dvakrat v priebehu dvoch dni, tie dva spominane odtiene, dokonca kazdy v inej DM a vysledok - vid mnou opisana skusenost :) Takze, o nepodarok asi neslo, to by bola prilis velka nahoda :)
    Ale ja to vravim dookola milionkrat a musim zas, ze kazdemu z nas sedi nieco ine, preto treba skusat, skusat, skusat.
    Howk :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ach to je škoda :/ Reklama naň vyzerala tak sľubne :( Uvažovala som, že si kúpim ale ďakujem za recenziu, rozmyslela som si to :P

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ahoj baby..ja tuto fixku mam a som s nou velmi spokojna.sedi mi odtien 03, je sice pravda, ze v skutocnosti su odtiene ovela ine, nez prezentuje max factor na stranke, ale mne sa trojka velmi paci. nie je pravda ze sa fixka rozpija ani ze vytvara mapy, mne lici pery dokonale, ma super vydrz, vydrzi mi aj 5 hodin krasne dokonale nalicene pery(akurat farba je trosicka bledsia po nejakom case , co ale vobec nevadi) je to fakt inovacia medzi ruzmi, lebo nemam rada ked si napriklad odpijem z pohara a cely ruz mi ostane na pohari a na ustach rozmazana machula.dokonca fixka odolava aj bozkom mojho snubenca :)) takze nadmieru spokojnost :)) odporucam !! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. to anon:
    no co ti mam na to napisat :) "nie je pravda, ze sa fixka rozpija ani ze vytvara mapy". A mne sa rozpijala a tie mapy vytvarala :) Plus nevydrzala dlhsie, ako tu spominanu hodinu. Tak, ktora pravda je teraz ta najpravdovejsia? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pre Luciak...nestaci raz napisat komentar???Naco sa vracias ku kazdemu vyjadreniu??Ty mas svoj nazor a skusenost a ostatne zase inu skusenost.Nie si nejaka zakomplexovana?Ved sa s tebou nik nehada!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ahoj anon :)
    to sa vola dialog, aspon virtualny. Ale musim uznat, ze ma tvoj komentar pobavil :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja som skusala tie essence, ale nebolo to buhvi co. hlavne problem fixiek je, ze tie odtiene su uplne odlisne, vsetky maju sklon byt do cervena, teda najma na mojich perach. ale tie komentare ma fakt pobavili :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)