nedeľa 26. júna 2011

3 x BODY TALK

Dnes na tému starostlivosť o telo. Tri z výrobkov, ktoré v tomto čase používam prakticky denne.


Najprv telové mlieko The Body Shop so skvelou mandarínkovou vôňou, ktorá Vás ráno naštartuje, aj keby sa Vám strašne, ale naozaj strašne nechcelo! Momentálne môj obľúbený ranný nakopávač pred cestou do práce :) Super vsiakne, je správne vyvážené, nemastí. Uvítala by som síce, keby v zložení neboli parabény a iné chemické drobnosti, ale čo už. The body Shop nie je biokozmetika, hoci ju mnohí za takú majú... Koľko stojí u nás neviem, mám ho z ebay a vyšlo ma na cca 5 Eur aj s poštou. Výhodná aukcia :) Ak ľúbite mandarínky a máte možnosť si ho zaobstarať, doporučujem.


V lete sú naše nôžky pomerne exponovaná záležitosť a neviem ako Vy, ale ja teraz fungujem v režime 1 dôkladná pedikúra týždenne. Super pomocníkom je tento krém na chodidlá Alverde, ktorý má pôsobiť proti vzniku zatvrdnutej kože. Je veľmi príjemný, tiež citrusový, chodidlá dobre premastí a zachráni ich pred vysušovaním. Cena je nejaké tri Eurá. Taktiež doporučujem.


A na záver populárna letná téma - samoopalovák. Pozor, samoopalovák BIO ;) Ak ste ako ja typ "Bledula jarná", samoopalovacie prípravky sú asi Vašou životnou témou, čo? Každý rok pátram po nejakom, s ktorým by som bola spokojná a ktorý by mal podľa možností čo najmenej tej charakteristickej vône (alebo skôr zápachu), ktorú spôsobuje DHA (kyselina dokosahexaenová) obsiahnutá v prípravkoch. Poteším Vás - aj tu ten charakteristický pach je, ale veľmi jemný a hlavne spočiatku ho dosť tlmí obsiahnutý mandľový olej a vôňa pomarančovníka a vanilky. Druhá vec je, že cca po hodinke tieto vonné esencie vyprchajú a Vy ste tam, kde ste boli s nejakým klasickým Garnierom, L´Orealom alebo Niveou. Ale tragédiu z toho zas nerobme, prežiť sa to dá. Pozrime sa radšej na to podstatné - samoopalovací efekt. Ten sa dostaví po cca 4 hodinkách (ja sa natieram na noc, takže u mňa až ráno). Ak ste aplikovali jednu vrstvu, je jemný, decentný. Ak chcete trochu pridať, dajte vrstvy dve. Samozrejme, nezabudnite poriadne rozotrieť. Podľa mňa ale samoopalováky aj tak najlepšie fungujú v spojení s aspoň nejakým tým prirodzene opáleným základom (ktorý sa mne podarilo získať ešte začiatkom júna na chate). Ja som s týmto Alverde v zásade spokojná. Cena: cca 3-4 Eurá. 

Ak máte nejaký typ na Váš obľúbený, s ktorým dosahujete skvelé výsledky, sem s ním. Kedysi som bola celkom spokojná s Garnierom, ale zastávam názor, že čím menej chémie, tým lepšie, preto som prešla na tento.

majte pekný týždeň, 
Lučiak
(all pics in the post by me)

5 komentárov:

  1. tak podľa mňa Nivea Summer Beauty (ten v takej oblej nádobke) je veľmi dobrý, na začiatku mi vonia ako broskyne, potom jasné, že opäť vôňa samoopaľováku, ale! nerobí fľaky a účinkuje pomerne rýchlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekny post. Potesil ma ten tip na kremik na nohy od alverde. Ja by som mozno uvitala aj tip, ako si spravne urobit "domacu pedikuru". Ja menej zrucna, to nikdy nedokazem spravit tak, ako mi to spravia v salone. A jedina pedikura, s ktorou som spokojna v BA, kde mi vyhovuje pristup, hygiena a vsetko, stoji nenormalne vela, cca do 30 eur. A to davat kazdy tyzden-dva, zacina byt nad moje moznosti.
    Na samoopalovaku frcim aj ja. Tento rok 1 eurove mini balenie Balea a miesam ho s aktualne rozpouzivanym telovym mliekom, co mam doma. Nikdy nedavam koncentrovany, neosvedcilo sa mi to. Nevyzera to na mne prirodzene. Odmietla som si kupit tuto sezonu nove velke balenie, lebo som smarila do kosa spolovice vypouzivany preexpirovany Nivea a bolo mi to luto..
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Amazing post and your blog is amazing!
    Following! Follow back? <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem za komenty,

    to Anon: OK, post o domacej pedikure davam do planu! A nezufaj, ani ja po domacej nemam nohy ako zo salonu, ale aj tak je to ulava :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bohužiaľ tiež patrím k bleduľkám..no pred samoopaľovákmi mám rešpekt. Je to asi jediná vec, pri ktorej som naozaj opatrná a veľmi neexperimentujem. No nad týmto začínam celkom reálne uvažovať..:O)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)