nedeľa 30. novembra 2014

Spotrebované 11/2014


Vánoce, Vánoce přicházejí... už čoskoro. Je tu posledný predvianočný prehľad spotrebovanej kozmetiky z mojej kúpelne: 

- dermálna voda a "šľahačka" z radu Hydrabio od Biodermy. Druhá menovaná sa so mnou rozlúčila zaujímavým spôsobom - jedného dňa som si tak prišla do kúpelne umyť zuby a počula zvláštny, praskavý zvuk, ako keď pukajú bubliny. Otočila som hlavu smerom, z ktorého zvuk prichádzal a na mojej poličke sa konala penová párty - polovica balenia vyšumela pod tlakom von cez mikroskopickú dierku, menšiu, než špendlíková hlavička. Neviem, ako k tomu došlo, každopádne pena bola všade. Inak ako čistidlo a odličovadlo make upu je Hydrabio pena veľmi fajn. 

- micelárna voda Collistar. Bolo to už moje druhé balenie a je zaujímavé, že zatiaľ čo po prvýkrát som ňou bola skoro až nadšená (veď si prečítajte pod linkom v recenzii), druhá skúsenosť po nejakom čase až taká super nebola - akosi mi prestala vyhovovať. Tentokrát ma už v očiach mierne štípala a aj na pleti som po nej nemala úplne komfortný pocit. Blbé bolo, že to bolo 400 ml balenie :) Ale zabojovala som a zvládla som to, síce to trvalo dlho (asi pol roka), ale je prázdna. Znova si ju už nekúpim. 

- telový krém z radu Atoderm od Biodermy, recenzovala som nedávno.

- konečne som dorazila aj odličovač vodeodolného make upu od Dermacol. Stále platí, že je to jeden z naj odličovačov vodeodolných maskár, aké som kedy mala.

- sprchový gél Caudalie. Bolo to malé, cestovné balenie. Potešilo na cestách.

- a prvá z hviezd tejto zostavy, fantastický, mnou milovaný make up Sheer & Perfect od Shiseido. Určite sa k nemu ešte vrátim! 

- ďalší skvelý kúsok, očný krém Anti Age Global od Yves Rocher. Už mám ďalšie balenie. 

- a teraz niečo, čomu som pri prvej recenzii tak trochu ukrivdila - báza pod make up Ryor. V tej recenzii som bázu v podstate celkom chválila, akurát som tvrdila, že veľmi stimuluje tvorbu kožného séba a tým pádom zhoršuje problémy s T zónou. Bolo to v máji a ja som v tom čase bola zo svojej T zóny fakt úprimne zúfalá, lebo sa tak trochu zbláznila a trvalo to od začiatku jari až po koniec leta. Keď som vychytala muchy, radikálne zmenila dennú starostlivosť a možno sa aj zmenilo postavenie pleťových planét, ja neviem, skrátka, dalo sa to do poriadku a vtedy som sa po tejto báze odvážila znovu siahnuť. Teraz, ex post musím skonštatovať, že v spolupráci so suchšími typmi make upov je to jedna z najlepších báz, aké sú u nás na trhu. Naozaj viditeľne predlžuje trvácnosť perfektného vzhľadu make upu a napriek tomu, že obsahuje silikóny, počas celej doby používania som s ňou nezažila to, čo sa mi pri iných silikónových bázach stávalo často - drobné červené bodky, mikrozápaly po pár dňoch používania (presne toto som čerstvo absolvovala s bázou inej značky, napíšem Vám o tom čoskoro). 

- "klikací" rúž od Dermacol, odtieň 10. Krásna, nositeľná farba. S textúrou tohto rúžu som až tak spokojná nebola. Je trochu zrnitá. Na druhej strane, tým, že rúž je suchší, dobre drží na perách a nemusíte mať obavy, že sa Vám naň budú lepiť vlasy a bude sa rozmazávať. 

- malé balenie Lash Queen Feline Blacks od Helena Rubinstein

- podkladová báza pod očné tiene Put a Lid on It od The Balm patrí tiež k tomu naj, čo som z tohto typu výrobkov mala. Pri každodennom používaní vydržalo balenie viac, než 8 mesiacov. 

- a na záver jedna drobnosť. DM začalo predávať sortiment pleťovej kozmetiky zn.Kneipp (doposiaľ mali v ponuke len ich telovú kozmetiku). Zatiaľ len jeden rad, regeneračný. Pôvodne som si chcela kúpiť aj očný krém, ale po vyskúšaní v predajni som si to rozmyslela, nevyhovovala mi textúra. Vyskúšala som aspoň masku. Balenie vystačí oficiálne na dve použitia, ale reálne kľudne aj na 4. Maska bola príjemná, no efekt nebol ničím výnimočný. 

Tak teda, šťastná trinástka putuje do smetí a ja sa na Vás teším v decembri.

Lučiak

foto:ja 




4 komentáre:

  1. ja som mala ten Dermacol v 02 odtieni a mám úplne odlišné pocity - krémový, dlho na perách nevydrží...a určite neškrábe:))) Takže možno zmenili receptúru....alebo sa jednotlivé odtiene od seba až tak veľmi líšia..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Biodermu Brume som vyhrala v sutazi. Napriek tomu, ze som dost vela flasticiek rozdala, mam doma este asi 3. Som zvedava kedy sa mi minu :-)
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ten Dermacol odličovač by som rada vyskúšala, vyzerá dobre :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja osobne som ešte nenatrafila na bázu pod makeup, ktorá by mi vyhovovala, veľmi mi vadí ten silikónový pocit, napr. tej od Dermacol.. Naopak, bázu pod očné tiene používam každodenne, tú od The balm si určite kúpim. Teraz skúšam preslávenú od Urban Decay, a teda - nič moc...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)