piatok 7. novembra 2014

Bvlgari Mon Jamin Noir & Mon Jasmin Noir L´Eau Exquise


Dnes sa budem trošku parfémovo rozplývať. Dva najnovšie prírastky v mojej parfumovej zmierke sú z dielne Bvlgari - značky, ktorá sa u mňa na poličke doposiaľ príliš neohriala. Aj keď ako tak sledujem, ich vône patria u nás k celkom obľúbeným, no akosi som si k nim nevedela nájsť cestu. Vždy sa mi viac páčili ich pánske vône. Z dámskych mi voňali len dve Omnie - zelená a biela - no nie až tak, aby som ich túžila vlastniť. Naviac, obe používa na striedačku moja mama a voňať rovnako by mi prišlo trochu čudné :)

Čuch a preferencie na vône sa však rokmi menia. Zhruba pred pol rokom som na jednej návšteve v kúpelni majiteľky uvidela flakón Mon Jasmin Noir L´Eau Exquise a tajne som si zo zvedavosti privoňala... (nikomu to nehovorte, ale robím to vždy, keď niekde na návšteve zbadám nový flakón). To, čo som zacítila, ma veľmi príjemne prekvapilo a vôňa išla na pomyselný wishlist. Potom som na to aj zabudla a pred nedávnom mi znova brnkla do nosa v parfumérii. Otestovala som ju ešte raz a bolo rozhodnuté. Ešte v ten deň som zadávala objednávku. 

Mon Jasmin Noir L´Eau Exquise je oficiálne kvetinovo-citrusová vôňa. Ja by som dodala, že viac kvetinová, ako citrusová a vďaka tomu u mňa boduje. Svetlozelená farba vo flakóne (ktorý je mimochodom krásny a elegantný, ale to naozaj všetky od Bvlgari) nie je náhodná. Parfum pripomína vôňu čerstvo zozbieraných, orosených jarných kvetín, zaliatych slabým jazmínovým čajom. Jedinou slabinou tejto toaletky je výdrž - keďže patrí skôr k jemnejším vôňam, má tendencie rýchlo sa strácať. Preto som si objednala najväčší, 75 ml flakón, ktorý je ale fakt nepraktický do kabelky...



... a tak som začala pátrať, či existuje aj v tomto rozkošnom, 25 ml balení a našla som. "Chrobáčiky"  alebo kamienky (podľa toho, čo Vám viac pripomínajú) od Bvlgari sa mi vždy strašne páčili, len akosi nebolo vône, vďaka ktorej by som si nejaký zaobstarala. Až doteraz. A tak sa u mňa okrem Mon Jamin Noir L´Eau Exquise ocitla aj pôvodná Mon Jasmin Noir, keďže sa predávajú v tomto dvojičkovskom balení. 

Musím priznať, že Mon Jasmin Noir nie je vôňa, ktorú by som si kúpila samostatne. Je to trošku iná kategória - oproti Exquise je drevitejšia a korenenejšia a vďaka tomu jemne balancuje na pomedzí unisex kategórie. Aj jazmín v nej je taký jazmínovejší. Ale sláva, i tak ju dokážem nosiť, hoci len príležitostne a na večer. A tak mám doma ideálnu dvojku - jednu na denné a druhú na večerné nosenie. V sade bolo aj čierne saténové vrecúško, takže flakón sa v kabelke neotlčie. 


Obe vône má "na svedomí" nos Sophie Labbe, ktorá stojí za veľkým počtom známych vôní, okrem iného za Parisienne od YSL, Organzou a Very Irresistible od Givenchy, Pure White Linen od E.Lauder, Beauty od C.Klein a ďalších. A na moje počudovanie aj za vôňou Alberta Ferretti for women, ktorú keď som prvýkrát skúšala, skoro ma katapultovala ku plafónu - v negatívnom slova zmysle. Nuž čo, je fajn, keď má niekto taký široký záber :)

Ako sa Vám páčia parfumy Bvlgari? 

Lučiak

foto:ja

4 komentáre:

  1. Mne sa od znacky Bvlgari pacia presne tieto iste vone, bielu Omniu som dokonca vlastnila :) A aj po tychto jazminovych som istu chvilu intenzivne pokukovala. Bvlgari ma vsak pre mna jednu fakt dost nevyhodnu vlastnost - ich vone nedrzia, Omniou som sa doslova polievala. Ale zas, nepatria ani medzi najdrahsie, takze sa to da scasti odpustit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som bvlgari dostala na promocie a som velmi rada.. vona mi ako jedina vydrzi cele hodiny..je korenista a tazsia, ale pritom sa mi hodi.. skvela vona urcite neostanem len pri jednej...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tieto vone nepoznam, ale od Bvlgari mam rada Au The Blanc a chcela by som si kupit Petits et Mamans, kedysi davno som ju vonala, pacila sa mi, no a teraz ked som uz "maman" tak je aj aktualna :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)