nedeľa 12. januára 2014

Milujem a neznášam...

Nápad na dnešný post vznikol ráno v sprche :) Rozhodla som sa spísať zoznam činností, súvisiacich so starostlivosťou o seba, ktoré si užívam a ktoré naopak z duše nenávidím. Keď som si to tak v duchu zosumarizovala, usúdila som, že som tak trochu divná. Niektoré veci vo mne vzbudzujú príšernú antipatiu a vôbec neviem logicky vysvetliť, prečo. 

zdroj: victoriahealth.com


Začneme pekne od hlavy: 

Veľmi rada si umývam vlasy. Nie až tak rada, aby som to robila každý deň, ale každý druhý to v podičke dám :) Obzvlášť rada skúšam nové šampóny, kondicionéry a masky. Potiaľto v pohode. Len čo sú však vlasy umyté, začína sa zoznam mojich neobľúbených činností: 

rozčesávanie!

fénovanie!

akákoľvek stylingová úprava, ktorá trvá dlhšie, než 3 minúty, to jest každé kulmovanie, žehlenie, natáčanie. Dôvod mojej antipatie je mi vcelku jasný - vlasy mám strašne husté a kým to všetko s nimi absolvujem, trvá to veky vekúce, bolí ma ruka, treba mi cikať, zaručene mi zvoní mobil, dieťa ma neodkladne potrebuje a tak ďalej.

S odličovaním nemám problém, aj keď občas ma to otravuje, no veľmi nerada si robím peeling (ale robím, lebo občas treba) a čo totálne flákam, je aplikácia masiek. Skutočne, pleťovú masku použijem možno tak raz za mesiac. Nie som typ, čo si to na seba napalá, natiahne sa na gauč a zo zavretými očami relaxuje. Proste si to neviem užiť, nudím sa. Presne z toho dôvodu nechodím už niekoľko rokov na kozmetiku. Predstava min. 45 minút strávených na kozmetickom lehátku za zvukov nejakej ezoterickej hudby (alebo ešte lepšie, vyhrávajúceho rádia) ma irituje. A nemám rada, keď na mňa niekto cudzí sahá :) Návštevu kaderníctva tolerujem o čosi lepšie (ale len vďaka mojej slabosti pre vlasy), no nesmie to trvať dlhšie, než 1,5 hodiny. Potom to vo mne začína vrieť, špeciálne, ak som sa predtým nestihla najesť. 

Rada sa natieram telovými olejmi, krémami a tak. Telový peeling v sprche, to je ako za trest. Výsledný efekt je super, ale vždy sa k tomu niekoľko dní odhodlávam. Ja som totiž dosť zimomrivý typ a kým sa celá dôkladne vybrúsim, už cvakám zubami a mám chuť zaliezť pod perinu. 

Líčenie je kapitola sama o sebe: 

Rada tvorím základ - to znamená nanášanie make upu a korektoru. Neznášam upravovanie obočia ( a nemyslím vytrhávanie pinzetou, to mi paradoxne nevadí vôbec), myslím dokresľovanie. Rada nanášam očné tiene, nenávidím maľovanie liniek (asi preto, že mi to ešte stále nejde celkom podľa mojich predstáv). K nanášaniu maskary mám taký divný vzťah - vždy si na tom dávam veľmi záležať, takže mi to trvá dosť dlho a v duchu nadávam, že zasa prídem neskoro do roboty :( Baví ma kontúrovanie. A líčenie pier je také neutrálne - ani/ani, preto naň často zabúdam a až v práci sa pozriem do zrkadla a zistím, že ich mám bledé, ako 5 minút pred infarktom :/

O nechtoch ani nemá zmysel písať, 

toto ide úplne mimo mňa. Transprentný lak, aj to len vtedy, keď niekam idem... nechty mám ostrihané nakrátko. Našťastie, nikdy som s nimi nemala problém, sú pevné a rýchlo rastú (ani by tak nemuseli), takže aj pri naturálnom vzhľade pôsobia dobre a zdravo. 
Nechty na nohách si lakujem iba v lete, celkom ma to baví. A dochádzanie na pedikúru ma síce otravuje, ale raz za mesiac to vydržím, pretože efekt je na nezaplatenie. 

No a čo by som Vám ešte na seba nabonzovala... nerada sa kúpem vo vani, hnusia sa mi mokré uteráky a keď niekde vidím rozmočené tuhé mydlo, neexistuje, aby som ho dobrovoľne vzala do ruky. Musím si na ňu predtým navliecť mikroténové vrecko. Fakt, až tak. 

Napíšte mi, čím ste postihnuté Vy, nech sa necítim ako ukážka zo skrípt psychiatrie :)

Lučiak

28 komentárov:

  1. Já nenávidím sříhání nehtu nebo celkově jejich úpravu ale potom lakování to už je moje :D a bez odlíčení bych nemohla každý večer usnout :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak co se týče kosmetické péče to mám naopak, já bych tam ležela klidně ob den :) To je takový relax a pohodička, když se někdo stará taky o mě...bohužel nechodím tak často jak bych chtěla :/ A dobrou pedikúru teď momentálně hledám. Zatím si tedy s pedi vystačím sama

    OdpovedaťOdstrániť
  3. máme to presne rovnako :D akurát že sa radšej kúpem.. ešte aj rýchlu sprchu vykonávam vo vani :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. podobne ako ty nerada si upravujem vlasy.. este by som ich umyla, co tiez az tak nezboznujem, ale potom ta zdlhava procedura..
    na malovani mam rada vsetko a hlavne, ak mam obdobie peknej pleti a nemusim sa hrat o polovicu viac casu este s prekryvanim nedokonalosti.. nechty si lakujem len obcas.. Masku si nedavam ani raz za mesiac, ale na druhu stranu som nutena sa o plet stale stratat, pretoze ma trapi.. :) Urcite v tom nie si, kazdu bavi nieco ine a neznasa urcite veci..:)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja neznasam umyvanie vlasov a fenovanie uz vobec nie (fenovat kucerave vlasy nikdy nie je dobry napad:D) :D nerada si davam na tvar tekuty makeup a neviem to s tvarenkou (vobec, hanba mi) :D
    zato sa rada piplem s riasenkou a linkami a masku na tvar by som si davala hoci aj kazdy den :D
    a lakovanie a uprava nechtov je pre mna vzdy taky maly ritual :D:D
    no uplne suhlasim s kadernickou (ku kozmeticke nechodim) - nebavi ma cakat a naviac nikdy neviem ako sa rozpravat s kadernickami :D
    macabre-moon.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ked ty vraviš že si divna určite to tak vôbec neni pretože existuje viacero žien ktoré tie veci neuznavaju alebo sa im to nechce.. ja si umyjem vlasy asi až na 3 deň tomi uplne stačí inak mi to nerobi žiadny problem rozčesavanie to je už to najmenej.. a masky na tvar to fakt nemusím neznesiem už len to umývanie tej masky a na koniec zistím že to asi ani nič neurobí...a nehovorím o kozmetičke a kaderníčke tam som bola možno 2x 3x za život a to mam 22 rokov ked treba tak ma podstrihne jedna známa a je to:)) a tie ostatne veci je u mňa tak podobne až na obočie že si ho musim kresliť... :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som na psychiatrii každý deň a fakt sa nemáš čoho báť. Na diagnózu to nie je :D
    Ja zas neskutočne neznášam strihanie a pilovanie nechtov, akýkoľvek styling vlasov a nanášanie tekutého makeupu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ved ja na ani tak naozaj nebojim, to bola hlavne nadsazka :)

      Odstrániť
  8. masky na plet a tiene na oci...na masky stale zabudnem a s tienmi sa potrebujem vyhrat, navyse sa mi stale zda ze mam jedno oko namalovane inak ako druhe a to ma stve, tak radsej ich v bezny den nenosim
    nechty som tiez vobec nemusela, ale poslednu dobu som sa celkom zmaniacila a celkom sa mi to paci, ak su jednoducho pekne upravene mozno s nejakym drobnym neskodnym home made nail artom

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tvár si rada napiplem, len to dlho trvá, nerada to všetko zmývam hlavne z očí, ale povinne to robím každý večer. make-up nepoužívam, na tvár len korektory a púder. keď sa nemalujem, vždy sa aspoň tonizujem a nakrémujem, pery a ruky si krémujem stále, používam bavlnené rukavice z lekárne kvôli prebytočnej mastnote po krémoch (hlavne pri práci z počítačom), nechty na rukách si lakujem keď mám chuť, ale zase nerada odlakovávam, lak mi vždy drží dlho, len vyrastá, masky len občas, nerada ich zmývam, vždy si upatlám vlasy. mám vlasy podobné ako ty, husté, pevné, mierne zvlnené, aj keď farbením dosť zjemneli, po plecia no aj tak ich umytie mi trvá dosť dlho, umývam si ich 2-3x/7, nechám voľne uschnúť, len usuším uterákom, potom ich rozčesávam asi pol hodinu striedavo hrebeňom a kefou s konských vlasov (milovníci zvierat ma hádam neodstrelia), niekedy šupnem olej(shauma - beauty oil) keďže mi jeho parfumácia smrdí, dám aj nejaký sprej na vlasy(nie tužidlo ani lak, tiež ich neznášam tvrdé), príp. vosk na končeky aby nelietali a upravím sponkami. raz za uhorský rok domácu masku na vlasy. kaderníčke chodím asi 1x za 2 mesiace, tiež ma to nudí, a ešte mám aj citlivú hlavu takže to kmásanie britvou strpím len z nutnosti. holenie striedam s depiláciou a epiláciou, nemám rada ani jeden spôsob no každý má nejakú výhodu. radšej sa kúpem, ale sprcha je rýchlejšia.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja zas umývanie vlasov nenávidím:D Ale pocit umytých vlasov zbožňujem:))) Z líčenia ma nebaví jedine vyhrať sa s očami, rada sa upravím rýchlo a jednoducho, no ale keď chcem niečo zložitejšie a nejde mi to, tak zúrim, takže zložité líčenia robím len málokedy:)) A umelé riasy, tak tie ma vedia pripraviť o rozum, viem, že keď chcem, aby vyzerali čo najprirodzenejšie, mala by som ich aplikáciu trénovať, no nemám na to nervy:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. umele riasy? Srandujes? Do tohot levelu som este nedospela :)

      Odstrániť
  11. s tou návštevou kozmetičky a kaderníčky to máme rovnako... jednoducho sa tam necítim dobre :D a čo sa týka nechtov rada ich lakujem ale neznášam pilníkovanie. Masky si dávam rada ale nerada ich dávam dole :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. To já mám zase všechno naopak, ze všeho nejvíc nemám ráda mytí vlasů:D naštěstí to je věc, kterou můžu udělat 1-2 za týden a nemusím se s tím nervovat:D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. To máš skoro všetko naopak ako ja :)
    NENÁVIDÍM umývanie vlasov, rozčesávanie, fénovanie, žehlenie mi nevadí a kulmovanie iba keď mám náladu.
    Odličovanie už ani nevnímam pretože by som nedokázala ísť spať nalíčená (asi by som nezaspala).
    Pleťový peeling si robím asi tak každé dva týždňe a telový tak raz do týždňa, masku tak raz do týždňa.
    Neznášam sa natierať akýmikoľvek olejmi, krémami či maslami na telo, pretože jednoducho nemám rada ten pocit patlania a následného čakania. Preto ten čo vymyslel telové mlieko do sprchy má u mňa plus.
    Líčenie v poho niekedy mi to trvalo aj 40min teraz zvládam za 15-20 (podľa toho aké je to komplikované). Nechty si lakujem väčšinou vždy keď sa mi nejaký lak odlúpy (nenávidím pooškierané poodlupované laky na nechtoch, ani na sebe ani na iných). Milujem kúpanie a celkový relax z kúpeľa :)
    Časopis, sviečky, soľ/olej/pena a 45min relax sa môže začať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Tak toto je super príspevok, dobrý nápad! Ja tiež nemám rada úpravu vlasov, lenže tie moje sú o dosť divokejšie, ako tvoje, takže aj tak to robím, lebo ten pohľad potom je o dosť lepší. Nemám rada, keď mi akosi znenazdajky narastú už príliš dlhé nechty, ktoré mi pri všetkom prekážajú a musím ich skrátiť, to ma nebaví. Nemám rada holenie oblasti bikín, z prozaického dôvodu, ako sa to potom všetko zapáli, tá moja extra citlivá pokožka. Samozrejme, aj tak to robím :-D Občas ma otravuje aj farbenie vlasov, tak rýchlo mi vždy odrastú, ledva zafarbím a už zasa vidno korienky a ja to neznesiem, ani keď je to 1,5 cm. Dosť kašlem aj na starostlivosť o chodidlá, ešte tak maslo po sprche nanesiem, ale pílingy atď v zime dosť kašlem. A ešte sa mi hlavne v zime nechce nanášať anticelulitídne prípravky a omnoho menej sa mi chce aj cvičiť, než v lete. A diéty nehrozia, keď mi je zima, musím normálne jesť, v lete v horúčave kľudne vydržím aj pol dňa na vode, v zime ani náhodou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no vidis, to domace farbenie vlasov som zabudla - a to mna prave celkom bavi.

      Odstrániť
  15. Tak v tomto som sa celkom našla :)) len ja ani umývanie vlasov neznášam, celkovo niečo robiť s vlasmi ma otravuje. Ale samozrejme som rada za peknú, takže občas sa premôcť musím :) Peeling nepoužívam vôbec a maskujem sa tiež tak raz za mesiac, nechty si lakujem raz za uhorský rok a strihám nakrátko, obzvlášť teraz v tehotenstve mi je táto procedúra odporná a smradľavá. A telové mlieko je moja smrť, z celej duše sa neznášam natierať, ale premáham sa, hlavne brucho a zadok kvôli striám. Vlastne keď sa tak nad tým zamyslím, tak jediné čo ma baví, je odličovanie a večerná starostlivosť o pleť, líčenie (seba) ma ktovieako nebaví, hoci mi to ide veľmi dobre :D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ja zas neznášam lakovanie nechtov.Nech sa snažím ako chcem,proste mi to nejde.Nechty mám vždycky nejak divno nalakované, a už vôbec ma nebaví čakať kým lak uschne.Keď sa mi lak "zodrie" (hádam chápete ako to myslím),absolútne sa mi nechce odlakovávať.A tak si také otrasné nechty nechám cca 1-2 týždne,až kým si nespravím čas a neodlakujem si ich.Našťastie ma Boh obdaroval krásnymi,dlhými,bielymi nechtami,a tak si ich nemusím lakovať ani nič.Pleťové masky.Doma mám asi jednu od Oriflame (ehm,toľko divných názvov zložiek ktoré obsahuje som v živote nevidela).Takže masku si dám tak raz za 2 mesiace a to nejaký med zmiešaný s niečím.Som typ človeka,že si stále musím niečo kydať na pleť a na vlasy,ale aspoň to nezanedbávam.Plus taktiež nenávidím umývanie zubov a odličovanie.Ale to asi každý....

    OdpovedaťOdstrániť
  17. U mna tiez vedie jednoznacne lakovanie nechtov, lak mi stale vydrzi len velmi kratko, o to je horsie. No velmi sa mi nepacia nenalakovane nechty na rukach aj nohach, takze bojujem so sebou. Ciastocne to riesi gel-lak.
    Peelingovanie zase zboznujem, hlavne odkedy mam Pupa peeling s olejmi. Luciak, ja to robim tak, ze vystrcim spod sprchy len tu cast tela, ktoru prave peellingujem, plachnem a rychlo spat pod vodu ;-) Ja pod sprchou urobim cokolvek, aj masku, ale ked som uz vonku, prave vtedy mi je zima a viac sa mi uz nechce babrat. Preto mam tiez rada telove mlieko do sprchy.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. na to, ze ta nebavi upravovanie obocia, tak ho mas vzdy perfektné, to vzdy obdivujem na fotkach, ked das ocny makeup :) Janka

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Pre mňa je rozčesať si vlasy po umytí hotová katastrofa, zatiaľ som nenašla kondicionér, s ktorým by sa rozčesávali bez problémov, stále musím používať aj tie expresné. Čo si fakt užívam to je líčenie, sprchovanie a čistenie pleti rôznymi gélami. Tiež si rada nanášam masky na vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)