nedeľa 5. februára 2017

Testujeme: Alterna Perfect Blowout Creme

produkt venovala parfumeria parfemy-elnino.sk


Keď som si ešte pred Vianocami vyberala v rámci spolupráce tento kúsok od Alterny, hľadala som niečo super na starostlivosť pred fúkaním, čo by vlasy uhladilo, umravnilo a aj urýchlilo sušenie. Nemala som ani poňatia, že o pár týždňov pôjdu moje vlasy takmer kompletne dolu a keď som si po ostrihaní uvedomila, že mám v kúpelni drahý produkt, ktorý mi asi zrazu bude nanič, prišlo mi to ľúto. Ale viete čo? Nazmar nepríde. Používam ho naďalej a dokonca sa z neho stal môj najobľúbenejší produkt pri úprave vlasov. 


Vlastne mi teraz sedí ešte lepšie, než predtým, keď som ho používala na dlhé vlasy. Perfect Blowout Creme z radu Caviar Anti Ageing je ľahký stylingový krém, ktorý sa na vlasy aplikuje pred fénovaním. Vlasy má hydratovať, uhladiť, dodať im lesk a urýchliť dobu sušenia. Neobsahuje parabény, sulfáty, ftaláty a syntetické farbivá. Silikóny obsahuje, ak vás zaujíma práve táto zložka. Rozhodne však nejde o ťažký, vlasy zaťažujúci silikónový produkt, ako je bohužiaľ väčšina stylingových kúskov z drogérií a aj niektorých drahších značiek. 


Kľúčové je pri tomto produkte odhadnúť správne množstvo a platí, že menej je rozhodne viac. Pri prvom použití (ešte na dlhé vlasy) som to napríklad prehnala a vo výsledku sa vlasy namiesto kratšieho fénovania sušili dlhšie, pôsobili matne a bez lesku. Nabudúce som už bola múdrejšia, no napokon som ho na dlhé vlasy stihla použiť možno len trikrát. Potom prišlo spontánne rozhodnutie dať sa ostrihať nakrátko. Ak ste ešte nemali krátke vlasy a veríte tomu, že sú praktickejšie, než dlhé, musím vás vyviesť z omylu. To platí možno tak pri hlave ostrihanej takmer dohola. Úplne krátke vlasy mám druhýkrát v živote a znova sa mi potvrdilo, že ak chcete, aby vyzerali dobre a nie smiešne, stylovať ich musíte v podstate denne, čo pri dlhých vlasoch nebola nutnosť (nie som typ, čo by bol ochotný tráviť ráno polhodinu v kúpelni len žehlením alebo kulmovaním). Pozitívne ale je, že hoci styling je každodenný, s krátkymi vlasmi trvá podstatne kratšie, než s dlhými. Takže u mňa to teraz vyzerá takto: vlasy umyjem (každý druhý deň aj šampónom, inak ich len kompletne namočím), presuším v uteráku, nanesiem Perfect Blowout Creme (množstvo cca lieskového orieška na celú hlavu), upravím do požadovaného tvaru a vyfénujem (trvá to neskutočné cca 3 minúty v porovnaní s nekonečným sušením dlhých vlasov). A to je všetko. 


Nesmierne mi vyhovuje, že vlasy absolútne nezlepuje a nezaťažuje. Vlasy dobre držia tvar, aj po nosení čiapky (pre mňa nová nevyhnutnosť, čiapky som nenosila dobrých desať rokov) sa dajú upraviť do normálneho stavu, sú pekne lesklé. Jednoducho spokojnosť. 

Tuba má 100 ml a pri dávkovaní, ktoré stačí, odhadujem, že mi vydrží aj celý rok. Takže investícia sa oplatí. 

Mrknite na to! 

Lučiak

3 komentáre:

  1. ahoj Lucka, toto vyzera zaujimavo. Uz som vyskusala na zaklade Tvojho blogu a IG x veci a vzdy sa oplatilo. :)
    Mimochodom, kedy bude zverejneny vyherca sutaze?
    Zelam peknu nedelu.
    Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zabudla som este napisat, ze ten novy uces Ti velmi pristane. :)
    Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na Alternu sa chystam len co miniem zasoby, a tento tvoj clanok ma este viac presvedcil ze sa oplati, navyse ked je bez parabenov, a inych skodlivin.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)