nedeľa 11. septembra 2016

Odličovanie s Quilibra, štípanie s krásnou vôňou


Je to už pár mesiacov, čo do regálov v DM pribudla nová značka Quilibra. Pleťová a telová kozmetika s arganovým olejom má na drogériový sortiment celkom prijateľné zloženie. Rozhodla som sa vyskúšať dva produkty na odličovanie. 


Micelárna voda mala navyše dosť fajn cenu, tak som si povedala, prečo nie. Čo sa mňa týka, testovanie micelárnych vôd je zrejme moja kozmetická uchýlka, nikdy ich nemám dosť (čo uvidíte aj v najbližšej dobe na blogu, čakajú vás recenzie troch ďalších). A ako ich tak počas rokov testujem, prišla som na jeden micelárny zákon: Je vysoko pravdepodobné, že ak ma micelárka neštípe, bude slabo odličovať maskaru. A naopak. Neplatí pre Sensibio od Biodermy a možno ešte dve-tri ďalšie. Hádajte, v ktorej kategórii je táto? 


V kategórii odličuje super, ale štípe. V očiach. V tých mojich. Je fakt dosť výrazne parfumovaná a možno práve to je problém. Inak vôňa je to veľmi sympatická a pekná, ale na pleťovú kozmetiku zbytočne silná. Nikdy ma neprestane udivovať, ako niekto môže deklarovať, že kozmetika je vhodná aj na veľmi citlivú pleť a pritom do nej nadrbať tak výraznú parfumáciu. No nič. Takže okrem toho, že výrazne vonia, je aj taká, hm, ako by som to, akoby mydlová. To je možno problém číslo dva. Ale maskaru odličuje fakticky skvele, len chráňboh, aby sa mi dostala do vnútra oka. Čo sa samozrejme pri odličovaní občas stane. Takže na odličovanie očí ju už nepoužívam. Zbytok tváre odlíči bez problémov. Znova nekúpim :(


Obrúsky som pôvodne kúpila na cestovanie. Neodličujem sa nimi už roky rokúce, lebo mojej pleti nerobí dobre mechanické dráždenie. Ale tak som si povedala, že možno po tých rokoch to už bude iné... A nie je. Obrúsky na odličovanie skrátka nie sú pre mňa (inak som obrúsková kráľovná, upratovanie bez nich si neviem predstaviť). Opäť výrazná parfumácia. Na pleť, ktorá netrpí citlivosťou, budú asi aj dostatočne jemné, ale mne vadia. Raz som si s nimi v nejakom záchvate odvahy dokonca skúsila odlíčiť aj oči a to bola katastrofa. Našťastie, balenie nie je veľké a u nás doma sa určite využije na niečo iné. Hoci aj na to upratovanie :D


Čo sa týka značky ako takej, možno by som skúsila ešte niečo z ich telovej kozmetiky. Vonia fakt pekne a s citlivosťou by tam už nemal byť problém.

Zaregistrovali ste túto kozmetiku? Už ste aj niečo vyskúšali? 

Lučiak

foto: ja 

5 komentárov:

  1. Micelárku som si v drogérii nevšimla, no po obrúskoch som pokukovala a chvalabohu som si ich nekúpila. Mám veľmi citlivú oblasť okolo očí, a teda by asi tieto produkty neboli pre mňa najvhodnejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmm dobre vedieť, lebo obaly vyzerajú lákavo :D I keď ja som teda micelárkam absolútne neprišla na chuť..
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak dobre že som micelárku nekúpila, mne maskaru asi najlepšie okrem Biodermy odličuje Garnier dvojfázová micelárka a tá ma neštípe. Asi pri nej ostanem. Otestujem tú radu Alore vera a tiež dám echo na blog že čo z toho :D som sa nechala zlákať nízkou cenou aj zľavou na pleťovku.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)