sobota 6. februára 2016

Testujeme: NYX Mineral Stick Foundation


Sledujete, aký boom v poslednej dobe zažívajú tyčinkové make upy? Ak nebudeme brať do úvahy legendárny Pan Stick od MF, prvou lastovičkou po dlhšej dobe bol BB stick od L´Oréal, komerčný úspech zrejme nalákal aj ďalšie značky a make up v tyčinke už uvádza na trh aj Lancome. Mne BB stick dosť vyhovoval a tak som chcela skúsiť aj ďalšie make upy v tejto forme, dostupné na európskom trhu. Rozhodovala som sa medzi Maybelline a NYX, prečítala zopár recenzií a nakoniec zvolila ten druhý, ktorý bol blogerkami všeobecne hodnotený veľmi kladne. A dnes vám napíšem, ako a či vôbec som s ním spokojná.
Na feelunique som si objednala odtieň Light Medium a čo sa týka výberu (celkovo je ich k dispozícii 9), som úplne spokojná. Farebne mi sedí dokonale, je to svetlejšia béžová so žltým podtónom, Ide o minerálny make up a parfumácia je úplne naturálna. Napadlo mi, že ak je niekto zvyknutý na bežné, synteticky parfumované make upy a vyhovuje mu to, v tomto prípade bude asi dosť sklamaný, možno mu Mineral Stick Foundation bude až smrdieť :)


Konzistenčne je hutnejší, než BB tyčinka od L´Oréal, trochu ťažšie sa rozotiera, ale nie je to žiaden extrém. Čo sa týka krytia, označila by som ho ako stredné. Výraznejšie začervenania a nedostatky určite neprekryje. Na druhej strane, aj vďaka dobre trafenému odtieňu má vo výsledku veľmi pekný a prirodzený finish, pleť pôsobí skutočne ako bez make upu a má pekný prirodzený jas. Takže, ak by som mala hodnotiť efekt bezprostredne po nanesení, napriek slabšiemu krytiu by som ho označila slovom super. 


NYX Mineral Stick Foundation, odtieň Light Medium 

Problém nastáva niekoľko hodín po aplikácii. Make up doslova mizne z tváre, farebné zjednotenie sa stráca, aj to poslabšie krytie je zrazu preč a T zóna je poriadne mastná. A to je zima a ja mám suchšiu pleť. Keďže v januári bolo aj niekoľko dní s mínusovými teplotami, občas som ráno musela použiť aj trochu výživnejší krém a to sa ešte len diali veci :D. Popravde, myslím si, že v lete by to bola úplná katastrofa a na vyslovene mastnej pleti si ho neviem predstaviť vôbec. A to mal na blogoch v recenziách pozitívne hodnotenie aj čo sa týka výdrže a zbytočného nepremasťovania T zóny. Tak neviem, asi som z Marsu. 

efekt bezprostredne po aplikácii, bez korektora

Takže, komu ho doporučiť? Jednoznačne majiteľke suchej pleti bez výraznejších nedokonalostí, ktorej stačí slabé krytie a pred celodennou výdržou uprednostňuje čo najprirodzenejší efekt. Aby som nebola nespravodlivá, v jednom ho musím pochváliť - počas dňa farebne neoxiduje a ne lícach nevytvára mapy, čo je u mňa v zime často problém.
Ešte jedna zaujímavá vec - veľmi rýchlo sa míňa. Pravdepodobne to bude tým, aký je hutný, ale balenie má objem 6 gramov, použila som ho zatiaľ maximálne tak osemkrát a dve tretiny sú už fuč. Na feelunique ho kúpite za cenu necelých 14 eur, ja som kupovala so zľavou, takže ma stál cca 10. Ďalšie balenie si určite kupovať nebudem, radšej sa vrhnem na tyčinkové make upy iných značiek.

Vyskúšali ste už nejaké tyčinkové make upy? 

Lučiak

foto:ja  

7 komentárov:

  1. Žiaden tyčinkový makeup som ešte neskúšala. NYX mám celkom rada, ale od tohto si ma vcelku odradila. Niečo podobné začal po roku robiť aj môj púder od NYX (T-zóna je po niekoľkých hodinách mastná, a to som sušienka...)

    www.danielainthelibrary.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som mala tyčinkový len Pan Stick a ten mi sedel hlavne krytím, keďže som ho používala v čase veľmi rozvinutého akné na tvári. Očakávala by som ale vyššie krytie, kvôli tomu, že je taký hutný...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S tyčinkovými make-upmi nemám veľa skúseností, lebo dávam prednosť klasike. Sem tam ale použijem BB stick od Loreal, no len keď mám extrémne málo času. Výdrž nie je taká ako by som potrebovala :-(

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hm, tak mne drzi vcelku slusne, ale zas nemozem ho pouzivat v zime, vtedy vysusuje

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)