nedeľa 17. januára 2016

Fakt hustá maska: L´Oréal Absolut Repair Lipidum

produkt venoval e shop parfemy-elnino.sk


Ešte chvíľku ostaňme pri vlasoch. V poslednej dobe som si veľmi obľúbila vlasové masky, oveľa viac, než kondicionéry. Tip na túto, z radu Absolut Repair Lipidum mi kedysi dával ešte môj kaderník a potom som na ňu počula chválu z ďalšieho nezávislého zdroja, takže som sa rozhodla ju skúsiť aj ja. Keďže moje vlasy - ako som písala v minulom článku - momentálne potrebujú extra starostlivosť, snažím sa bojovať na viacerých frontoch.

Maska je určená na veľmi poškodené vlasy a je to poznať hlavne na jej konzistencii: preto som zvolila aj titulok, aký som zvolila, je totiž hustá nielen v prenesenom význame, ale aj naozaj. A to mi veľmi vyhovuje, tento typ masiek, ktoré pripomínajú konzistenciou maslo, mám najradšej. Osobne mám problém takúto masku nájsť v drogériovom sortimente - aj tie s hustejšou konzistenciou sa na mokrých vlasoch okamžite menia na tekutú a aby som obalila množstvo vlasov, ktoré mám na hlave, potrebujem jej fakt veľa. Z tejto stačí naozaj množstvo vo veľkosti vlašského orecha (na tú toľko spomínanú veľkosť lieskového orieška pri vlasových produktoch môžem pri mojich vlasoch zabudnúť).



Maska sa nanáša na umyté vlasy a odporúčaná doba pôsobenia je 3 až 5 minút. Z vlasov nesteká (samozrejme ak z nich predtým odsajete prebytočnú vodu po umytí). Už pri oplachovaní sú cítiť jej účinky - vlasy sú poddajné, žiadne zamotané chuchvalce a uzly. Bonusom po vysušení je veľmi pekný lesk a ľahké rozčesávanie. Pokiaľ si vyberáte najradšej vlasovú kozmetiku bez silikónov, táto maska vám zložením vyhovovať nebude - silikóny obsahuje. Ja sama ju nepoužívam pri každom, ale cca pri každom druhom umytí. Medzitým vlasy občas umyjem aj čistiacim šampónom, ktorý odstraňuje zbytky stylingových prípravkov a silikónov z vlasov (doporučujem napríklad tento).



Ja mám veľké, 500 ml balenie, takže spotrebu vidím tak minimálne na rok :). A cena na el nino za takto veľké balenie mi príde viac, než priaznivá (v porovnaní s MOC v kaderníckych salónoch).

Vyskúšate? 

Lučiak

foto:ja 

4 komentáre:

  1. presne túto len v menšom balení mám aj ja, síce som ju stihla použiť len párkrát, ale som spokojná, inak ten čistiaci šampón som si vtedy na tvoje odporúčanie kúpila tiež, len ho zabúdam používať:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, ja to striedam, aspon take druhe-tretie umytie vzdy spravim s tym cistiacim, ked to nerobim je to na vlasoch citit..

      Odstrániť
  2. O tejto maske som aj ja počula len chvály, ale na moje jemné vlasy by bola ako betón..
    Apropos, masku bez silikónov som ešte nevidela; skôr si myslím, že silikóny sú v maske prospešné, dôležité je, aby sa nedostali na vlasovú pokožku..

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ono masky bez silikonov samozrejme existuju, vacsinou v sortimente biokozmetiky. S tymi silikonmi nie je problem v tom, aby sa nedostali na pokozku - tam sa dostanu tak ci tak. Dlhodobe a vyhradne pouzivanie vlasovej kozmetiky so silikonmi moze vlasy prilis zatazit, obaluju ho vrstvou, ktora spociatku posobi tak, ze vlasy su tzv. lahko upravitelne a poddajne, ale casom je im to skor na skodu.
      Inak suhlasim, tuto masku by som na jemne vlasy nedoporucila ani ja, na moje hrube a porezne je ok.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)