štvrtok 25. septembra 2014

Dvakrát Yves Rocher, dvakrát na jednotku


S kozmetikou Yves Rocher je to ako na hojdačke. Sem-tam sa mimoriadne zadarí a sem-tam je to prepadák. Najviac ma vždy naštvali, keď som si kúpila za plnú cenu niečo, čo absolútne nefungovalo a po pár použitiach to letelo do koša. Potom nasleduje obdobie, kedy sa ich predajniam programovo na protest vyhýbam a keď ma hnev prejde a dostanem nejakú zľavovú ponuku (aspoň mínus 30 %), idem sa len tak na skúšku mrknúť a ak ma niečo zaujme, poviem si "čo ak to tento raz dopadne dobre?" Naposledy sa zadarilo. A hneď dvakrát. Tak Vám teda o tých zázrakoch poreferujem.


Hydratačné sérum Hydra Vegetal som vydražila za pár eur v aukcii. Bolo to ešte v polovici leta a zlákali ma hlavne tie malú písmenká "na normálnu a zmiešanú pleť" plus jeho konzistencia. Jediné, čo moju zbláznenú T zónu dokázalo v tom čase ako dať udržať na uzde, bolo používať ráno pod make up niečo ľahučké, nemastné, skôro až transparentné, ale zároveň nevysušujúce. Tak som to vydražila na blind. Hókus pókus sa vyplatil, sérum je super. Jedna jediná vec, ktorá mi na ňom trochu vadí (ale nie až tak, že by so ho nemohla používať) je jeho vôňa - tie "morské" parfumácie príliš nemusím. Ako som už naznačila, sérum je ľahučké, do pleti okamžite vsiakne, žiadna mastnota, napriek tomu ani žiadne nepríjemné pnutie a vysušovanie. Ako podklad pod make up funguje tiež výborne. 


Druhá vec - očný krém z novšieho radu Anti Age Global už nebola za pár eur, ale aspoň s pár eurovou zľavou - 40% (kupón, vyšiel ma na 13 Eur). Tak nejako vo mne v predajni vzbudil dôveru :) To asi tá biela farba. Potrebovala som nový očný krém a ideálne taký, ktorý by skutočne zjemňoval jemné linky v okolí očí a nemal to len napísané na obale.  Krém má ten akože inovatívny aplikátor (ktorý už použilo veľa značiek predtým), ja ho však používam tak, ako som roky zvyknutá - vklepkávaním končekmi prstov. Správne vklepkávanie dobre pomáha proti ranným opuchom viečok, vyskúšajte. Môj názor naň je, že je absolútne skvelý a momentálne som ním nadšená. Po prvé: je prakticky neparfumovaný. Po druhé: má skvelú textúru, ktorá okamžite vsiakne do pokožky a nezanecháva ani náznak mastnoty (čo veľmi oceňujem, lebo očné viečko sa mi prirodzene mastí aj tak), takže ho bez problémov môžete používať aj ráno, bez obáv, že by Vám znehodnotil líčenie. Po tretie: skutočne a viditeľne zjemňuje jemné linky v okolí očí. Efekt som si všimla už po pár dňoch a stále trvá. Je veľmi osviežujúce zistiť, že ešte existuje kozmetika, ktorá naozaj funguje tak, ako sľubuje výrobca na obale. 


hore sérum, dole očný krém

Tak, milý Yves, dnes to máš u mňa za jedna, dokonca dvojmo. Dúfam, že sa polepšíš a v dohľadnej dobe si to nepo...kazíš. To by som bola nerada, chystám sa totiž na ďalší nákup.

Lučiak

foto:ja

7 komentárov:

  1. Luci, tak to je naozaj skvelá kúpa! Zaujala si ma hlavne tým sérom. Presne niečo také dlho hľadám. Síce mi vyhovuje aj Sebium pore refiner, ale je zároveň dosť agresívny v tom zmysle, že ak sa dostane tam, kam nemá, dosť vysušuje. A toto, podľa tvojho popisu, je jemnejšie. Očný krém tiež vyzerá dobre. Už som v Yves Rocher nebola 100 rokov. Vždy mám obavy, že nakúpim hlúposti. Ja mám totiž tiež niekoľko negatívnych skúseností, majú aj dosť nepodarkov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, nepodarkov maju v sortimente tiez dost :) Sebium Pore Refiner mam doma a na T zonu funguje dobre, ale presne ako pises, na miestach, kde ho netreba robi sarapatu.

      Odstrániť
  2. Ten booster som mala aj ja, ale teda nepresvedčil ma, veľmi rozpačité dojmy... Zrejme preto, že mám skôr suchšiu pleť... Ale očný krémik vyzerá zaujímavo.
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak mas suchsiu plet, verim, ze ti nesadol. Mne moja posledne mesiace dost "blbne", takze naozaj je problem najst nieco, co by ju zaroven drzalo v medziach normz a pritom nevysusovalo.

      Odstrániť
  3. Fuha, no dvojitu pozitivnu recenziu na Yves Rocher som vazne necakala :) U nich je to fakt hop alebo trop, co sa tyka pletovej kozmetiky, mam pred touto znackou celkom respekt - s telovou a vlasovou mam lepsie skusenosti.
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uch, uch. Síce sérum teraz nepotrebujem ale ten očný krém by sa zišiel. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja už dlho hľadám očný krém,ktorý by mi vypol jemné linky okolo očí, očakávala som to od očného krému Eucerin, ale ten ma sklamal, písala som o ňom článok http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/07/eucerin-hyaluron-filler-ocny-krem.html
    Tvoja recenzia sa mi páčí, že som začala o tom kréme uvažovať, tak dúfam, že s ním budem spokojná tak ako ty ...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)