štvrtok 4. septembra 2014

Avon Big & Daring Volume Mascara


Vždy, keď mi príde balíček na testovanie od Avon, hovorím si - ešte tak týždeň, 10 dní a potom to začne - smršť rovnakých príspevkoch na všetkých blogoch, ktoré ten istý produkt dostali. A predstavím si čitateľky, ako znudene prevracajú očami :) Ale berte to z tej lepšej stránky - viac recenzií Vám aspoň pomôže ujasniť si, či o danom kúsku budete vôbec uvažovať alebo si pozriete fotky a zhodnotíte, že to nie je nič pre Vás. Najnovší prírastok do rodiny špirál od Avonu - Big & Daring Mascara je niečo, čo za úvahu minimálne stojí. No okrem fotiek si prečítajte aj moje dojmy a pripomienky - aby ste vedeli, čo čakať a či aj tak idete do toho. 

No dobre, dosť bolo úvodných fráz, ideme recenzovať túto novinku. Už na prvý pohľad je jasné, že pôjde o maskaru zvýrazňujúcu a dodávajúcu objem. Kefka je vskutku... impozantná :) Osobne takto hrubé a mohutné kefky nevyhľadávam, mám pri nich stále pocit, že si vypichnem oko. Čo je okrem veľkej kefky podľa Avonu podstatné: maskara má mať inovatívne gélovo-krémové zloženie, viacvrstvové štetinky, ktoré by mali zachytiť každú jednu riasu a to všetko bez efektu tvrdých rias, bez hrudiek, bez opadávania a rozmazávania. Tak som sa teda do toho pustila. 


Jedno tejto maskare uprieť nemožno - riasy naozaj viditeľne zvýrazňuje už s prvou vrstvou a v tomto štádiu ich skutočne pekne zachytí jednu po druhej a nezlepuje. Napriek tomu, že kefka je veľmi objemná, vďaka jej zúženej špičke sa s ňou dobre pracuje aj v kútikoch oka. S druhou vrstvou (a prípadne s každou ďalšou, ak budete nenásytné) sa začínajú riasy jemne zlepovať a na ich končekoch sa objavujú hrudky. Takže na druhej fotke, kde mám namaľované vrchné riasy dvoma vrstvami a jednou aj spodné, som si už na tých vrchných musela dať fakt záležať, aby to vyzeralo dobre. Ale OK, v podstate tento problém ani nemusíte riešiť, ak si vystačíte so zvýraznením, ktoré Vám poskytne prvá vrstva maskary. V tomto bode dávam teda za efekt zvýraznenia veľké plus. 

jedna vrstva, len vrchné mihalnice
dve vrstvy na vrchných a jedna na spodných mihalniciach

Ďalšie veľké plus dostáva Big & Daring za to, že počas dňa naozaj absolútne neopadáva a nemaže sa. Skrátka drží, tam kde má a na to sa môžete spoľahnúť. Večer pri odličovaní som pochopila, prečo. Táto maskara nie je oficiálne vodeodolná, ale na riasach drží naozaj úporne a na odlíčenie budete potrebovať skutočne kvalitný prípravok aj istú dávku trpezlivosti. Ide dolu aj so Sensibio (ale napríklad taká micelárka od Mixy s ňou už mala seriózny problém), ale osobne by som na jej odličovanie doporučila skôr mastnejší prípravok. A to je práve môj problém - odličovanie "namastno" nemám rada, takže  Big & Daring určite nebudem používať denne, lebo to posledné, na čo mám večer chuť a energiu, je buď bojovať s ňou za pomoci micelárky (a to sa nepáči ani mojim citlivým očiam) alebo až tak nebojovať, ale vydržať odličovanie prípravkom s obsahom oleja. Túto poslednú časť príspevku berte vyslovene ako môj subjektívny problém - pokiaľ Vám nevadí trochu väčšie trenie a nemáte problém s mastnými odličovačmi, hore uvedené sa Vás vôbec nebude týkať. 

Takže si to zhrňme:
- maskara výborne zvýrazňuje už pri prvej vrstve
- počas dňa nemaže a neopadáva
- problémom môže byť trochu ťažšie odličovanie

Moja odpoveď na otázku, či by som Big & Daring odporučila kamarátke, je: áno, ale s komentárom, aby vedela, do čoho ide :)

Podľa mojich informácií (dúfam, že správnych) by bežná cena mala byť 8,90 Eur, v akcii bude o niečo nižšia. A keďže mne sa doma zhodou okolností stretli dva kusy (už predtým, ako som jednu dostala na zrecenzovanie, som si ďalšiu aj iniciatívne zaobstarala sama, lebo som na ňu bola strašne zvedavá), o pár dní budete môcť tú nedotknutú vyhrať na mojom FB.

Lučiak
foto:ja

13 komentárov:

  1. Keby som doma nemala snáď tucet riasenok do zásoby okamžite by som po nej išla. Vyzerá fakt super aj ten výsledný efekt je úžasný :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Suhlasim, odlicovanie nie je uplne najjednoduchsie, ale mne to so Sensibio islo okej (samozrejme s hydrofilnym olejom Saloos to bolo lepsie :)). A co sa tyka toho zlepovania, tak tam asi pojde viac o typ rias, lebo my sme ho pozorovali len uplne minimalne.
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Paráádna! Škoda že už nemám cez koho objednávať Avon :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, ci poznas stranku mimiaukcie, ak nie, odporucam ti ju - tieto maskary si tam momentalne mozes vydrazit za ozaj smiesnu sumu

      Odstrániť
    2. prípadne sa skus sama zaregistrovat, avon ma pomerne lacne vyrobky a ked si bude sama objednavat tak uz pri objednavke 25eur a vyssie mas k tomu 15% zlavu plus postovne zadarmo

      Odstrániť
    3. Lučiak ďakujem, skúsim :-)
      O tej registracii som tiež uvažovala, ale niekde na fórach som si o tom hĺadala info a dozvedela som sa veci, ktoré ma celkom odradili, takže skusim mimiaukcie a budem ďalej hľadať svoju AL :-)

      Odstrániť
  4. suhlasím s tým začiatkom, tiež to nemám rada keď každej blogerke príde to isté od nejakej firmy a v priebehu jedného mesiaca 50 recenzií :)
    inak si maskaru plánujem kúpiť aj ja :) je to fajn recenzia ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. urcite stoji za vyskusanie. Alebo ju skus vyhrat na mojom FB :) Prave idem spustit sutaz.

      Odstrániť
  5. objednala som si ju ma zaujala ze nema umely aplykator,ale jedna blogerka pisala dobu spotreby 90dni akoze to sa mi nepaci, no uvidime,, čo sa tyka odličovania tak ja riasenku davam dole mliekom alebo kremom viac mi to vyhovuje:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. podla mna 3 mesiace su na maskaru tak akurat, sama yiadnu nepouyivam dlhsie.

      Odstrániť
  6. plánujem si ju zakúpiť.
    len som zvedavá na odličovanie, lebo akonáhle ja použijem mastnú vec na odlíčenie, ráno sa zobudím s bordelom v očiach, mihalnicami zlepenými slizkým a zoschnutým saj*ajtom a to je fakt nechutné...
    neviem prečo mám takúto reakciu na olejové zložky v "očiach"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne zas pri mastnom odlicovani vadi ten film, ktory ma potom hodnu chvilu v ociach

      Odstrániť
  7. Ja už som Avon riasenky konečne navždy zavrhla a teraz čítam toto? :) Skúsila som skoro všetky, žiadna mi nespravila nejaký "wow-efekt", po pár hodinách riasy nejak padli, a najmä skoro každá opadávala, aj ked niektoré len trochu, predsa.. Len som im vždy dávala šancu, kedže mamina robí s Avonom, tak som sa často k nim dostala skoro zadarmo, a nemusela som dávať za nejakú lorealku 10€. Lenže akonáhle raz za čas kúpim niečo z MF, Loreal, alebo nejaké bežné drogérkové vychlálené špirály, dostanem nejaký kompliment na riasy, čo s Avonom nikdy....
    Mandragora

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)