sobota 9. augusta 2014

Po kom to dítě je?


No po kom asi. Po rodičoch (pokiaľ mi nič nezatajili). Obaja moji rodičovci majú - odkedy si pamätám - veľmi kladný vzťah ku kozmetike. Nápad na tento post vznikol už dávnejšie, ale až prednedávnom sa mi konečne podarilo ho realizovať. Počas jednej návštevy "doma" som Vám nafotila časť toho, čo najradšej používajú. Zaraďujem ako oddychovku v rámci víkendu :) Začnem mamkou - tá sa o seba vždy starala, v časoch socializmu aj v rámci obmedzených možností, ale vždy sa snažila zohnať si čo najkvalitnejšiu starostlivosť o pleť. Ak sa dalo, z Tuzexu, ak nie, prepašovala to v podprsenke z Maďarska, ktoré bolo kozmetikou v tých časoch zásobené o ničo lepšie, než Československo. Mama vyznáva filozofiu, že staroslivosť o pleť je základ a ak do niečoho v kozmetike investuje, sú to práve kvalitné krémy. Dlhodobo používa na striedačku hlavne Vichy, potom, čo si pamätám, veľmi jej vyhovoval Matis a v poslednej dobe si pochvaľuje Elizabeth Arden a hlavne Babor - čo je už naozaj dosť drahá, ale podľa nej veľmi účinná kozmetika. Ja musím uznať, že má krásne obaly :) Odličuje sa už roky rokúce výhradne so Sensibio od Biodermy a na vlasy používa značku Kérastase (aj Elixir Ultime, ktorý jej na rozdiel odo mňa veľmi vyhovuje). 



Čo sa týka dekoratívky, stačí jej bežná stredná trieda - má rada hlavne Max Factor a L´oréal. Posledné roky už pred make upom preferuje BB krémy, pretože vraj "tak nezaliezajú do vrások" :) 


Vôňe má rada hlavne svieže, kvetinové. Najradšej Chanel Chance Eau Tendre, ktorá je už roky jej signature vôňou. 

Inak, aktuálne má 65, no ľudia jej bežne hádajú aj o 10 rokov menej. Jasné, má už vrásky, ale musím uznať, že je učebnicovým príkladom toho, že kvalitná kozmetická starostlivosť dokáže veľa a nie sú všetko len gény (jej mama, moja stará mama, vyzerala už v 40tke na 60). 


Otec v žiadnom prípade nezaostáva. V kúpeľni má celú svoju poličku, doslova prepchatú všeličím, na čo si spomeniete :) Tu na fotke je zlomok... Jeden čas dokonca pravidelne chodil na kozmetiku :) Jeho špecialitou sú masky, ktorých má doma vždy mega zásobu (a ja mu z nich občas kradnem) a všelijaké "gebrítka" na vlasy (od prírody ich má skor redšie a nebyť špeciálnej starostlivosti, už by bol dááávno plešatý). Jeho signature vôňou je zasa Starwalker od Mont Blanc, sem tam si kúpi niečo nové, ale po mesiaci to odloží a znova sa vráti k svojej overenej a najobľúbenejšej. Rovnako ako mame, aj jemu bežne tipujú tak 65 (má 73).

No skrátka, doma som mala od malička vytvorené veľmi priaznivé prostredie na vznik kvalitnej kozmetickej závislosti a tak sa niet čomu diviť, že to so mnou dopadlo tak, ako dopadlo :)

Ako je to u Vás? 

Lučiak

foto:ja 

7 komentárov:

  1. sánka dolu šéfe.v mojom okolí nemám takýchto ludí,čo by sa trochu viac starali po tejto stránke o seba.pozdravujem :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak ja to v génoch isto nemám :) moja mamka má toho viac asi teraz, keď to vidí na mne, keď si vyskúšala, čo je to lepšia kozmetika, produkty z lekárne atď. rovnako aj sestra, ktorá sa o kozmetiku vôbec nezaujímala, už používa stippling brush a sama rozhlasuje, že Balneum krém na suchú pokožku je lepšie ako čokoľvek z drogérky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super, skoda si nepridala aj foto rodicov :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...Tak Lucka padam na r...t;)
    Sice nemozem povedat ze moji rodkovia su bez "kozmet.skusenosti" dokonca mama ma dost viedla k voniam;) ale teda tvoji rodkovia su normalne priekupnici v kozmetike!
    Moji maju 60 na krku a to ich zasobujem ja ..a vselicim.Cize maju hojne zasoby z kazdeho rozka troska.
    A ten Babor juj,ten u nas tiez teraz bezi ako "grund"kozmetika.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám závislost jenom na rtěnkách a všech věcech na rty :) jinak je to u mě celkem v pohode

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Waw, ostávame prekvapené asi fakt všetky!!! Ale vlastne o tvojej mamine som to už vedela z kozmetického životopisu...ostáva dať len dať klobúk dole:).....

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)